Neler Yeni

1000 TL'ye DDR4 Sistem Kurdum! KESİN OKUYUN! (REHBER)

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Bravo vallahi ! ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederimm :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ellerine sağlık.
SS leri kırpıp koyman fotoğrafların yer konusunda daha az yer kaplamasını sağlar :3
Onları ss olarak koymamın nedeni samsung a70 ile çektiğim için tüm fotolar 3 mbden büyük oluyor o yüzden ss alıp koyuyorum kalitesi düşüyor diyee :)

Seni son enflasyon bükücü ilan ediyorum.
Layıkıyla kabul ediyorum :D

RAM'i 1×8 2400MHz almak yerine 4×2 2400MHz alabilirdiniz. Böylelikle %30'lara varan performans artışı olabilirdi.
Ram 2666 Mhz ve 4x2 ramler 350 400 tl bandında satılmakta ayrıca ileride 8 gb daha ilave edebilirim kafası ile bu şekilde aldım.. yanına 4 gb 2666da alsam aynı etkiyi yapacak sonuçta :))

Helal olsun hoca 👌
Teşekkür ederimmm..

@Abdullah Hacıgül Sistem kurarken bu arkadaşdan fikir alırsanız daha da gelişmiş işler ortaya koyabilirsiniz :D
Abdullah abimiz düşünürse neden olmasın :D

Tadından yenmez.
Zevk alarak oynuyorum valla tadından yenmiyor

Eline Koluna sağlık hocam Demek ki Maddi durum yetersizliğinde böyle durumlarda ders için anneye yemek tarifleri için babaya sabah aksam haber okumalık Veya TV altına film izle melik makineler 1k-1.5k toplayabiliriz.
Tabii ki, Ülkenin durumu iyi olsa keşke ama bu şekilde de 1 ay çalışıp bu şekilde bir sistem almak mümkün. Tüm parçalar sıfır alındığında bile 1500ü geçmiyor sistem, Ayrıca işlemci alternatifi de var. 3000g Olmaz ise 200GE'de kullanılabilir

Son düzenleme:

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Düşük bütçelerin efendisi.
Eline sağlık.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
3000G ile valorantta 80FPS?:D

2200G-3200G 80-100FPS alıyor zaten lowda 3000G'nin 80 alması imkansız gibi bir şey.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Düşük bütçelerin efendisi.
Eline sağlık.
Teşekkür ederimm

Helal olsun 2. el adam
Teşekkür ederim bıçak reis

Hangi çözünürlük?
900p olarak belirtmiştim

2200G-3200G 80-100FPS alıyor zaten lowda 3000G'nin 80 alması imkansız gibi bir şey
80 üstüne çıkmıyor 70lerde geziniyor genelde ama 65in altına da inmiyor. MSI afterburner ile bu değerleri elde ettim eğer inanmiyorum derseniz video paylaşabilirim.

2200G-3200G 80-100FPS alıyor zaten lowda 3000G'nin 80 alması imkansız gibi bir şey.
Benim çok bir fps takıntım yok açıkçası burada paylaşacağım için afterburneri indirdim normalde oynatıp oynatamamasi önemli benim icin. Bu gün 5 6 el attım arka arkaya en ufak takılma veya fps düşüşü yaşamadım açıkçası

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
Ellerine sağlık 1000TL'ye mükemmel bir sistem olmuş. :peepokalp:
Eğer durumu daha da kötü arkadaşlar varsa SSD yerine 7200RPM az kapasiteli bir HDD tercihinde bulunabilirler. bu durumda fiyat biraz daha aşağı çekilecektir.

hakankert16

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan Kert
Bir kaç konu öncesinde de 1000 TL'ye ddr4 bir sistem kurma projem olduğunu söylemiştim. 1000 TL'ye ddr3 dahi kurmak bile neredeyse imkansızlaşmış iken bile bu sistemin sizi sevindireceğine eminim.

Öncelikle belirteyim bu sistem ile yeni hikayeli oyunları oynamak biraz hayal olabilir. Ama GTA5,valorant CS:GO, League Of Legende ve Genshin impact gibi oyunları kasmadan ve size zevk aldıracak şekilde oynamanız mümkün.

Bundan önce 2 bin liraya kurduğum bir sistem vardı. Bu sistemi 4300 TL'ye satıp cebime 600 700 TL civarı bir para ayırdım. Çünkü eski ssdm ve evde yine eski bir psum duruyordu. Şimdi size aldığım parçaları tanıtmak istiyorum.

İŞLEMCİ: AMD Athlon 3000g Vega 3 GRAPHICS FIYAT: 300 TL
Alıntıyı görüntüle
Çoğunuzun hatırlamadığı,belki bilmediği bir işlemci farkındayım fakat bu işlemci am4 slotlu ve tıpkı g serisi ryzenler gibi vega işlemciler de içinde vega grafik kartı bulundurmsktadirlar. İşlemci gücü ryzen 3 1200'e, Dahili grafik birimi de R7 240e yakın bir işlemci var elimizde. İşlemciyi dolap üzerinden 300 TL +Kargo şeklinde aldım. Islemcimizin sıfırı 500 TL olduğu için dileyen 0 da alabilir. Ben 2. Elini zor buldum açıkçası.

ANAKART: ASUS Prime A320M-K FIYAT : 225 TL

Alıntıyı görüntüle

Anakart beni gerçekten çok mutlu etti zaten ilk önce anakarti almıştım. Anakartimiz kutusuz ama garantili şekilde geldi ve tertemizdi. üstünde ki Led detaylar ve m2 nvme ssd desteği de cabası oldu gerçekten. Anakartimi da sahibinden üzerinden param güvende komisyonu ile toplam 225 TL'ye aldım. Siz de biraz gezinirseniz 250 TL bandında bulacaksinizdir.

RAM:Kingston 8 GB DDR4 2666 CL19 FIYAT:200 TL
Alıntıyı görüntüle

Ramin markası Kingston değil diyebilirsiniz ben de aldıktan sonra farkettim ama çip olarak Kingston kullanıyor. CPU-Z ve Bios ekranında da Kingston olarak gözükmekte. 3000 MHz bulsam tabii ki daha performanslı olacakti fakat butcemi zorlamamak adına bunu aldım. Rami de dolap uygulaması üzerinden 200 TL'ye kutulu bir şekilde aldım.

SSD: PATRIOT P210 240 GB SATA FIYAT: 200 TL
Alıntıyı görüntüle
Dediğim gibi SSDm zaten hazırda vardı fakat eğer olmasaydı da 200 TL bandında çok rahat alabilirdim. Dün dolap üzerinden 150 TL'ye 240 gb corsair ssd bulup aldım fakat ben düz olması için 200 TL yazacağım. Bu ssdyi de sıfır olarak 210 TL'ye almıştım.

PSU: Gigabyte Aktif PFC 420W PSU FIYAT: 50 TL
Alıntıyı görüntüle
Bu PSU da elimde vardı. Zamanına 20 TL'ye almıştım ve birsuru sistemimde kullandım. Bu sefer de bu sistemimde kullanacağım. Suan muadillerine baktığımda 50 TL civarına çok rahat bulunabiliyor. Ama eski birsey kullanacaksanız akım korumalı prizi ihmal etmeyin ne olur ne olmaz olmaz :)

Parcalar bu sekildeydi kalan 25 TL ile de boş bir Kasa alabilirsiniz bende var fakat şuan kasaya kurmayacağım. Ben bu sisteme psu ve ssd fiyatını düşünce tam tamına 725 TL Para harcadım. Bazı parçaları daha ucuza da bulma şansınız var ssd gibi :)
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ben sistemi bu şekilde kurdum ve gerekli güncellemeleri va yaptım. Sistem günlük kullanım dışında oyun performansı konusunda da bana yeteceğini kanıtlamış oldu. Sadece valorant ve Genshin impact oynuyorum ve bilgisayarı açar açmaz valoranta girip bir iki el attım. Fps düşük ayarlarda 80-70 , yüksek ayarlarda da 60-75 civarı gayet rahat şekilde oynattı. Takılma kasma veya benzeri bir durum yaşamadım.
Alıntıyı görüntüle

Şuan monitöre param olmadığı için bedavaya aldığım alt tarafı kırık bir televizyon ile oynuyorum eski olduğu için piksel piksel gözüküyor kamerada fakat çözünürlük 900p idi. 1080pde de 60 fps sabit oynamak mümkün

Genshin impact suan güncelleniyor onu da paylaşacağım. Sistemde overclock,Çift slot ram vesaire yok. Eğer 2. Bir ram ekleseydim veya overclock yapsaydım 100+ fps çok rahat alırdım valorantta ilerleyen zamanlarda onun testini de yapacağım.

Siz istedikten sonra her şey olur arkadaşlar. Siz hangi fiyata hangi beklenti içinde olacağınızı biliyorsanız her türlü mutlu olursunuz:)))
Sorularınızı yorumlar kısmında belirtebilirsiniz
Bende genshin impact oynuyorum full frame scale ayari olmasa benim 12 yillik hurda acmaz onu .d

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
Adam b

Ellerinize sağlık

James Gg

80+ Platinum
Dahası