14 bin TL ye sistem yenilemek

Reaksiyon skoru
6
Beyler 14 bin TL ye sistem yenilemek istiyorum ama ne yükselticegime karar veremedim yardım ederseniz sevinirim

İşlemci:i5 10400f

Ram:32 GB

Psu:500w(markasını hatırlamıyorum)

Ssd:480 M2

Ekran kartı:rx560

Anakart:h510m-h

Beyler 14 bin TL ye sistem yenilemek istiyorum ama ne yükselticegime karar veremedim yardım ederseniz sevinirim

anakartı yeniledin ddr5 ile bir ramleri yeniledin ddr5 6000 mhz cl 30 ile 2 kalan paraya psunu yeniledin 3 sonra para biriktirmeye devam elindeki diğer parçaları satıp amd işlemcini aldın ekran kartın tek kaldı elinde onunla bir süre idare ettin sonra gidip ek kartını da yeniledin misler gibi babusum en son m2 ssd'ni de yenilersin bence en mantıklısı bu sekilde olur

normalde anakartı sat yeniye geç derdim ama bütçe yetmez gibi ve i5 11600 gördüm uyguna ona geçersen tek çekirdekte hatrı sayılır güçlenme ve pci 4 desteği kazanacaksın h510 da desteklediği için. Ram yeterli zaten, ikinci el rx6600 alırsan sistemin gayet iyi olur.
Fiyatına göre kalite seviyesi üst düzey nzxt zaten top seviye.

normalde anakartı sat yeniye geç derdim ama bütçe yetmez gibi ve i5 11600 gördüm uyguna ona geçersen tek çekirdekte hatrı sayılır güçlenme ve pci 4 desteği kazanacaksın h510 da desteklediği için. Ram yeterli zaten, ikinci el rx6600 alırsan sistemin gayet iyi olur.
Fiyatına göre kalite seviyesi üst düzey nzxt zaten top seviye.
Saol abi

Abi daha fazla biriktiremem çalışıyodum bıraktım şuanlık bu paraya ne olur

babuşum bu paraya olacak bir şey yok vallahı bak

6k anakarta gitti max 6k
2k ram aldın ddr5 cl30 6000mhz patriot viper venom olandan
kasan iyiyse kasa almadın max 4k ya bi psu alıyorsun 850w+ kaç k kaldı suanda kaldı 2k buna ellemiyorsun işlemcini satıyorsun 2k dan gitti diyelim minimum minimum 2k ortalama 2.5k max max max belki 3k anakartını sattn 1.5k hiç bilgim yok anakart hk bu arada sahibindenden baktım o civarlar diye yazdim

başka ddr4 ramin varmış 32gb 2x16 onları 1.5k'a sattın diyelim bundan da bilgim yok bu arada ddr4 hk sonracıgıma ek kartın kaldı tek birde psu psunu sattın kasanla beraber daha pahalıya satabilirsen sat gitsin psu alırken kasayla berabera lırsın kasanı da psu ile beraber 2k dan sattın diyelim

kaç k kaldı elinde 2 2 1.5 - 3.5 civarinda para + 2k da ayırmıştın etti kaç 5.5 tamda r5 7500f e geliyor alıyorsun ryzen 5 7500f işlemcini takıyorsun ekran kartını ramini vs misler gibi kullanıyorsun ileride ister işlemcini upgrade edersin ister ekran kartını anakarttan yana ve darboğaz muhabbetineden yana kafan rahat eder 1080p kullanırsan ekran kartı çok düşük kaçmaz işlemciye gore merak etme ileride upgrade edeckesin ztn sistemin onu acık olacak en azından bu yani fikrimce en mantıklısı

Bence ddr5 e geç niye dersen ilerde bunun gibi yükseltentmede çoğu ürünü satmak zorunda kalmazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemi komple satsa daha iyi olmaz mı 14 var ztn bu 8-10 at gitse üstüne bir kaç bin daha koysa 0 sistem alır gibi

babuşum bu paraya olacak bir şey yok vallahı bak

6k anakarta gitti max 6k
2k ram aldın ddr5 cl30 6000mhz patriot viper venom olandan
kasan iyiyse kasa almadın max 4k ya bi psu alıyorsun 850w+ kaç k kaldı suanda kaldı 2k buna ellemiyorsun işlemcini satıyorsun 2k dan gitti diyelim minimum minimum 2k ortalama 2.5k max max max belki 3k anakartını sattn 1.5k hiç bilgim yok anakart hk bu arada sahibindenden baktım o civarlar diye yazdim

başka ddr4 ramin varmış 32gb 2x16 onları 1.5k'a sattın diyelim bundan da bilgim yok bu arada ddr4 hk sonracıgıma ek kartın kaldı tek birde psu psunu sattın kasanla beraber daha pahalıya satabilirsen sat gitsin psu alırken kasayla berabera lırsın kasanı da psu ile beraber 2k dan sattın diyelim

kaç k kaldı elinde 2 2 1.5 - 3.5 civarinda para + 2k da ayırmıştın etti kaç 5.5 tamda r5 7500f e geliyor alıyorsun ryzen 5 7500f işlemcini takıyorsun ekran kartını ramini vs misler gibi kullanıyorsun ileride ister işlemcini upgrade edersin ister ekran kartını anakarttan yana ve darboğaz muhabbetineden yana kafan rahat eder 1080p kullanırsan ekran kartı çok düşük kaçmaz işlemciye gore merak etme ileride upgrade edeckesin ztn sistemin onu acık olacak en azından bu yani fikrimce en mantıklısı

zamanla ekran kartını upgrade ediyorsun 5060ti 5070 9070xt 9060xt 4070ti ikinci el 4060 ti 2.el alacagında araştırırsın işte sonra sonra ssdni upgrade ediyorsun 2tb kioxia exceria pro'ya ondan sonra ramlerini 2x16 yapıp 32 gb raminle dual channel olunca performans daha da artıyor sonra missler gibi bakıyorsun keyfine

Bence ddr5 e geç niye dersen ilerde bunun gibi yükseltentmede çoğu ürünü satmak zorunda kalmazsın

Sistemi komple satsa daha iyi olmaz mı 14 var ztn bu 8-10 at gitse üstüne bir kaç bin daha koysa 0 sistem alır gibi

sistemi komple satsa ek kartı alamicak ama arkadas biriktiremem dedi yoksa bende onu dicektim 20k ya cıkabilse + kendi sistemini sattığı para tmm halledilir birşeyler bi sekilde ama bu butfceye en mantılksıı son yazdıgım

ek olarak yükseltme öncesi anakartının biosunu güncellemeyi unutma revizyon numarasını kontrol et fark edebiliyor.
Abi anakart 11.nesil işlemciler için uyumluymuş zaten

Hepinizin tavsiyelerine teşekkür ediyorum 2.elden RX 6600 alıcam geri kalan paraylada işlemci anakarta vericem çok sağolun görüşürüz

Geri