1000 Mbps internet 60 MB/s indirme hızı normal midir?

Sunuculardan kaynaklı malesef. Süperonline kullanıyorum bende aynı sorundan muzdaripim. 500 lük ile 1000 lik arasında fiyat farkı az olduğu için 1000 aldım ama arada fark varsa 500 öneririm. Maks 75 gördüm o da çok nadir steam değilde ubisoft gibi platformda

Ne hayatlar var be :D
Bizim de gariban anca 32mpbs veriyor...

Son düzenleme:
Hiç sorun değil deneyeceğim.

Kablo Cat 6, modemden çıkıp duvara giriyor, duvarda bir switch var duvar-pc arası bir Cat 6 kablo daha kullanarak pc bağlıyorum yani şöyle özetleyebilirim, Modem-duvar-pc fakat sorun burada mı diye test etmek için doğrudan modem-pc bağlantısı kurdum Cat 6 kablo ile yine bir şey değişmedi kabloyu değiştirdim yine düzelmedi mesafe de oldukça az yani sorun başka bir şey olmalı.
bilmiyorum hocam o zaman

1000 Mbps internet kullanıyorum, buna karşılık 119.21 MB/sn hızla indirme yapmam gerekiyor. Günümüz şartlarında tam hız alamayacağımı biliyorum fakat en azından 100 MB/sn civarında indirme yapmam gerekiyor. Fakat 60-65 MB/sn üzerine çıkamıyorum. Steam, Epic Games, Battle.net, EA Games vs. fark etmeksizin asla bu hızların üzerine çıkamıyorum. Çok nadir 70-80 hatta 90 gördüğü oldu fakat bir şekilde geri 60'lara düşüyor. Speedtest ve benzeri hız testlerinde sabit 900-930 sonuç alıyorum. Kablo CAT 6 bakır. SSD M.2 1TB. Her şeyi denedim fakat bir türlü çözemedim.

Anlayan birileri yardımcı olabilir mi?
( Dediğimi tam takmayın )Hocam yani normaldir bu başka cihazlar da bağlıdır ve üstüne bir de bu indirme hızları hep düşüktür kullandığınız modem mesela şöyle yapar : Normal indirme 1000 mbps buna özel bir download vereyim benimde gücüm yetsin tabi benim dediğimi çok takmayın çünkü pek anlamam bir yandan da PClerden örnek gibi hani ekran kartı 100W diğer parçalarla 200W olsun senin güç kaynağın 200deyken zorlanır ama undervoltaj yapınca yeter ya buda onun gibidir sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizim de gariban anca bu kadar veriyor...

Alıntıyı görüntüle
Hocam IP adresiniz var silin.

Hocam çok pardon benim alıklığım
Dostum denedim maalesef işe yaramadı...
Bende cat5e var onla bile 700 alıyorum rahat cat 6 ile sıkıntısız alman gerekirdi
Evet ama bir türlü çözemedim...
Sunuculardan kaynaklı malesef. Süperonline kullanıyorum bende aynı sorundan muzdaripim. 500 lük ile 1000 lik arasında fiyat farkı az olduğu için 1000 aldım ama arada fark varsa 500 öneririm. Maks 75 gördüm o da çok nadir steam değilde ubisoft gibi platformda
Umarım Süperonline kaynaklı bir sorundur...
Bizim de gariban anca bu kadar veriyor...

Alıntıyı görüntüle
Öncelikle ip adresiniz göründüğü için silmenizi öneririm ya da modem resetleyin ki ip değişsin, fiyat konusunda da 100mbps internet kullanıyordum 1000mbps'e geçince öyle aman aman bir fark ödemedim 200-300tl bir fark ile 1000'e geçtim fakat hakkım olan hızı alamıyorum...
( Dediğimi tam takmayın )Hocam yani normaldir bu başka cihazlar da bağlıdır ve üstüne bir de bu indirme hızları hep düşüktür kullandığınız modem mesela şöyle yapar : Normal indirme 1000 mbps buna özel bir download vereyim benimde gücüm yetsin tabi benim dediğimi çok takmayın çünkü pek anlamam bir yandan da PClerden örnek gibi hani ekran kartı 100W diğer parçalarla 200W olsun senin güç kaynağın 200deyken zorlanır ama undervoltaj yapınca yeter ya buda onun gibidir sanırım.

Hocam IP adresiniz var silin.
Tam takmayın dediğiniz için tam takmadım fakat söylediklerinizle ilgili bir durum yok, modem yeterli, pc yeterli, kablo yeterli, her şey olması gerektiği gibi... İndirme hızım hariç :(

Hocam IP adresiniz var silin.Dostum denedim maalesef işe yaramadı...
Evet ama bir türlü çözemedim...

Umarım Süperonline kaynaklı bir sorundur...

Öncelikle ip adresiniz göründüğü için silmenizi öneririm ya da modem resetleyin ki ip değişsin, fiyat konusunda da 100mbps internet kullanıyordum 1000mbps'e geçince öyle aman aman bir fark ödemedim 200-300tl bir fark ile 1000'e geçtim fakat hakkım olan hızı alamıyorum...

Tam takmayın dediğiniz için tam takmadım fakat söylediklerinizle ilgili bir durum yok, modem yeterli, pc yeterli, kablo yeterli, her şey olması gerektiği gibi... İndirme hızım hariç :(
Tamamdır modemi ayarladım eyvallah

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,872
Üyeler
175,119
Son üye
soylu11
Geri