Neler Yeni

14 yaşında çıraklıkk eğitim aracılığıyla sanayide çalışmak?

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,184
İsim
Ömer
Lise mezunu oldan kastın nedir yani sadece lise diploman olsun anlamında mı yoksa meslek hariç güzel bir lisede eğitim gör, yks odaklan anlamında mı?

Bu konuda ailem okuyup adam ol diyorlar en başında tabii ama bir yandanda kendi hayatın sen bilirsin diyorlar ama okumamdan yanalar. Açıkcası sanayiye gitmemi istemiyorlar. Ama öylede zorlamıyorlar çalışırsan kendine çalışmassan kendine hesabı. Ders çalışmamı istiyorlar tabi çok.

Anlıyorum. Bunu lgs puanım belirliyecek belki iyi yaparım lgs den sonra biraz daha düşünürüm. He tabii birde obp var. Bundan sonra 3 ay kalmış 3 ayda ne yapabilirim ki en fazla 6 7 net düzeltebilirim. Yada hiç. Ama öyle deme bence abi çünkü okuyup keşke 8-10 yılımı harcayacağıma sanayiye giderim diyende var. Belki okusan sende öyle diyecektin. İşe iyi yanından bakmakta fayda var üzme kendini.

Şöyle söyliyim işi seviyorum örnek olarak bazen arabanın yanına iniyorum içim böyle güzel oluyor huzur doluyor sanki kaputu açıyorum 94 doğan slx var bizde birde benzinde çalıştırıyorum gaza alıyorum babam çalıştığı için bazen bakacak zamanı olmuyor ben bakıyorum kaçaklara filan ona göre hatta radyatör kapağında su kaçırıyordu öyle yani ben bakıyorum severek yapacağımı düşünüyorum fakat bir usta gelir tüm hevesimi yerle bir eder mi bilmem
Hoşuna gidiyorsa dene hocam ailen birşeyler için ısrar etmiyorsa mesela sıkıldıktan sonra ailen kalkıpta hayır işi bırakamazsın gibisinden söylenirse hiç girme birde ilk girdiğin zamanlar bir şey yapabileceğini düşünme ilk başlarda çay getir götür yerleri süpür sonradan takım getir götür sonradan yavaş yavaş yardım etmeye başlarsın yani biraz zaman ve sabır işi

MufasaBoss

80+ Bronze
Öncelikle 14 yaşındayım. Bir lgs öğrencisiyim. Fakat bu son yılda okumaya karşı ilgim baya değişti yani mesela artık okumak mantıklı gelmiyor 22 yaşıma kadar okuyup ne yapacağım belli olmayacağı yerine 22 yaşına kadar sanayide usta olabilirim düşüncesi çıkmıyor aklımdan. Tabi lise okuyacağım çıraklık eğitim olarak.4 sene sonunda ustalık,lise ve dükkan açma belgem olcak böyle uzaktan hoş geliyor ama sanayide her türlü şeyin olduğu yerdir üstüne yaz kış demden çalışmak kaldırabilr miyim bu yükü pişman olurmuyum okumak mı daha mantıklı?? diye bir sürü sorular çıkmıyor aklımdan. Üstüne sanayide iyi usta bulma sıkıntısı var nihayetinde iş öğrenmeye gidiyorum. Hangisi daha mantıklı şimdi üniversite okuyup asgari ücretlebir yerde çalışırsam kafayı yerim. Okuyanlara eskisi gibi değer verilmiyor sanayide eleman azaldı değerleşiyor bir nevi aslında ustalık gerektiren işler. Düşüncelerinizi paylaşırsanız teşekkür ederim şimdiden. Hangisi daha mantıklı??
Sanayide Yaz Kış Çalışırsın Haftanın 6 Günü 10 Saat Kendine Ayırcak Vaktin Kalmaz Benim Arkadaşda Senin Gibi Düşünüyordu 9. Sınıfta Okulu Bıraktı Ve Saf Biriydi Çocuk Yapamadı 1 2 Hafta Gittikden Sonra Sanayiyide Bıraktı Şuan Sigaraya Başladı Evde Yatıyor Boş Boş Geziniyor Hiç Gerek Yok Ve Ustan Sana Para Vermez İse 6.631,40 TL Alıcaksın Ve Değer Mi Sence Para Kazanma Niyetin Varsa Haftasonu Su Falan Satarsın Yada Tiktok Videoları Editle Ve Hemen Hafta Sonu Ay Sonu Gelmiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,238
Üyeler
169,550
Son üye
teoxxy
Top Bottom