Merhaba. Yazın motor alacağım. 16 yaşındayım doğum günüm yazın olduğu için yazı bekliyorum, böylece doğum günümden sonra ehliyetimi alacağım. Ehliyetimi almadan önce motor almayı düşünüyorum ama peder beye daha söylemedim. Neyse yazın alacağım motorlar arasında bir kaç tane seçenek var ama ben bu seçenekleri söylemeden önce bazı kriterlerimi söyleyeceğim. Motor 125 cc olacak, naked olacak, hafif olması avantajlı olur, 15 beygir civarı olursa iyi olur, bakımı uygun ve kolay olmalı, yakıt tüketimi düşük olursa avantajlı olur, parçaları kaliteli olsun, parçaları kolay bulunsun, parçaları pahalı olmasın, japon olsun ama japon dışında sadece ktm olur, hızlanması iyi olsun çünkü sadece şehir içi kullanacağım biraz sonra kullanım amacımı ve kullanacağım yerleri detaylı anlatacağım zaten, manevra kabiliyeti iyi olsun, ve abs olması lazım çünkü hem kendi canımı düşünüyorum hem de babamı ikna etmem için etkili olur. kriterlerim bunlardı şimdi kullanım alanlarına ve amacına gelelim. Yazın 6 gün işe gidip gelirken kullanacağım, okula gidip gelirken kullanacağım ve haftada en az 3-4 gün gezmek için çıkarım. Hızlanması sollama açısından iyi olur bundan hızlanmasını önemli tutuyorum. Şimdi de uzatmadan aklımdaki modelleri söyleyeyim. Ktm Duke 125, MT-125, CB125-R ve GSX-125S. Bunlar dışında başlangıç motoru önerebileceğinizi sanmıyorum ama varsa söyleyebilirsiniz. Kullanım amacımı yazmayı unuttum teker yapmayacağım (en azından öyle düşünüyorum şimdilik
), şehir içinde kullanacağım bundan hızlanması ve manevra kabiliyeti iyi olması lazım güvenlik olarak çift kanallı abs çok iyi olur ama tek kanallı olursa da alabilirim. Bir de bu saydığım modeller ve eğer varsa önerileriniz için dediğim kriterlere uygun olması adına en fazla kaç km ve en fazla kaç model motor almalıyım? Bu arada bütçemi bilmiyorum babamla konuşmadım daha.