12600K vs 13500 hangisi

Hocam o anakart işlemciyi tam yükte beslerse valla helal olsun. Ben sırf kafam ağrımaması için şuan ucuza Gigabyte B760 GAMING X bakıyorum
Ne gibi bir sıkıntı çıkabilir 13500 takarsam?

Ne gibi bir sıkıntı çıkabilir 13500 takarsam?
Anakartın VRM (fazları) çok ısınacak soğutması için işlemcinin frekansını düşürecek. Düşük ihtimalde çökme olabilir ama ben düşük performans beklerdim o durumda. İsterseniz deneyip görün ama ben olacağına tarafındayım.

Anakartın VRM (fazları) çok ısınacak soğutması için işlemcinin frekansını düşürecek. Düşük ihtimalde çökme olabilir ama ben düşük performans beklerdim o durumda. İsterseniz deneyip görün ama ben olacağına tarafındayım.
Cs2 de fps düşüşü yaşar mıyım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu anakarta takabilecegim en güçlü işlemci hangisi

Cs2 de fps düşüşü yaşar mıyım

Bu anakarta takabilecegim en güçlü işlemci hangisi
CS2'de işlemciye biraz yük bineceği için olmayabilir ama RDR2,Cyberpunk gibi oyunlarda uzun kullanımda hissedebilirsin.. Bu arada o anakartta bios güncellemesi gerekli olabilir, bios'un güncel olduğundan emin ol. İşin kısası drop yoksa anakartını değiştirme varsa o zaman düşün.

Yerinde olsam o anakarta 12400F takardım. Ancak 12100F'den 12400F değeceğini pek düşünmüyorum.

CS2'de işlemciye biraz yük bineceği için olmayabilir ama RDR2,Cyberpunk gibi oyunlarda uzun kullanımda hissedebilirsin.. Bu arada o anakartta bios güncellemesi gerekli olabilir, bios'un güncel olduğundan emin ol. İşin kısası drop yoksa anakartını değiştirme varsa o zaman düşün.
Bende de aynı anakart var yükseltmeye gerek varmı hocam tam verim alabilmek için

Anakartı değiştirmeye
Bende de aynı anakart var yükseltmeye gerek varmı hocam tam verim alabilmek için

Şuan elinizde o işlemci ve anakart varsa en azından bir cyberpunk gibi güçlü oyun varsa oynayın. 30 dakika falan drop yemiyorsanız ve youtube videolarda aynı fps değerleri alıyorsanız sorun olmaz lakin render işlerinizle uğraşıyorsanız o anakart %90 verim almayacağına eminim.

Şuan elinizde o işlemci ve anakart varsa en azından bir cyberpunk gibi güçlü oyun varsa oynayın. 30 dakika falan drop yemiyorsanız ve youtube videolarda aynı fps değerleri alıyorsanız sorun olmaz lakin render işlerinizle uğraşıyorsanız o anakart %90 verim almayacağına eminim.
Yok hocam hafifden yayıncılık işine giricem oyun olarakda fortnite ve cs oynuyorum bide sıvı soğtucu var 204 mm

Yok hocam hafifden yayıncılık işine giricem oyun olarakda fortnite ve cs oynuyorum bide sıvı soğtucu var 204 mm
2.elden b660 veya 760 almaya gerek varmıdır

Yerinde olsam o anakarta 12400F takardım. Ancak 12100F'den 12400F değeceğini pek düşünmüyorum.
Hikayeli oyun oynamıyorum cs2 oynuyorum en çok

Cs2 de %100 olacağını düşünmüyorum sıkıntı çıkartmaz herhalde

2.elden b660 veya 760 almaya gerek varmıdır

Cs2 de %100 olacağını düşünmüyorum sıkıntı çıkartmaz herhalde
Hocam ben ikinizinde çok iyi bilmeden, deneyimlemeden size şunu al demek istemem. Alım gücü zaten herkesin ne olduğu belli değil. Sadece cs oynuyorsanız sorun olacağını düşünmüyorum, siz sistemlerinizdeki (ekran kartı + işlemci) youtube'da aratın daha sonra oradaki oyunlarda FPS değerlerini kendi sisteminiz ile karşılaştırın. Eğer ciddi fark varsa o zaman yükseltmeniz iyi olacak çünkü bazen yanılabilirim. Ayrıca yayıncılık biraz yük bindirebilir uzun oynayışta fps değerleriniz stabil ise dediğim gibi hiçbir aksiyona gerek yok. Ha benim kafam rahat olsun diyorsanız benim gibi en azından B760 bakabilirsiniz.

Ekran kartım 4060 psu calculatorden hesaplayinca 13500 icin yeterli oluyor

12400f olmaz upgrade etmişken büyük upgrade olsun istiyorum 13500 veya 13600KF var aklımda
13600kf en iyisi

Anakart değiştirmeye gerek yok. 13600kf ddr4 destekliyor.

13600kf alıp cs de akıyorum o zaman
13600kf alırsanız sahip olduğunuz anakart ve psu ikilisi ile ya restart problemleri ile uğraşırsınız ya da foruma girip işlemcim yüksek frekanslara çıkmıyor düşük fps veriyor diye konu açarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,126
Üyeler
187,290
Son üye
onurcv05
Geri