Neler Yeni

%100 ssd kullanımı donma takılma problemi

bernando

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bernando jimenez
Resimde görüldüğü üzere işlemci hdd ekran kartı gibi diğer bileşenler rahatken ssd bazen bu şekilde sonuna kadar kullanılıp bilgisayarın donmasına sebep oluyor, yazma hızı 4 kb lara kadar düşüyor kilitleniyor pc, donmaları engellemek için ssd yi mi değiştirmem gerek yoksa ssd nin bu kadar kullanılmasına sebep olan başka bir etken olabilir mi, bu durum neden yaşanır?

Ekler

• download.jpeg
    download.jpeg
    37.1 KB · Hit: 14

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Onur Erçakır
ATA yazıyor. SATA olması gerekmiyor mu bağlantının ? Ben olsam biosta yanlışlıkla sata yerine ata yapılmış bir ayar var mı ona bakardım.

bernando

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bernando jimenez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ATA yazıyor. SATA olması gerekmiyor mu bağlantının ? Ben olsam biosta yanlışlıkla sata yerine ata yapılmış bir ayar var mı ona bakardım.
onunla alakası yok dostum ya

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Burhan Bey
İşlemler sekmesinden, hangi işlemin bu denli bir kullanıma neden olduğunu göremiyor musunuz?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Burhan Bey
Muhtemelen sistemin kurulu olduğu disk değil mi? Bu denli yüksek kullanım için diski "stres teste" sokmak gerek diye düşünüyorum. Sürekli bu şekilde mi yoksa ara ara mı oluyor?

Temiz bir format atıp tekrar deneyin, sisteme virüs veya benzeri bir malware bulaşmış olabilir.

Diğer bir ihtimal SSD'nin sorunlu olması olabilir. Farklı bir cihazda deneyip sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

bernando

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bernando jimenez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen sistemin kurulu olduğu disk değil mi? Bu denli yüksek kullanım için diski "stres teste" sokmak gerek diye düşünüyorum. Sürekli bu şekilde mi yoksa ara ara mı oluyor?

Temiz bir format atıp tekrar deneyin, sisteme virüs veya benzeri bir malware bulaşmış olabilir.

Diğer bir ihtimal SSD'nin sorunlu olması olabilir. Farklı bir cihazda deneyip sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
format yeni attım ara sıra oluyor bu olay bilgisayarı kapat aç yapıyorum bazen düzeliyor ve anakart değişmiştim düzelmişti 4 5 ay sonra yine böyle oldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,673
Üyeler
164,717
Son üye
kayra2321
Top Bottom