Neler Yeni

15 yaşındayım çalışarak pc toplamayı düşünüyorum nerelerde çalışabilirim?

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Caner
hizmet sektöründe bahşişi bol olan bir yerde işe girebilirsin

Salu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Furkan SARIGÖL
Okulunun olması sıkıntı üniversite falan olsa arta kalan zamanlarda çalışırdın.Ama lisede hem okuyup hem de çalışmak çok zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Ertem
Çevreni bilmiyoruz ama tekstil olabilir
Onun dışında internetten para kazan dicem de o tür şeylerin çoğu için de Pc lazım.
15 yaşında kurye olamıyorsun diye biliyorum da 16 olunca motor ehliyeti alıp başlarsın tek seferde ehliyeti alırsan tahminen 500-1000 lira tutar ama tam fiyatı bilmiyorum
Ya da sanayii ye git bir süre muhtemelen düşük maaş ile çalışırsın okul sonrası işe gidip ögrenirsin yaz tatilinde de işin büyük bir kısmını öğrenip iyi bir para alırsın toplamda istediğin parayı biriktirebilirsin ama işe girmeden önce patronunla konuş bunları.
Ben sanayii bölgesinde oturuyorum iş bulma konusunda hiç sıkıntı yok burada ama sizin çevreyi bilemem.

-CrawL

80+ Gold
300 ile olmaz ama asgari ücret seviyesinde yazın 1-2 ay çalıssan en azından önünü görebilirsin biraz.Garsonluk olabilir aklıma gelen ilk meslek bu.Motor kuryeciliği olabilir.
15yaşındaki bir çocuğa tanıdık olmadığı sürece aylık 4300Tl maaş vereceklerini sanmıyorum.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
15 yaşındayım pc toplamak en büyük hayalim, fakat pc alacak imkan olmadığı için bende kendim çalışarak para kazanarak pc toplamak istiyorum. 15 yaşında nerelerde çalışabilirim? bu yaşta nasıl çalışarak para kazanabilirim?
Bana kalırsa en büyük hayalin PC toplamak olmamalı be reis. Kendi hayallerini bu kadar kıstılama, küçültme. İleride yapmak istediğin mesleğe göre seç tabii ki ama oradan buradan görüp, sırf oyun oynuyorsun diye "yazılımcı, codder olacağım" kafasına girersen ayvayı yersin. Seçtiğin mesleğe ilgin, en önemlisi gerçekten yeteneğinin olması lazım. Aile maddi durumunda tam yerinde değilse, PC almak için yırtınmamalısın bence. Gidip bir işte çalışacaksın, emek vereceksin sonra da o kazandığın parayla da PC toplayacaksın... Madem bir işte çalışıyorsun, kazandığın parayla mantıklı harcama/yatırım yap der insan. Hele ki dediğin gibi imkanın yoksa o kazandığın parayla aile durumuna katkı sağlayacak harcamalar yapmalısın. Tabii ki senin fikrin, senin kararın ama 2-3 yıllık bir heves için riske girmeye, emek, vakit ve nakit harcamaya değmez.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hayalini kırmak gibi olmasın ama bu ekonomide bilgisayar alınabilir veya herhangi bir şey için para biriktirilebilir gibi durmuyor. Bugün 3 olan şey yarın 10 oluyor. Sabit bir kur olmadığından iş yaş.

Sadece oyun oynamak istiyorsan bilgisayar almakta zorunlu değil aslında. İkinci elden Xbox One falan da bakabilirsin. 2K'ya ikinci el bulabilirsin temiz bir tane. Tabii birkaç ayda fiyatlar nasıl olur bilemeyiz. Ama gamepass avantajı ile de oyunlar daha ucuza gelir.

Top Bottom