Cidden mi o zman baya iyi para biriktirdimKanka 450 lira oldu
önceden vakıftaydı bu sene pttye geçti ondan dedimBenim zaten pttdeydi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayir ekstra çalışır yani sadece bursla olacak iş degil
Benim olduğum ilçede maalesef vakifbank yoktu bu yuzden pttyr gecirmistim llk kazandigimdaönceden vakıftaydı bu sene pttye geçti ondan dedim
15yaşındaki bir çocuğa tanıdık olmadığı sürece aylık 4300Tl maaş vereceklerini sanmıyorum.300 ile olmaz ama asgari ücret seviyesinde yazın 1-2 ay çalıssan en azından önünü görebilirsin biraz.Garsonluk olabilir aklıma gelen ilk meslek bu.Motor kuryeciliği olabilir.
ayda 460 tl nasıl bir işe yaramıyor ki kanka annenden babanda para almıyorsan ek biraz evet ama bence bunu demen bile yanlışYani evet pek bir işe yaramıyor ama
Bana kalırsa en büyük hayalin PC toplamak olmamalı be reis. Kendi hayallerini bu kadar kıstılama, küçültme. İleride yapmak istediğin mesleğe göre seç tabii ki ama oradan buradan görüp, sırf oyun oynuyorsun diye "yazılımcı, codder olacağım" kafasına girersen ayvayı yersin. Seçtiğin mesleğe ilgin, en önemlisi gerçekten yeteneğinin olması lazım. Aile maddi durumunda tam yerinde değilse, PC almak için yırtınmamalısın bence. Gidip bir işte çalışacaksın, emek vereceksin sonra da o kazandığın parayla da PC toplayacaksın... Madem bir işte çalışıyorsun, kazandığın parayla mantıklı harcama/yatırım yap der insan. Hele ki dediğin gibi imkanın yoksa o kazandığın parayla aile durumuna katkı sağlayacak harcamalar yapmalısın. Tabii ki senin fikrin, senin kararın ama 2-3 yıllık bir heves için riske girmeye, emek, vakit ve nakit harcamaya değmez.15 yaşındayım pc toplamak en büyük hayalim, fakat pc alacak imkan olmadığı için bende kendim çalışarak para kazanarak pc toplamak istiyorum. 15 yaşında nerelerde çalışabilirim? bu yaşta nasıl çalışarak para kazanabilirim?
Kanka Ocak ayında oldu normalde 350 liraydiCidden mi o zman baya iyi para biriktirdim
Bu doğru ama başarabilirse ki günümüzde insanlar iç gücüne ihtiyaç duyunca elinden bir şey gelmeden vermek zorunda kalacak. Eğer tabi bulabilirse.15yaşındaki bir çocuğa tanıdık olmadığı sürece aylık 4300Tl maaş vereceklerini sanmıyorum.