Neler Yeni

14 günlük koşulsuz iade hakkı değişti mi?

Arkadaşlar bu 14 günlük koşulsuz iade hakkı değişti mi? Veya hala geçerliyse bütün alışveriş sitelerinde oluyor mu? Bir de alışveriş sitelerinde bu iade durumunda sıkıntı olursa bunu çözmek aylar sürerse ne olacak? Yani bir bilgisayar bileşeni aldım diyelim ve bana iadeden dönen ürünü satsalar ve bunu anlasam, sıfır ürün parası verdiğim için, 2. el ürün istemediğim için iade ettiğimde durum aylar sürerse o zaman bekleme yapmadan ihtiyacım olan ürünü başka siteden mi almalıyım?

MOON_MVR

80+ Bronze
Kişisel e ticaretcilerin şeyine toplarına sürdüğü yasa bro. bir şey değişmedi kurumsallarda mevcut sadece.
Adına faturalı ise 14 gün irsaliye kesildi ise 7 gün.

man a man

80+ Bronze
Aldığın yere göre durum değişiyor. Bazı firmalar kutusu açılmış ürünün iadesini kesinlikle kabul etmiyor, bazıları ise ediyor. Sen kutusunu açar ve 2. el olduğunu fark edersen durum değişiyor tabii. Firmayı arar, görüşür, durumu anlatırsın, firmayla aranızda bu mağduriyetin giderilmesi konusunda anlaşamazsanız THH ile çözmen gerekir, ki bu da aylar sürüyor.

Bu yüzden bilindik yerlerden almak biraz daha iyi oluyor

En son bilgisayar ve telefon için bu cayma hakkının kaldırılmasıyla ilgili bir yasa değişikliği olmuştu 2024 e ertelenmişti sonra 2025 e mi ne ertelendi böyle durumlar vardı o yüzden kesin bi bilgi veremiyorum maalesef

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,396
Üyeler
169,851
Son üye
ekmtksz
Top Bottom