1200w PSU önerisi tavsiye

1. Seasonic VERTEX GX-1200 (1200W, 80 PLUS Gold)
    • Seasonic, PSU konusunda en saygın markalardan biridir. VERTEX GX-1200, ATX 3.0 ve PCIe 5.0 uyumluluğu ile modern sistemler için idealdir.
    • Tam modüler tasarımı, kablo yönetimini kolaylaştırır ve Japon malı kapasitörlerle uzun ömürlü bir performans sunar.
    • Sessiz çalışma ve 12 yıl garanti gibi avantajlarıyla dikkat çeker.
    • Fiyat: Yaklaşık $200-$250 (bölgenize göre değişebilir).
  2. Corsair RM1200x Shift (1200W, 80 PLUS Gold)
    • Corsair’in yenilikçi “Shift” tasarımı, kablo bağlantılarını yan tarafa yerleştirerek montajı kolaylaştırır.
    • ATX 3.0 ve PCIe 5.0 desteği sunar, bu da yeni nesil GPU’larla uyumluluk sağlar.
    • Sessiz fan performansı ve tam modüler yapısıyla öne çıkar.
    • Fiyat: $220-$270 civarı.
  3. be quiet! Straight Power 12 (1200W, 80 PLUS Platinum)
    • Alman markası be quiet!, sessizliği ve kalitesiyle bilinir. Bu model, Platinum verimlilik sunarak enerji tasarrufu sağlar.
    • ATX 3.0 uyumludur ve yüksek kaliteli bileşenlerle donatılmıştır.
    • Overclock veya yoğun iş yükleri için stabilite arayanlara uygundur.
    • Fiyat: $250-$300 aralığında.
  4. Enermax PlatiGemini 1200W (80 PLUS Platinum)
    • ATX 3.1 ve ATX12VO desteğiyle geleceğe dönük bir seçenek.
    • Kompakt tasarımı ve 12V-2x6 konektörü, yeni nesil GPU’lar için optimize edilmiştir.
    • Yüksek verimlilik (93%+) ve sessiz çalışma sunar.
    • Fiyat: $280-$320 civarı.
  5. ASUS ROG Thor 1200W Platinum II (80 PLUS Platinum)
    • Estetik ve performans arayanlar için premium bir seçenek. RGB aydınlatma ve OLED ekran gibi ek özellikler sunar.
    • ATX 3.0 uyumluluğu ve sağlam yapısıyla dikkat çeker.
    • Fiyatı biraz daha yüksek: $350-$400.

Öneri ve Notlar:​

• Sistem İhtiyacı: 1200W, genellikle RTX 4090 gibi üst seviye bir GPU ve overclock yapılmış bir CPU içeren sistemler için uygundur. Sisteminizin toplam güç tüketimi 600-800W civarındaysa, 1200W PSU ile hem verimlilik hem de geleceğe hazırlık açısından iyi bir seçim yapmış olursunuz.
  • ATX 3.0/3.1 ve PCIe 5.0: Yeni nesil GPU’lar (örneğin RTX 5090 gibi) için bu standartları destekleyen bir PSU almak mantıklıdır.
  • Bütçe: Eğer bütçeniz kısıtlıysa, Seasonic VERTEX GX-1200 veya Corsair RM1200x gibi Gold sertifikalı modellerle başlayabilirsiniz. Daha fazla verimlilik ve uzun ömür için Platinum modelleri tercih edebilirsiniz.
ChatGPT den aldığın çok belli

fan kalitesi ve genel olarak psunun çevresi için kullanılan malzeme kötü fakat dediğim gibi kapasitör ve korumaları iyidir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

orası öyle zaten seasonic TR de yok :kekw:
Zaten forum da kimse böyle sıralama yapmaz, yapmayacağı gibi PSU dan anlayan birisi o kadar model de önermez. Ben PSU ne onu bile bilmiyorum şahsen sadece temelini biliyorum 300W kullanmaktan

ureticiden alacaksan seasonic, super flower, fsp, high power
markadan alacaksan: psuları genelde her zaman A,B tier phantex, nzxt. Digerlerin A,E ye kadar butceye gore
fsp hydro, vita iyidir..
bg vs aldırabilirsen: seasonic
tier list:

Arkadaşlar merhaba. Daha öncesinde Thermaltake PSU kullandım fakat fiyatı nerdeyse 2 ye katlanmış. NZXT önerenler var. Artı eksi yanları neler tecrübe sahibi kişiler yardımcı olursa sevinirim.
FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W 80PLUS PLATINUM kullanıyorum öneririm

FSP PTM PRO 1200w platin bakabilirsin

roket kaldıracaz aga. 1200w 1300w psu ya 2000 3000 çekilen fiyatta biraz işkillendiriyor beni.

ureticiden alacaksan seasonic, super flower, fsp, high power
markadan alacaksan: psuları genelde her zaman A,B tier phantex, nzxt. Digerlerin A,E ye kadar butceye gore
fsp hydro, vita iyidir..
bg vs aldırabilirsen: seasonic
tier list:
seasonic vs baktım 1 2 tane ya var, ya yok. olanda 27 28 bin fiyat çekmiş. Aşağıda arkadaşlar msı önermiş hiç kullanmadım ben msı psu. Sıkıntı çıkmazsa alabiliriz

FSP PTM PRO 1200w platin bakabilirsin
molex' i doldurmuşlar aga psu ya niye öyle yapmışlar :S

roket kaldıracaz aga. 1200w 1300w psu ya 2000 3000 çekilen fiyatta biraz işkillendiriyor beni.

seasonic vs baktım 1 2 tane ya var, ya yok. olanda 27 28 bin fiyat çekmiş. Aşağıda arkadaşlar msı önermiş hiç kullanmadım ben msı psu. Sıkıntı çıkmazsa alabiliriz

molex' i doldurmuşlar aga psu ya niye öyle yapmışlar :S
A+ tier piyasada bulabileceğiniz elit güç kaynaklarından biri.

Ayrıca kendileri güç kaynağı üreticisi, aracı firma yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,733
Üyeler
184,049
Son üye
Zeynddnn
Geri