Neler Yeni

Yardım 14400F işlemciden tam performans alamıyorum

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Fatih Ayhan
Anakart Asus PRIME H610m-a d4-csm mosfetler bakimindan yetersiz B serisi alsaydin keşke, muhtemelen tam performans vermiyor olabilir yinede F işlemciyi kurtarmasi için bi sogutucu olsa iyi olurş. ( Bu arada eski işlemcin neydi ? )
Mosfetlerin yetersiz kaldığını pek sanmıyorum. Aşırı yük ya da aşırı sıcaklık söz konusu değil. Mosfetlerde pasif soğutma da var. Ben son bios güncellemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ne değiştirirsem değiştireyim işlemcide ne ghz düştü ne ghz arttı. Belli değerlerin üstüne ya da altına inmiyor. Eski işlemcim 12400F'di 2 yıldır kullanıyordum. O bile zaman zaman 110W'lara çıkıyorken bu işlemcinin 95W bile görmemesi ilginç.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
ulaş dursun
Mosfetlerin yetersiz kaldığını pek sanmıyorum. Aşırı yük ya da aşırı sıcaklık söz konusu değil. Mosfetlerde pasif soğutma da var. Ben son bios güncellemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ne değiştirirsem değiştireyim işlemcide ne ghz düştü ne ghz arttı. Belli değerlerin üstüne ya da altına inmiyor. Eski işlemcim 12400F'di 2 yıldır kullanıyordum. O bile zaman zaman 110W'lara çıkıyorken bu işlemcinin 95W bile görmemesi ilginç.
biosta problem var cpu ayarlarına bir bak gerekirse manuel ayarla cpu Clock hızlarını sıcaklıklar normal çünkü anakartta yeterli o işlemci için
cpu voltaja da bak

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Fatih Ayhan
biosta problem var cpu ayarlarına bir bak gerekirse manuel ayarla cpu Clock hızlarını sıcaklıklar normal çünkü anakartta yeterli o işlemci için
cpu voltaja da bak
Dediğim gibi biosda ne değiştirirsem değiştireyim. Cpu clock hızlarını manuel ayarladım cpu gücünü manuel ayarladım. Hiçbir değişiklik olmuyor. Aynı şekilde devam ediyor. Hiçbir ayar yapmamışım gibi.

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Bahadır Başer
14 ve 13.nesil işlemcilere microcode güncellemesi geldi bu güncellemeden sonra Mavi ekran vermemesi için, işlemcinin çektigi güç ve ghz sabitlendi, Yüksek W lara çikmamasi için sabitlenmesi gerekiyor aslında olması gereken değerlerdir bence, i5 12400f güç tüketim konusunda 14.nesilden daha iyi olmalı.

Son düzenleme:
Top Bottom