11400F Fazla Isınması

Veysel35

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
267
Bu ara çok konu gördüm sistemi topladıktan sonra umarım başıma gelmez diyordum ki dün akşam tarayıcı da dolaşırken tabi arada windows update yaptım, 80 85 dereceleri gördü. Benlik sıkıntı olma durumu var mı? Stok fan takılı.

Termal macun yenile, soğutucuyu tekrar takarken düzgün takdığına emin ol, soğutucu altında etiket var ise sök.

soğutucuyu tam taktığınıza emin misiniz?

O işlemci ısınmayan bir işlemci. Yüke girdiği zaman inanılmaz seviyede voltaj ve frekans düşürüyor. O derecelere çıkması normal değil. Stok fanın tam montajlandığından emin olun.

11400 o ısıları maalesef görüyor. Özellikle stok soğutucu ile. Stok soğutucu yetersiz işlemciye göre. Ben 11400 kullanıyorum ve stok yerine sıvı soğutma kullanarak bu sorunu çözdüm. Zaten incelemelerde bu işlemcinin 90-95 e kadar çıktığı durumlar olduğunu gösteriyorlar.

Core temp ile kaç derecede kaç w güç tükettiğini bak. Ve prime 95 ile stress testine sok. Zaten ısındığında kendisini kısacak. O yüzden kaçd erece kaç w olduğu önemli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

11400 o ısıları maalesef görüyor. Özellikle stok soğutucu ile. Stok soğutucu yetersiz işlemciye göre. Ben 11400 kullanıyorum ve stok yerine sıvı soğutma kullanarak bu sorunu çözdüm. Zaten incelemelerde bu işlemcinin 90-95 e kadar çıktığı durumlar olduğunu gösteriyorlar.
Sıvı soğutmaya gerek yoktu aslında. Herhangi bir kule tipi soğutucuyu alsaydın yeterli olurdu.

Core temp ile kaç derecede kaç w güç tükettiğini bak. Ve prime 95 ile stress testine sok. Zaten ısındığında kendisini kısacak. O yüzden kaçd erece kaç w olduğu önemli.

Sıvı soğutmaya gerek yoktu aslında. Herhangi bir kule tipi soğutucuyu alsaydın yeterli olurdu.
Evet genelde görüş o şekilde. Hem sessiz olması nedeniyle hemde görüntüsü göze hitap ettiği için kullanıyorum.

Evet genelde görüş o şekilde. Hem sessiz olması nedeniyle hemde görüntüsü göze hitap ettiği için kullanıyorum.
Yani sıvı soğutucu yerine başka şeyler yapabilirdin. Mesela alırsın oradan fazla parayı SSD HDD bir şeyler alırdın. Hiçbir şey bilmiyorsan İskender yersin yahu.

Prime 95 testini her şeyi kapatıp mı yapmak lazım? arkada bir şeyler açık kalsa sıkıntı olur mu?
Çünkü benimde işlemcim arada 80 dereceye çıkıyor fakat HOI4, Lost Ark gibi işlemci isteyen oyunlarda. stok fan kullanıyorum. sıkıntı olur mu? genellikle 68-77 derece arası geziyor.

Stok soğutucudan kurtulmanı öneririm. Yeni alacağın soğutucu ile macun da yenilemiş olursun.

Prime 95 testini her şeyi kapatıp mı yapmak lazım? arkada bir şeyler açık kalsa sıkıntı olur mu?
Çünkü benimde işlemcim arada 80 dereceye çıkıyor fakat HOI4, Lost Ark gibi işlemci isteyen oyunlarda. stok fan kullanıyorum. sıkıntı olur mu? genellikle 68-77 derece arası geziyor.
Yani çok farketmiyor. Zaten işlemci toplam kullanıma göre kendisini kısıyor. Bu yüzden prime 95 açıkken arkada açık kapalı çok fark etmiyor.

Benim değerlerim. Screenshot_2022-01-29-06-45-23-327_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpgScreenshot_2022-01-29-06-45-00-252_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,637
Üyeler
187,218
Son üye
mertinelli10
Geri