Instagram ---

siyabent

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,253
bir dkda içimi kararttınız teşekkürler arkadaşlar konuyu kapattım

Son düzenleme:
Çok büyük bir yanlış yapıyorsun. Kanunları bilmeden böyle bir işe kalkışman yanlış olmuş. Yapmış olabileceğin doğrular olabilir ama yöntemin doğru değil. Bildiğim kadarıyla IBAN üzerinden bağış toplamak yasak; bunun için yetkili mercilerden izin alman, devlet gözetiminde hareket etmen gerekir. Ayrıca o kişi hâlâ çocuk olduğu için ailesi sana uyarı vermeden dava açabilir. Aldığın paraları iade etmen gerekebilir — benzer bir durumun İrem Derici’nin başına geldiğini ve menejeri ile tek tek paraları elektronik banka yoluyla iade ettiğini bir videoda izlemiştim.

Çok büyük bir yanlış yapıyorsun. Kanunları bilmeden böyle bir işe kalkışman yanlış olmuş. Yapmış olabileceğin doğrular olabilir ama yöntemin doğru değil. Bildiğim kadarıyla IBAN üzerinden bağış toplamak yasak; bunun için yetkili mercilerden izin alman, devlet gözetiminde hareket etmen gerekir. Ayrıca o kişi hâlâ çocuk olduğu için ailesi sana uyarı vermeden dava açabilir. Aldığın paraları iade etmen gerekebilir — benzer bir durumun İrem Derici’nin başına geldiğini ve avukatıyla tek tek paraları elektronik banka yoluyla iade ettiğini bir videoda izlemiştim.

hocam üç beş kişiden açıklama olmadan hesabıma para geldi bu bağış değeri taşımaz banka nezdinde borç iadesi olarak geçer açıklamasız olduğu için ki öyle bir şey gerekse 5 -10 kişi iki dakika gönderiveririm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok büyük bir yanlış yapıyorsun. Kanunları bilmeden böyle bir işe kalkışman yanlış olmuş. Yapmış olabileceğin doğrular olabilir ama yöntemin doğru değil. Bildiğim kadarıyla IBAN üzerinden bağış toplamak yasak; bunun için yetkili mercilerden izin alman, devlet gözetiminde hareket etmen gerekir. Ayrıca o kişi hâlâ çocuk olduğu için ailesi sana uyarı vermeden dava açabilir. Aldığın paraları iade etmen gerekebilir — benzer bir durumun İrem Derici’nin başına geldiğini ve menejeri ile tek tek paraları elektronik banka yoluyla iade ettiğini bir videoda izlemiştim.

ama böyle zor durumda birine bu kadar yardımcı olup üstüne dava yer miyim konu o bence yapmazlar yani

böyle insanlar oldukça her şey başına gelebilir
Ekran görüntüsü_26-10-2025_201026_www.instagram.com.webp

hocam üç beş kişiden açıklama olmadan hesabıma para geldi bu bağış değeri taşımaz banka nezdinde borç iadesi olarak geçer açıklamasız olduğu için ki öyle bir şey gerekse 5 -10 kişi iki dakika gönderiveririm

ama böyle zor durumda birine bu kadar yardımcı olup üstüne dava yer miyim konu o bence yapmazlar yani
Hocam, belirttiğiniz gibi bankalar bu tür durumları tespit edebiliyor. Hesabınıza maddî değeri ne olursa olsun para geldiğinde, belirli bir eşik aşıldığında bankanın uyguladığı değerlendirmeler ve limitler devreye girebilir. Banka sizi arayabilir, hesabınız geçici olarak bloke edilebilir ve gerekli gördüğü takdirde ilgili kamu kurumlarına bildirimde bulunabilir. Kamu açısından bir eylemin suç sayılıp sayılmaması maddî değerle sınırlı değildir; suç, suç olarak ele alınır.

Hocam, belirttiğiniz gibi bankalar bu tür durumları tespit edebiliyor. Hesabınıza maddî değeri ne olursa olsun para geldiğinde, belirli bir eşik aşıldığında bankanın uyguladığı değerlendirmeler ve limitler devreye girebilir. Banka sizi arayabilir, hesabınız geçici olarak bloke edilebilir ve gerekli gördüğü takdirde ilgili kamu kurumlarına bildirimde bulunabilir. Kamu açısından bir eylemin suç sayılıp sayılmaması maddî değerle sınırlı değildir; suç, suç olarak ele alınır.
hocam binlerce lira girip çıkıyor hesabıma bu ççok küçük bir miktar

sana gelen paranın kara para olmadıgını bilemezsin. Kiralanmış hesaptan gelmedigini veya çalınmış hesaptan gelmedigini bilemezsin. (1tlde olsa 1m tlde fark etmez kanunen) Sen dernek/vakıf kurmadan iban paylaşıp para topluyorsan bu kanunen yasak ve bunun yüzünden hz yasuo isimli şahıs hapis yatmıştı.

Ayrıca çocukların yüzünü videoda sansürsüz gösterme de yasak.

1. karapara veya çalıntı/kiralanmış hesaptan, hesabına para geldiği için hakkında adli işlem başlatır ve hapis cezası alırsın ( hagb kalktı yani ilk suç diye bir şey yok artık)
2. dernek/vakıf olmadan veya valilik izni olmadan kendi ibanın ile halka açık şekilde para toplayamazsın. Suçu büyüktür.
3. Videoda çocukların yüzünü v.s sansürlemedigin içinde ek bir dava yersin.

hocam binlerce lira girip çıkıyor hesabıma bu ççok küçük bir miktar
Hocam, gerçekten sizi anlıyorum. Ben de size bir şey olmasını istemem; amacınızın kötü olmadığını da biliyorum. Size demek istediğim şey, miktar değil — hesabınıza gelen EFT’lerin sayısı ve şekli bankada şüphe yaratabilir, inanın bana.
Size kendi ailemizden bir örnek vereyim: Eski bir evimiz var, o evin kirası her zaman belirli bir aile ferdimizin hesabına yatırılırdı. Bir dönem, biz o kirayı 3 aylığına kendi hesabımıza almaya karar verdik. Ne mi oldu? Sadece 3 ayda toplamda 15 bin TL geldi ve bu paranın kaynağı vergi dairesi tarafından sorgulandı. Eve ihtar geldi, hatta hesap bloke edildi.
O zaman anladım ki mesele para miktarı değil, işlem sıklığı ve düzeniydi. Aynı kişiden 3 ay boyunca sadece 3 kez para gelmesine rağmen başımıza böyle bir şey geldi. Düşünsenize, ne kadar saçma ama bir o kadar da ciddi bir durum.
Bu yüzden senin için endişelendim — miktar için değil, gelen EFT’lerin sayısı ve kimlerden geldiği için. Çünkü bu durum gerçekten şüphe uyandırabiliyor, özellikle de ödemeler farklı kişilerden geldiğinde.

böyle insanlar oldukça her şey başına gelebilir
Alıntıyı görüntüle
Dibine kadar doğru bir yorum. Ayrıca bu çocuklar başkaları tarafından alı koyulup zorla çalıştırılmadığı ne malum ? Başkasını aradan çıkartalım bizzat annesi babası zorla çalıştırıyor dahi olabilir. İnsanlara elbette yardımcı olmak gerekiyor ancak bu çocuk orada kendi isteği ve rızasıyla orada bulunmuyor... Tamamen onu orada tutan kişiye faydanız oluyor.

Dibine kadar doğru bir yorum. Ayrıca bu çocuklar başkaları tarafından alı koyulup zorla çalıştırılmadığı ne malum ? Başkasını aradan çıkartalım bizzat annesi babası zorla çalıştırıyor dahi olabilir. İnsanlara elbette yardımcı olmak gerekiyor ancak bu çocuk orada kendi isteği ve rızasıyla orada bulunmuyor... Tamamen onu orada tutan kişiye faydanız oluyor.
hocam ailesiyle beraber kayıt dışıda çok kez sohbet ettik okuldan sonra ev ekonomisine destek için geliyor zorla çalışsa bu kadar neşeli olmaz inanın yakından gören tanıyan anlar dediğimi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,312
Üyeler
189,061
Son üye
aytugelmas
Geri