Neler Yeni

16 GB + 8 GB ram hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
Ahmet Yıldırım
Laptop'umda 8 GB + 8 GB ram var. İki tane 16 GB almak istemiyorum laptopumdan çıkaracağım 8 GB ramler boşu boşuna duracak zaten gerek de yok. Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama yine de sormak istedim. Kullanan var mı? Bir sıkıntı oluşturmaz değil mi?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Denemekten zarar gelmez en fazla açılmaz hocam. Masaüstünde 8+2 gb kullandım ben sorun yoktu. Laptoptaki Ram in mhz düşük ise yeni alacağın ram de o hızda çalışır.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
Ahmet Yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Denemekten zarar gelmez en fazla açılmaz hocam. Masaüstünde 8+2 gb kullandım ben sorun yoktu. Laptoptaki Ram in mhz düşük ise yeni alacağın ram de o hızda çalışır.
3200 mhz alacağım. Çalıştığını biliyorum fakat önemli olan sıkıntısız çalışır mı, bir ramin üzerine yük biner mi?

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hayır binmez ama ramlerin Dual Channel çalışmaz diye biliyorum, flex channel çalışıyor olması lazım.
Dual channel performansı göstermez ama RAM'in yetmediği yerdeki drop sorunlarını çözer.
Kendimde 8+8+8 kullanıyorum.

Son düzenleme:

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
Ahmet Yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır binmez ama ramlerin Dual Channel çalışmaz diye biliyorum, Single channel çalışıyor olması lazım.
Dual channel performansı göstermez ama RAM'in yetmediği yerdeki drop sorunlarını çözer.
Kendimde 8+8+8 kullanıyorum.
Dual channel göstermiyorsa almanın bir mantığı yok o zaman. Nadiren 16 gb yetmiyor. Tam performansta çalışmıyorsa bir manası yok benim için. Ama dediğinizden emin misiniz? Hiç böyle bir şey okumamıştım.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dual channel göstermiyorsa almanın bir mantığı yok o zaman. Nadiren 16 gb yetmiyor. Tam performansta çalışmıyorsa bir manası yok benim için. Ama dediğinizden emin misiniz? Hiç böyle bir şey okumamıştım.
Araştırdım biraz ama kesin bir şey bulamadım kusura bakma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,123
Üyeler
169,079
Son üye
hylas
Top Bottom