Neler Yeni

11. sınıfa geçiş - yazın geriye kalanı ne yapmalıyım / genel sınav tavsiyeleri

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Biliyorum 1 milyon tane konu açıldı hakkında ama benim durumum biraz farklı.
Öncelikle elektrik elektronik veya yazılım düşünüyorum elektrik elektronik okursam uzmanlığımı kesin donanım üzerine yapacağım. İş bulma sadece sınav değil bunu bildiğim için şu an hobi olarak yazılım yapıyorum bana da ileride faydası olacağını düşünüyorum. Hem geceleri de yapacak bir şeyim oluyor hayat boş geçmiyor.

Burada asıl konuşmak istediğim sınav, 9 ve 10. sınıf altyapım bana göre gayet iyi durumda, 10. sınıfın son 1-2 ayı benim için verimli geçmedi, konu anlatımı dinledim ancak eksik bir yerim yok gibi anlamadım. Şu an yaz için soru çözmeyi en sona bıraktım zaten sene içinde yeterince çözdüm (evet, sorunun yeterincesi olmaz ama planım biraz farklı).
İçimde çok fazla bir tedirginlik var etrafımda iyiler olduğu için baktıkça bir şeyler mi eksik diye merak etmiyorum değil, bu çok içimi sıkıyor ve ne yaparsam yapayım tatmin olmuyorum. Onlar gibi 7/24 soru çözüp kitap okuyan kişiler değilim, olmak da istemiyorum zaten. Yine de bunlarla aynı sınava girecek olmak endişelendirmiyor değil.
Pandemi dönemini bence iyi idare ettirdim sadece son 1-2 ay gerçekten aşırı sıkılmıştım derse girenlerin sayısı sınıfta yarı yarıya düşmüştü yine de girdim ben ama ders bitsin diye bekliyordum.
Şu ana kadarki yaz döneminde çok fazla bir şey yapamadım açıkça, eksik olduğum konularda konu anlatımı dinleyip MEB kitaplarını okumaya başladım. Daha eksik kaynakları da çözeceğim ama zaman nereden baksam çok azaldı.
Neden böyle oldu merak edenler için söyleyeyim, çok sıkıldığımdan 1-2 hafta ara verdim. Okul bittikten sonra içimde nasıl bir bıkkınlık vardı anlatamam. Sonra dedem rahatsızlanınca annem Ankara'ya gitti bu da demektir ki yemek yiyince bile toplaması bana kalıyor bunlar zamana eksi oldu. Ders sıklıkla bölününce benim de dikkat gitti tabii. Birkaç gün önce de dedem vefat etti bu araya kadar çok aşırı bir şey yapamadım. Çoğu elimden gelmeyen şeyler bir kısmı da içime biraz tembellik geldi ondan yani.
Diyorum ki şükür 9-10'dan eksiğim yok, olsa bir de onu dert edeceğim. Sene içinde çalıştım zaten, TYT tekrar dersleri de olacak okulda çok fazla dert yok gibi ama yine de içimde tedirginlik var.
Çoğu kişi telefon, PC vs bırakıyor ben öyle bir şey yapmadım ve herhalde zaman çok kısalıncaya kadar yapmam. Zaten kalkınca telefona bakıyorum gece de PC'ye yani ders vaktimi bloke eden bir şey yok. Bazen ders yaparken arada YouTube'a bakıyorum sonra da neden yaptığımı sorguluyorum çünkü yapmamam gereken bir şey ama bunu neredeyse atlattım. Bu konuda çok sıkıntı yok bende yani. Sosyal medya vs kullanmayınca çok rahat oluyor, bir whatsapp ve discord var onların da bildirimler sessizde sadece ben ona zaman ayırınca bakıyorum.

Genel anlamda durum böyle, yazın geriye kalanı ne yapmalıyım ve sınava çalışmak için genel tavsiyeler verir misiniz?

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Burada asıl konuşmak istediğim sınav, 9 ve 10. sınıf altyapım bana göre gayet iyi durumda, 10. sınıfın son 1-2 ayı benim için verimli geçmedi, konu anlatımı dinledim ancak eksik bir yerim yok gibi anlamadım
TYT denemesi çöz bakalım kaç net çıkacak
Ona göre bir yorum yapayım
Şu ana kadarki yaz döneminde çok fazla bir şey yapamadım açıkça, eksik olduğum konularda konu anlatımı dinleyip MEB kitaplarını okumaya başladım. Daha eksik kaynakları da çözeceğim ama zaman nereden baksam çok azaldı.
En iyisini yapmışsın fakat çalışmayı ihmal etme
9-10'u erkenden bitir
Genel anlamda durum böyle, yazın geriye kalanı ne yapmalıyım ve sınava çalışmak için genel tavsiyeler verir misiniz?
11.sınıfı sıkı tutman lazım 12'nin ve AYT'nin temelini oluşturuyor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Öncelikle başın sağolsun. Allah rahmet eylesin.
0. sınıfın son 1-2 ayı benim için verimli geçmedi, konu anlatımı dinledim ancak eksik bir yerim yok gibi anlamadım.
Öyle yaparak eksiğim var mı yok mu anlaşılmıyor. O konuların testlerini çözün. Sorun yaşamadan yapıyorsan anlamışsın demek.
Bu sene anladığım kadarıyla 11.sınıfa geçmişsin. Bu yaz çok fazla çalışırsan 11.sınıfın sonlarına doğru bunarıma girersin bu yüzden yazın kendini çok kasmadan çalış.

9-10'da eksiğin olmadığı için 11.sınıfta 11.sınıfı yaparsın. 12'ye geçtiğinde hepsini zaten tekrar edeceksin. 11'i 11'de öğrenirsen 12'de çok rahat edersin.

Bu çağda bilgisayarı kaldırmak mantıksız. Sosyal medya kullanmıyormuşsun zaten. Senin için olumsuz bir etkisi olmaz.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
TYT denemesi çöz bakalım kaç net çıkacak
Ona göre bir yorum yapayım
Hangi denemeyi çözmeliyim, fark eder mi? Çok iyi fikir aslında şimdiden deneme çözmeye başlamak en iyisi.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hangi denemeyi çözmeliyim, fark eder mi? Çok iyi fikir aslında şimdiden deneme çözmeye başlamak en iyisi.
Tabii ki eder :D
Orta seviyeden başlayabilirsin
345, Bilgi Sarmal, Benim Hocam bu denemeler iyidir
Bir de dershane sınavlarına gir 11.sınıfta ne kadar hazırsın onu ölçer

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle yaparak eksiğim var mı yok mu anlaşılmıyor. O konuların testlerini çözün. Sorun yaşamadan yapıyorsan anlamışsın demek.
Çoğunu sorunsuzca çözüyordum derece yayınlarının fasikülünü çözdüm özellikle ancak o zamanlar üzerimde çok bıkkınlık olduğu için sorulara uğraşasım gelmiyordu. Açıp onları bir daha çözeyim veya Karekök'den çözeyim en iyisi.

Öncelikle başın sağolsun. Allah rahmet eylesin.
Teşekkür ederim.

Bu sene anladığım kadarıyla 11.sınıfa geçmişsin. Bu yaz çok fazla çalışırsan 11.sınıfın sonlarına doğru bunarıma girersin bu yüzden yazın kendini çok kasmadan çalış.

9-10'da eksiğin olmadığı için 11.sınıfta 11.sınıfı yaparsın. 12'ye geçtiğinde hepsini zaten tekrar edeceksin. 11'i 11'de öğrenirsen 12'de çok rahat edersin.

Bu çağda bilgisayarı kaldırmak mantıksız. Sosyal medya kullanmıyormuşsun zaten. Senin için olumsuz bir etkisi olmaz.
Evet 11. sınıfa geçtim ve tavsiyeler için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii ki eder :D
Orta seviyeden başlayabilirsin
Fark eder de hangisi olsun diye sordum sonuçta kolay olanda full yapsam gerçek sonucu belirlemez.

345 yayınları tyt deneme - Google Alışveriş
Alayım bunu yarın bir gün.

bilgi sarmal çöz bi
Bunu da alayım, kaç net yaparım ben de merak ettim şimdi.

Paragrafım sağlam bu arada sene içinde 7. sınıftan beri düzenli paragraf çözüyorum.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

Emirhandkee