Neler Yeni

11. Sınıfta YKS İçin nasıl Çalışılmalı?

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilim,fizik,biyoloji,transhümanizim,oyun,astronomi,ilkler tarihi,evrim.
Selamlar.11 e geçiyorum,bu nedenle yks calımsaya baslıyacagım..Durumun ciddiyetinin yeni farkına vardım.Bu nedenle sizlere sorma gereği duyuyorum siz olsanız ne yapardınız?Bir kere 9 10 temelim çok kötü.Dershaneye 11 de gitmem biraz zor ama online eğitim video gibi setler abartılı değilse alabilirim.Desteklerinizi bekliyorum hedeflerim büyük ama dediğim gibi ciddiyetin yeni farkına vardım.Şimdiden teşekkürler.
dershaneye gitme 11.sınıfıo çok saülam tut o kadar sağlam olsunki seneye bir daha çalışma gereği duyma tyt için mat ve türkçe kas 20 25 paragraf günlük çöz mat konuları bitince ve soru bankası da çözünce hemen denmeye geç 2. soru bankası çözme deneme çöz türkçede dil bilgisini bitirince deneemey koş 2 günde 3 günde 1 türkçe 1 mat çöz mesela pazartesi mat perşembe tükçe çarşamba türkçe cuma mat gibi bu şekilde ilerle 11 yazında fen ve sos çalışırsın 11.sınıfı sağlam tuttuğunu varsayarak 12.sınıfta tyt için sadece deneme genel branş falan çzöersin ayt için 11.sınıf ufak ufak tekarlar soru çözümleri 12.sınıf 0 okulda öğerenerk başlamalısın .eskiden olsa çok zor sorualr ile uğraşma derdim ama bu sene bende girdim 2. girişim ısnava sorualrı gördükten kesinlikle uğraş zor sorualr ile artık o sorular sınavın kaderi bence faradyın prenseibleri far telegramda gir ona oradaki sorular çok iyi dinle çöz kunduz alabililrsin soru çözümü için bazı hocaları adamı deli ediyor kısaca çözüyor ama onuda uzun halini isteip kurtayorsun neyse arkadaşım bol şans sana çünkü uzun bir yol kilo alırsın ya da hızlı veririsn tipin kayar gözün bozulur hem bunlar için hem sınav için bol şans diledim çünkü çok ihtiyacın olacak . iyi günler.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Baran Bakır
dershaneye gitme 11.sınıfıo çok saülam tut o kadar sağlam olsunki seneye bir daha çalışma gereği duyma tyt için mat ve türkçe kas 20 25 paragraf günlük çöz mat konuları bitince ve soru bankası da çözünce hemen denmeye geç 2. soru bankası çözme deneme çöz türkçede dil bilgisini bitirince deneemey koş 2 günde 3 günde 1 türkçe 1 mat çöz mesela pazartesi mat perşembe tükçe çarşamba türkçe cuma mat gibi bu şekilde ilerle 11 yazında fen ve sos çalışırsın 11.sınıfı sağlam tuttuğunu varsayarak 12.sınıfta tyt için sadece deneme genel branş falan çzöersin ayt için 11.sınıf ufak ufak tekarlar soru çözümleri 12.sınıf 0 okulda öğerenerk başlamalısın .eskiden olsa çok zor sorualr ile uğraşma derdim ama bu sene bende girdim 2. girişim ısnava sorualrı gördükten kesinlikle uğraş zor sorualr ile artık o sorular sınavın kaderi bence faradyın prenseibleri far telegramda gir ona oradaki sorular çok iyi dinle çöz kunduz alabililrsin soru çözümü için bazı hocaları adamı deli ediyor kısaca çözüyor ama onuda uzun halini isteip kurtayorsun neyse arkadaşım bol şans sana çünkü uzun bir yol kilo alırsın ya da hızlı veririsn tipin kayar gözün bozulur hem bunlar için hem sınav için bol şans diledim çünkü çok ihtiyacın olacak . iyi günler.
farkındayım çok teşekkürler.Planım şu şekilde olucak ozaman, tyt bu hafta başlıyorum mat ve türkçeye ayrıca paragraf çözücem günde 15 20 25 vs vs .
11 de 11 anla dediniz tamam bunu yaparken aklımı karıştırmadan tyt mat ve türkçe bitireyim.bitncede deneme çözerim.12dede ayt çalışırı tyt dende deneme çözerim unutmamak için

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilim,fizik,biyoloji,transhümanizim,oyun,astronomi,ilkler tarihi,evrim.
farkındayım çok teşekkürler.Planım şu şekilde olucak ozaman, tyt bu hafta başlıyorum mat ve türkçeye ayrıca paragraf çözücem günde 15 20 25 vs vs .
11 de 11 anla dediniz tamam bunu yaparken aklımı karıştırmadan tyt mat ve türkçe bitireyim.bitncede deneme çözerim.12dede ayt çalışırı tyt dende deneme çözerim unutmamak için
evet evet en önemli kısım 11i 11 de halletmek yazın tyt fen konu çalışırsın tyt mat ve türkçe deneme çalışırsın eksikleri kaparsın 11. sınıf konularını tekrar edersin planlı ilerle konu konu bu yazı boş geçirme otur ders çlaış türkçeyi ve amtemetği hallet bu yaz türkçe dil bilgisi ve amtematrik rahat biter soru bankası ve denemeleri de 11 içinde ahlledersin haftanın 2 gününü tyt verirsin planla ve git yutupda bissürü adam var yayın önersii yapan aç izle hatta nasıl kazandım nasıl çalıştım vs onlarıda izle temelim yok dedin hangi ders nasıl çalışmalı falan onları izle .

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Baran Bakır
evet evet en önemli kısım 11i 11 de halletmek yazın tyt fen konu çalışırsın tyt mat ve türkçe deneme çalışırsın eksikleri kaparsın 11. sınıf konularını tekrar edersin planlı ilerle konu konu bu yazı boş geçirme otur ders çlaış türkçeyi ve amtemetği hallet bu yaz türkçe dil bilgisi ve amtematrik rahat biter soru bankası ve denemeleri de 11 içinde ahlledersin haftanın 2 gününü tyt verirsin planla ve git yutupda bissürü adam var yayın önersii yapan aç izle hatta nasıl kazandım nasıl çalıştım vs onlarıda izle temelim yok dedin hangi ders nasıl çalışmalı falan onları izle .
tamam dır kafamda oluştu şekiil çok sağolun ❤️ hafta içi 11 tekrar çalışma test yaparım hafta sonları tyt türkçe mat çalışır test çözerim

Jauvin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,024
İsim
Iowa Hersberg
İlgilendiği Kategoriler
Valorant - PC
Steam
https://steamcommunity.com/id/jauvinqq/
Discord
Jauvin #4666
mi soru eki ayrı yazılır ilk önce bununla başla :) kitap okumayı ihtimal etme kanka güzel bir tavsiye bence.

OrionKnight55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Selim Çakır
Discord
OrionKnight#0090
11.sınıfta ben ne yaptım/öneriler
11.sınıfa geçtiğimde benden üst devre olan iki üç öğrenciye danıştım ve yol haritamı çizdim bunun mutlak doğru olduğunu söylemiyorum sadece fikir vermesi açısından önemli görüyorum
Oraya geçmeden önce bizim özel bir durum vardı mat için ondan bahsetmem lazım. Matematikte bizim 10.sınıf müfredatı ile 11 müfredatı arasında sadece trigonometri farkı vardı hepsini 10.sınıfta da görmüştük (çember ve katı cisim hariç) bu yüzden ağırlık fen derslerinde oldu benim
11.sınıfta ders ders neler yaptım
Ayt matematikte bol bol trigonometri çalıştım diğer konulara ise yazılıdan önce bir göz atmıştım
geometri için üçgen ve dörtgen temelim sıfırdı keşke yaza bırakmasaydım dedim çünkü yazın baya zorlandım ben temel atana kadar. Keşke en azından karekök 0 tarzı bir yayını rutin olarak çözseydim
Ama iyi ki çember ve analitik konusunda hocamı iyi dinledim güzel pratik yaptım böylece sorun yaşamadım çember katı cisim ve analitikte(üçgen dörtgenle pek bir ilgisi yok bu iki konunun)
AYT FİZİK'e geçtiğimde ise mekanik için vs bir temel gerekmiyor bence direk hocamla ilerledim hocam işliyordu ben elimdeki kaynaklardan bitiriyordum onu bitirene kadar hocam yeni konuya geçiyordu her an bir yarış halindeydim yani hocayla.
Özel olarak ayt fizikte bir konudan önce tyt çalıştım o da manyetizma konusuydu o konuya geçtiğimizde tyt elektriği de bir yayından bitirmiştim ki ilerde sorun olmasın
AYT KİMYA neler yaptım aslında çok netti yaptığım şey , hocam anlatıyordu ben de oturuyordum fasikülden çözüyordum yeterli oluyordu açıkçası. Bol soru olduğu için 2. Kaynağa ihtiyaç duymadım. Özel olarak burda da mol kavramına baktım
AYT BİYOLOJİ en baştan itibaren çok sıkı tuttum bol soru çözdüm iyi konu çalıştım hocalarımın dediklerini önemsedim yine burası da bir yarış gibiydi açıkçası . Hoca işler ben yetişmeye çalışırım gibi gitti
TYT İÇİN NELER YAPTIM
tytde her hafta 2 haftada 3 haftadabir deneme çözüyordum amacım 80 net şu kadar net yapmak değildi bu sınav sistemini tanımak istiyordum benden ne istiyor bu sistem ,nasıl yol izlemeliyim? Bu sorulara kendim cevap aradım ve yaz planımı da sene içinde girdiğim denemelerden çıkardığım sonuçlara göre ilerlettim(denemeler dershanede oluyordu)
Ek olarak hocamın zoruyla bir tane tyt kimya kaynağı bitirdim
Kullandığım kaynaklar/öneriler açıklama kısmında 👍🤙🤙👍🤙👍🤙

Ayt FİZİK(matematiksel işlem ağırlıklı çözdüm temel için)
kafa dengi fizik 11.sınıf (1.kitap diye de geçiyor) orta düzey basit tarzda yorum soruları içeren bir kitap
AYT PALME FİZİK bunun da 11 kısmını çözmüştüm elimde LYS vardı önceden kalma onu kullanmıştım orta düzey bir kitap
NİHAT BİLGİN FİZİK
Zaten 11.sınıf kitabı resmen efsaneleşmişti
Ama ben kullanmadım çünkü elimde kaynak vardı. Kullanan arkadaşlarım orta zor kategorisine alıyor içinde güzel yorum soruları var
SINAV DERSHANESİ FİZİK bunu da kullandım dershanede dağıtılan kaynağın fizik kısmını bitirdim ben.
Ayt fizik için temel atacağınızdan bol soru çözmeye ve konularda hocanızın dediklerini atlamamaya çalışın
(Kanal önerileri için ayt kısmına bakın)
BANA GÖRE AYT FİZİKTEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN TYT FİZİK KISIMLARI
aslında fiziğin bir özelliği de konuların pek de birbiri ile ilişkili olmaması yani optik konusu ile manyetizmanın pek bir ilgisi yok ama
1) tyt kuvvet ve hareket
2) tyt elektrik ve manyetizma
Şu iki konuyu bilerek girerseniz aşırı rahatlarsınız arkadaşlar :)
AYT KİMYA
ÇAP 11.SINUF KİMYA FEN LİSESİ FASİKÜLLERİ
Ben sadece bunu kullandım yetti , arttı bile çünkü baya soru var. Sorular kaliteli ve öğretici her düzeyden soru var yine kaynak alıyor olsam aynısını alırdım
Palme 11.sınıf kimya da gayet güzeldi bence kullanan arkadaşlarım memnundu yani:)
Başka kaynak bilmiyorum öneremeyecem 11de 12.sınıf kadar fazla kaynak çözmedim
BANA GÖRE AYT KİMYA YAPABİLMEK İÇİN BİLİNMESİ GEREKEN TYT KİMYA KONULARI
Mol kavramı
kimyasal tepkimelerde hesaplama
Asit ve bazlar
(Opsiyonel) karışımlar
AYT BİYOLOJİ
Bu derslerden en çok kaynak çözdüğüm ders ama hiç hatırlayamıyorum aklımda kalanları da yazayım
Ayt palme biyoloji bunun da lyssi elimde vardı koparıp çözerdim orta düzey bir kitap
NİTELIK BİYOLOJİ 11
ortanın üstü bir kitap son tekrar için kullanmıştım baya iyiydi
Paraf 11.sınıf biyoloji bu kitabı çözmedşm ama orta üst bir kitap olduğunu söylüyorlardı arkadaşlarım
SINAV DERSHANESİ BİYOLOJİ yine bu da orta düzey bir kitaptı kullandım yani pek bir yayın ayrımı yapmıyordum içini açıp beğendiğim ne varsa çözdüm açıkçası
BANA GÖRE AYT BİYOLOJİ ÖĞRENMEK İÇİN GEREKEN TYT BİYOLOJİDEN BİLİNMESİ GEREKENLER
1) hücre konusu
2) hücre zarından madde geçişleri
3)canlıların temel bileşenleri
Matematik için önereceğim tek kaynak sonuç yayınları fasikülleri

GENEL ÖNERİLER
Problem paragraf rutinini oturtun bence ertelemeyin günlük 10 10 çözmeniz 1 senelik sürede sizi acayip olumlu etkiler bence
Ayda 1 tane tyt çözün bakın bir neler soruluyor neler yapılabilir 12 sınıf yazında vs
Tyt ayt beraber götürülmez bence bu tamamen benim fikrim ama 11.sınıfta tyt bitirmeye çalışan bir tane arkadaşım bile bitiremedi ve 11.sınıfı da eksik kaldı
11i 11de bitirin bu cidden çok önemli bence bunun verdiği özgüven bile sizi 10 0 kat öne atıyor
sağ ol seneye lazım olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,527
Üyeler
167,326
Son üye
slmlarrrr
Top Bottom