Maryo
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
Çünkü hormonel olarak geçiş dönemidir ve bu dönemde çocuk seviyesinin altı bile görülebilinilir.Aklıma şimdi geldide konu 16 yaşındayım buarada bende ergenim, Böyle bende görüyorum misal çocuk 15 yaşında karşılaşıyorum 15 yaşında kardeşime ne kitabı alacağım vesayre diye millet utanmasa emzik ver diyecek tamam ergenlik dönemin çocukların çoğu iradesiz oluyor bende dahil ancak benmi çok olgunum. Çünkü ben ben 6 7 yaşında ike 12 13 yaşında kızlarla konuşmaya çalışan aşık olan bir çocuktum şimdide 16 yaşımda 20 25 yaşında kızlar ilgimi yaş çevreme nazaran daha çok ilgimi çekiyor Hem olgun bir psikolojide bana hayat klavuzu olacak yaşta Aklıma geliyor keşke biri ile mantık evliliği falan yapsam harbi çok hoşuma gidiyor.
13 yaşımda Hayvan gibi psikoloji felsefe kitapları ile ilgilenirdim. O yaşımda zaten yaşıtlarım dikkatimi çekmiyordu Şimdi Liseye geçtim en azından biraz olgunlaşıyor
Ama beni korkutan şey yaşıtım biri ile iletişim kurarken gerçekten Yaşıtım biri ile arkadaş olmak garip geliyor Bu zamana kadar hep aile içinde durduğum ve kendimden yaşça büyük kişiler ile gezip dinlediğim için Arkadaş istediğimde daha çok bana klavuz olacak hayatı öğretecek birini arıyorum. Kendi yaşımda biri ile gezmek harbiden çok garip geliyor Birde biri ile sevgili olacak isem yada evleneceksem kesinlikle benden en az 1 yıl büyük olması lazım. Kendi yaşımda kızdan tiksinti oluşuyor Zaten benden küçükse, Aşk anlamında konuşmaya iğreniyorum.
Kendi yaşıma birini gördüğümde zaten Özellikle etrafta 20 23 yada daha büyük gençler vb. olunca Şimdi bunlar der 'ergen bunlar çocuktur büyüyünce olgunlaşır vb. düşünceler geçtiğini daha çok düşünüyorum bu yüzden Kendimde n büyük biri ile karşılaşında ergen yaşta olduğum için beni küçük düşürecek bir şey yapacak vb. diye korkuyorum iletişim becerim düşük çünkü 17 18 yaş tamam 2 3 yıldan bir şey olmazda En fazla kavga falan olur yani 18 19 yaşında Çocukta ergen beni çocuk yerine koyacak bir yaşta değil tekmeyi çakarım ağzına
Aynı şekilde bir kız içinde geçerli 18 19 yaşında bir kıza abla gözüyle bakamam bakamıyorumda zaten Ulan arada 2 yıl var ya? Milletmi abartıyor benmi anlamıyorum.
Millet abarttığı içinde zaten adıyla hitap ediyorum yada küçümseyici davranıyorum sonrasında onlarda garipseyip sessizlik oluşuyor. Sonra onlar bana konuşurken kalkıp gidiyorum. Daha çok bu meslek lisesinde oluyor ama yani normalde bu edepte konuşacak biri anadolu yada fen lisesinde çıkmıyor tabi kişiliğine bağlıda. Bana nasıl konuşuyorsa o şekilde konuşurum O açıdan bakın.
Ergenlikte kabul edelim ben bile düzgün olurum dedim ama çocuktan beterdim şuan olgun olduğumu hissediyor ve düşünüyorum ama bundan 1-2 sene önce olgun olmadığımı farkettim.
Bu dönem böyle çocukça bir tavrın bile olabilir he sinir bozuyor mu evet sinir bozucuymuş onu anladım ama geçer zamanla.