Neler Yeni

Çözüldü✓ 144 HZ IPS Monitör önerisi

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Okan Aslantaș
Bende AOC ile arasında kaldım ikiside aynı monitör gibi bilmiyorum bakıcaz diğer arkadaşların bilgisi varsa AOC 24G2U mu daha iyi ASUS VG249Q mu cevaplarsa sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sen araştırmışa benziyosun AOC 24G2U mu daha iyi ASUS VG249Q mu
Şahsen vg249q yu tercih ederdim ayni fiyatta olsalardi. Ancak geçen 2800tl olan vg249q suan 3450 tl o fiyatı hak etmiyor bence. Aynı şekilde aoc da alternatiflere bakin derim indirimli yakalarsaniz. Şu kanaldan ikisinin de incelemesini izleyebilirsiniz. Bu kadar detayli inceleyen kanal yok youtubda

Videolar ingilizce fakat gösterdiği şeylerden az çok anlarsiniz farklari

Maloluyuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Malik
2 saattir şu monitörü almaya calisiyorum. Sectiginiz adrese gonderilemez diyor amazon musteri hizmetlerine baglanamadi bir türlü hala sırada bekliyorum. Siparis kısmına geçebiliyor musunuz siz dener misiniz? Bende mi sorun var
Hicbir fikrim yok 1 hafta once baska monit aldim uzuluyorum

Arten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda Yıldırım
Şahsen vg249q yu tercih ederdim ayni fiyatta olsalardi. Ancak geçen 2800tl olan vg249q suan 3450 TL o fiyatı hak etmiyor bence. Aynı şekilde aoc da alternatiflere bakin derim indirimli yakalarsaniz. Şu kanaldan ikisinin de incelemesini izleyebilirsiniz. Bu kadar detayli inceleyen kanal yok youtubda

Yardımın için teşekkür ederim gece gece uğraştın iyi geceler

Cagan11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Eyüb Çağan
Şahsen vg249q yu tercih ederdim ayni fiyatta olsalardi. Ancak geçen 2800tl olan vg249q suan 3450 TL o fiyatı hak etmiyor bence. Aynı şekilde aoc da alternatiflere bakin derim indirimli yakalarsaniz. Şu kanaldan ikisinin de incelemesini izleyebilirsiniz. Bu kadar detayli inceleyen kanal yok youtubda

Çok teşekkür ederiz adamsın

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Okan Aslantaș
Monitör olarak birebir aynı değiller, tepki süresinden bahsediyorum ben. G24F'in renk oranında ne var ki? %122 sRGB renk gamına sahip.
Monitör ilk geldiginde asiri soluk ve cansiz renklere sahip birsürü ayar yapmak gerekiyor. Uğraşmak da istemedim acikcasi ve yanlış hatırlamıyorsam pivot özelligi yoktu sadece yukarı aşağı oluyordu.

Çok teşekkür ederiz adamsın
Yardımın için teşekkür ederim gece gece uğraştın iyi geceler
Bu arada aoc 24g2u modelinin eski paneliyle msi g241 paneli aynı alternatif olarak tercih edebilirsiniz gayet iyi renk oranina sahip monitor. G242 modeli de aoc 24g2u modelinin yeni paneliyle ayni panele sahip. Şuan g242 modeli amazonda 2670 tl indirimde bakabilirsiniz istiyorsaniz

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Monitör ilk geldiginde asiri soluk ve cansiz renklere sahip birsürü ayar yapmak gerekiyor. Uğraşmak da istemedim acikcasi ve yanlış hatırlamıyorsam pivot özelligi yoktu sadece yukarı aşağı oluyordu.
Pivot özelliği yok evet, renk ayarlarını yapmak çokta zor değil aslında şurada anlattıklarımı yapınca olmuş oluyor, en fazla 5 dakikalık iş.

Bu linkten monitörünüzün ICC profilini indirin.
İndirdiğiniz dosyayı C:\Windows\system32\spool\drivers\color klasörüne kopyalayın.
Ara>Denetim Masası>Renk Yönetimi'ni açın.

Alıntıyı görüntüle
Sağ üstteki Monitörleri belirleye basın ve monitörünüzde hangi rakam yazıyorsa üstteki Ekran:1 yazan yerden monitörünüzün ekranınızı seçin ve ''Bu aygıt için benim ayarlarımı kullan''a tik atın.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ekle'ye tıklayın ve listeden ''LG ULTRAGEAR 27gn650-b''yi seçip Tamam'a basın.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Gelişmiş'e tıklayın ve Sistem varsayılanlarını değiştir deyin.
Çıkan ekranda bir üstte yaptığımız işlemi tekrarlamadan tekrardan Gelişmiş'e tıklayın.

Alıntıyı görüntüle
İşaretli yere tik atın.
ICC Profiliniz aktif olmuş oldu böylelikle. Artık burayı kapatabilirsiniz.

Monitörün altındaki joystickten OSD menüsünü açın.
Gamer 1 modu
Overdrive-->Fast
Gamma--> Mode 2
Color Temp --> Custom RGB --> 49-49-52
Brightness -->46
Contrast-->70
Smart Energy Saving --> Off

Gamer 2 modu
Overdrive-->Fast
Gamma--> Mode 2
Color Temp --> Custom RGB --> 49-49-52
Brightness --> Kendi göz zevkinize göre
Contrast --> Kendi göz zevkinize göre
Smart Energy Saving --> Off

Gamer 1'deki parlaklık muhtemelen yetersiz gelecek, bu sebeple Gamer 2 modunda önce parlaklığı kendinize göre ayarladıktan sonra kontrastı yine kendi gözünüze göre ayarlayın. Sabahları Gamer 2'de kullanıp akşamları Gamer 1'de kullanabilirsiniz. Yapmanız gerekenler bu kadar.

Motion Blur Reduction adlı ayar düzgün çalışıyorsa bunu da aktif edebilirsiniz, haraketli nesneleri net görmede yararı olur. UFO testinde düzgün çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz.

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Okan Aslantaș
Pivot özelliği yok evet, renk ayarlarını yapmak çokta zor değil aslında şurada anlattıklarımı yapınca olmuş oluyor, en fazla 5 dakikalık iş.
Taksit seçenekleri de önemli benim icin hocam Amazon 6 ay vadesiz taksit yapiyordu. Uzerine ben paraf gününden 4 ay taksit alcaktim. 10 taksitli fiyat farki olmadan alicaktim

GamerTR

80+
2 saattir şu monitörü almaya calisiyorum. Sectiginiz adrese gonderilemez diyor amazon musteri hizmetlerine baglanamadi bir türlü hala sırada bekliyorum. Siparis kısmına geçebiliyor musunuz siz dener misiniz? Bende mi sorun var
Alabildinmi sorun çözüldümü

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Sadece son monitör fiyatı 3.200 TL diğerleri 2900 ve 3000 TL.

Arten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda Yıldırım
Sonunda müşteri hizmetlerine bağlandım sistemsel bir sorun oldugunu mag274r2 modelinin yayindan kaldirildigini yakinda mag275r modelinin de yayindan kaldirilip sorun cozulunce yeniden yayina alinacagini söylediler
Yakında derken belirli bi tarih verdiler mi ve yayından kaldırılıp yüklenince fiyatta değişim olacakmı sordunmu

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Okan Aslantaș
Yakında derken belirli bi tarih verdiler mi ve yayından kaldırılıp yüklenince fiyatta değişim olacakmı sordunmu
Sordum fakat bunun bilgisini veremeyeceklerini söylediler. Belli bir tarih vermediler

Top Bottom