Neler Yeni

14700k yüksek Core sıcaklığı

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
14700k sunucumun sıcaklık değerlerinde bir problem var.
Termal macun yeni, işlemci sıfır ve daha sadece 1 aydır aktif.
Bu sorunun sebebi ne olabilir?
Soğutucu: ID-Cooling SE-206XT
Termal macun: Cooler Master martergel maker nano partiküllü macun.
Şöyle bir olayda yaşadım. Bu macun öncesinde de Thermal Grizzly hydronaut macun kullanmaktayım ve ilk başlarda problem yoktu. İleriki sürede cihaz yine boştayken 83 derece civarlarını görmeye başladı sonra tavsiye üzerine bu macuna geçiş yaptık ve problem çözüldü gibi gözüküyordu.
Bugün cihaza amper testi yaptıracaktık normalde 1.1 amper ile çalışan cihaz boşta 1.5 amper kullanıyordu ki bu çok, çok yüksek bir değer.
Bunların sebebi ne olabilir?

1706626522955.png
1706626535816.png

ThE LoSt

80+ Gold
Şöyle bir olayda yaşadım. Bu macun öncesinde de Thermal Grizzly hydronaut macun kullanmaktayım ve ilk başlarda problem yoktu. İleriki sürede cihaz yine boştayken 83 derece civarlarını görmeye başladı sonra tavsiye üzerine bu macuna geçiş yaptık ve problem çözüldü gibi gözüküyordu.
Bugün cihaza amper testi yaptıracaktık normalde 1.1 amper ile çalışan cihaz boşta 1.5 amper kullanıyordu ki bu çok, çok yüksek bir değer.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Voltaj çok yüksek

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Frekans ve voltajı sabitle. Sistem baya saçmalamış boşta 1.7V ne işlemci yanacak 😅

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Frekans ve voltajı sabitle. Sistem baya saçmalamış boşta 1.7V ne işlemci yanacak 😅
Intel Extreme Tuning Utility diye bir uygulama vardı fakat sanırsam Windows Server 2019 kurulu olduğundan onun kurulumunu yapamıyorum.
Bios üzerinden nereden bu işlemi sağlayabilirim, anakart modeli Z690-A Pro.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Intel Extreme Tuning Utility diye bir uygulama vardı fakat sanırsam Windows Server 2019 kurulu olduğundan onun kurulumunu yapamıyorum.
Bios üzerinden nereden bu işlemi sağlayabilirim, anakart modeli Z690-A Pro.
BIOS dan da yapılıyor. Anakartının adına yapılan bir overclock rehberi videosu varsa nereden yapıldığına oradan bakabilirsin.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS dan da yapılıyor. Anakartının adına yapılan bir overclock rehberi videosu varsa nereden yapıldığına oradan bakabilirsin.
Voltaj eskiden de 1.6 civarlarındaymış ve bu sıcaklıkta gözükmüyor işlemci.
Mesela 1.686V'da 53 derece, bu da sanırsam voltaj ile alakalı değil gibi gösteriyor.
1706627371693.jpeg

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
BIOS sıfırla. Hata bios güncelle otomatik sıfırlanır o zaman.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
BIOS sıfırlatma işlemini yaptıracağım.
Başkasına yaptırmana gerek yok direkt BIOS içinden kendin fabrika ayarlarına döndürebilirsin. Eğer bios ile alakalı bir sorun değilse montajda bir hata yapmışsınızdır. Soğutucu işlemci için yetersiz olsa bile bu kadar yüksek çalışmamalı boşta. Kaldı ki voltaj değeri çok yüksek. BIOS ayarlarında bir sorun vardır ama dediğim gibi bios güncellerseniz daha iyi olur.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Başkasına yaptırmana gerek yok direkt BIOS içinden kendin fabrika ayarlarına döndürebilirsin. Eğer bios ile alakalı bir sorun değilse montajda bir hata yapmışsınızdır. Soğutucu işlemci için yetersiz olsa bile bu kadar yüksek çalışmamalı boşta. Kaldı ki voltaj değeri çok yüksek. BIOS ayarlarında bir sorun vardır ama dediğim gibi bios güncellerseniz daha iyi olur.

Dediğim gibi bir sunucu bu. Ben Aydın'da veri merkezi ise Bursa'da. O yüzden sıfırlatma yaptıracağım derken orada aktif çalışan personellere yaptıracağımı kastettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,182
Üyeler
163,614
Son üye
bathgan2929
Top Bottom