1000 Mbps İnternet Olmasına Rağmen 100 Mbps alıyorum?

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar Turkcell Superonline 1000mbps internet kullanıyorum. Biraz kablolar ile ve portlarla oynadım, interneti açıp kapattım. Hız & İkili sekmesine kadar kurcaladım fakat hala ne yazık ki sonuca ulaşamadım. Bazı zamanlar kafasına göre 1000mbpsyi verirken 1 dk sonra ya tekrardan düşüyor ya da internet bağlantısı kesilip geliyor ve bir bakıyorum gene 100mbps ye düşmüş.
Teknik detaylar olarak cat7 kablo kullanıyorum 10 metre
Modem Huawei'ın HG8245X6-10 modeli
İşlemcim i7-10750H Excalibur G900 kullanıyorum.
Gerçekten çözüm için tüm forumları gezdim fakat sonuca ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yani, gelen internette sıkıntı yok gibi, muhtemelen laptop ın etherhet veya lan sürücüsünden kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz.

İlgili sürücüleri kaldırıp tekrar kurmayı deneyin veya güncel değilse güncel sürücüleri kullanın.

Yani, gelen internette sıkıntı yok gibi, muhtemelen laptop ın etherhet veya lan sürücüsünden kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz.

İlgili sürücüleri kaldırıp tekrar kurmayı deneyin veya güncel değilse güncel sürücüleri kullanın.
Realtek firmasının sürücülerini tamamen kaldırdım ve tekrardan yükledim ama olmadı hocam gene

Donanımsal bir sorun da olabilir, elinizin altında modeme kablolu bağlanıp kullanabileceğiniz başka cihaz var mı?

Realtek firmasının sürücülerini tamamen kaldırdım ve tekrardan yükledim ama olmadı hocam gene
Modemin ethernet girişi 1000 mbps verebiliyor mu? Bazı modemler 100 mbps ile sınırlı oluyor.

Modemin ethernet girişi 1000 mbps verebiliyor mu? Bazı modemler 100 mbps ile sınırlı oluyor.
evet hocam verebiliyor baktığım kadarıyla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Donanımsal bir sorun da olabilir, elinizin altında modeme kablolu bağlanıp kullanabileceğiniz başka cihaz var mı?
Kardeşimin bilgisayarı var onun cat5 kablo ama 100 mbps sabit alıyor

Modeminizin modeli ney?

CAT5 kablo en fazla 100 Mbps hız verebilir.

Ayarları şöyle denediniz mi?
1748246476133.webp
1748246564204.webp

1748246522742.webp
1748246585419.webp

Ağ sıfırlama yaptınız mı?

arkadaşlar merhabalar. tekrardan konu açmak istemedim hazır alakalı konu varken.
benim kablo cat7 5ghz bandda ara ara 3-5 saniyelik kopmalar yaşıyorum cat6 varken 2.4te böyle bir kopma olmuyordu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,882
Üyeler
183,914
Son üye
gul38
Geri