12000 Btu Klima Önerisi

montaja ücret ödeniyor mu
Montaj servis tarafından yapılıyor ve ek ücret olmaması lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle bir yorum var ama bilmiyorum artık.
'tcl nin kendi servisi yok görevlendirdiği servis ise ilgisiz servis yüzünden tcl birdaha almiyabilirim'

Montaj servis tarafından yapılıyor ve ek ücret olmaması lazım.

Şöyle bir yorum var ama bilmiyorum artık.
'tcl nin kendi servisi yok görevlendirdiği servis ise ilgisiz servis yüzünden tcl birdaha almiyabilirim'
Servis il ilçe mahalle bazlı değişiyor. Aynı durum bir çok markada böyle. Kimisi 10 numara işçilik yaparken kimisi tornavida tutmaktan aciz çıkabiliyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Servis il ilçe mahalle bazlı değişiyor. Aynı durum bir çok markada böyle. Kimisi 10 numara işçilik yaparken kimisi tornavida tutmaktan aciz çıkabiliyor.
Hocam selamlar ortalama 100-125mt2 bir eve kaç btu klima yeter konum Ankara ve her gün açık kaldığında aylık faturaya ne etki eder ?

Hocam selamlar ortalama 100-125mt2 bir eve kaç btu klima yeter konum Ankara ve her gün açık kaldığında aylık faturaya ne etki eder ?
100-125 m2 evin tamamını soğutmak için 24 lük klimaya ihtiyacın olur ki, evin cephesi bile bence etkiler. Bunun yerine oturma odası ve sizin seçeceğiniz bir odaya 12 12 iki adet taktırmak bence evin her odasını soğutmak açısından daha makul olur. Mesela ben izmirde yaşıyorum, hem oturma odasında 12 lik yatak odasında ise 9 luk klima var gayet yeterli oluyor. Çünkü odaların evin içindeki şekli bile bunu etkileyebiliyor. Benim yatak odası oturma odasına paralel olduğu için oturma odasındaki klima oraya gelmiyor.

Selam hocam bu konuda benimde fazla bir bilgim yok klima için özel kurulmuş forum siteleri var. Kroki ve bütçeniz ile tavsiye alabilirsiniz.

Bence tek klima ila bu m2 soğutmanız imkansız. Klimanın kurulacağı oda m2' si tek klima için baz alınmalı. Diğer odalardan yine istenen odaya ayrı klima almak en mantıklısı. Klima olan odanın dışındaki odalar tabii ki biraz daha serin olacak fakat klima olan odada hem yüksek derecede çalıştırmak gerekecek konforu düşürecek ve fazla faturaya sebep olacak.

Ben geçen aralık ayında almadığıma çok pişman oldum. Teka marka klimalar 18.000,00 tl civarıydı. 12.000 Btu ve şimdiye kadar klimalarda ne bi fırsat çıktı nede bir kampanya yapıldı.

24.000BTU almalısın. Fatura etkisi kullanım tarzına göre çok değişiyor. 24-25 derecede kullanırsan en tasarruflusu olur.

Sizde ayrıca araştırın.
Bu butceye airfel varken TCL yanından gecilmez

Sizde ayrıca araştırın.
Bu linkteki TCL i kullanıyorum çok memnunum soğutması ısıtması modları ıvırı zıvır her şeyi güzel gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
Beko Altus Arçelik vs. bulaşmayın hepsinin boruları alüminyum TCL inki bakır boru
4-5M olması lazım borunun, üstü olan mesafede servisten boru almanız gerekiyor ek ücret talep ediyorlar
Montaj ücretsiz

100-125 m2 evin tamamını soğutmak için 24 lük klimaya ihtiyacın olur ki, evin cephesi bile bence etkiler. Bunun yerine oturma odası ve sizin seçeceğiniz bir odaya 12 12 iki adet taktırmak bence evin her odasını soğutmak açısından daha makul olur. Mesela ben izmirde yaşıyorum, hem oturma odasında 12 lik yatak odasında ise 9 luk klima var gayet yeterli oluyor. Çünkü odaların evin içindeki şekli bile bunu etkileyebiliyor. Benim yatak odası oturma odasına paralel olduğu için oturma odasındaki klima oraya gelmiyor.
Hocam peki faturaya ortalama +kaç k etki ediyor ? Ve 2 tane alsak fatura harici bir masraf oluyor mu

24.000BTU almalısın. Fatura etkisi kullanım tarzına göre çok değişiyor. 24-25 derecede kullanırsan en tasarruflusu olur.

Bu butceye airfel varken TCL yanından gecilmez
Tercih meselesi hocam markayı bilmeyenin ilk söylediği cümle bu oluyor. Bende bu bütçedeki airfel i evime sokmam

Tekrar yanlış bilginizi düzelteyim. Hiç kimse bu kadar büyük m2 ye tek klima önermez 24 lük yerine 12+12 almak her zaman daha az maliyetli olur ve her zaman enerji tasarrufu sağlar. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,429
Üyeler
197,684
Son üye
Trkosen
Geri