Neler Yeni

16 GB DDR5 mi 32GB DDR4 mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
16 GB DDR5 RAM ile 32 GB DDR4 RAM arasında çok az fiyat farkı var sistem toplarken. DDR5 mi yoksa DDR4 mü daha mantıklıdır?

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
Evet biliyorum. Şuandaki indirimlerle DDR4 anakart ile DDR5 anakart arasında fiyat farkı çok az olarak alınabiliyor. 2x8 GB ddr5 ram almam daha mantıklı değil midir? Yoksa single channel 16 GB ddr5 ram almalı mıyım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geleceğe yönelik nasıl olur sizce peki?
geleceğe yönelik tabii ki 5 fakat ama bu gelecek ne zaman gelıcek belirsiz ben olsam herkesın kullandığını kullanırdım

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
Gecikme değerine takılma birisi gidiş geliş değeri sunuyor (ddr5), birisi sadece gidiş değerini sunuyor(ddr4). Bilinmezliğe yolculuk ddr5 , birçok ram fabrika çıkışı hatalı ,arızalı.
DDR5 de samsung bellekler kesinlikle tercih edilmemeli .
4 kere ramlerini garantiye gönderen var. Şu an çevremden duyduğum en sıkıntısız ramler xpg ve kingstona ait.
Link bıraktım dilersen bir göz gezdir videoya .
Knigston Fury Beast ram tercih edebilirim. Videoya göz atacağım.

geleceğe yönelik tabii ki 5 fakat ama bu gelecek ne zaman gelıcek belirsiz ben olsam herkesın kullandığını kullanırdım
Yani TR şartlarında bir sistemi en az 4-5 yıl kullandığımız düşünülürse gelecekte upgrade ile değişim yapıldığındaki durum çok önemli gibi

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Evet biliyorum. Şuandaki indirimlerle DDR4 anakart ile DDR5 anakart arasında fiyat farkı çok az olarak alınabiliyor. 2x8 GB ddr5 ram almam daha mantıklı değil midir? Yoksa single channel 16 GB ddr5 ram almalı mıyım?

Geleceğe yönelik nasıl olur sizce peki?
Bana kalırsa 32GB DDR4 daha mantıklı 16GB'lık farkı hızla telafi edemezsin ama DDR5 de alabilirsin. Çok nadir durumlarda 16GB RAM gerekiyor.

DDR5 alacaksan sistemin APU değilse 1X16 şeklinde al daha sonra 16 GB daha takarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
Bana kalırsa 32GB DDR4 daha mantıklı 16GB'lık farkı hızla telafi edemezsin ama DDR5 de alabilirsin. Çok nadir durumlarda 16GB RAM gerekiyor.

DDR5 alacaksan sistemin APU değilse 1X16 şeklinde al daha sonra 16 GB daha takarsın.
Sistem apu değil daha çok iş, 3D CAD işleri için toplanıyor. Sizce 16gb ddr5 bellek bu işler içi yeterli midir?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sistem apu değil daha çok iş, 3D CAD işleri için toplanıyor. Sizce 16gb ddr5 bellek bu işler içi yeterli midir?
İş içinse sonradan da 16GB eklerim diyorsan DDR5 alabilirsin.
Videodan da anlaşılacağı üzere ikisi de eşit denebilir. Single ve Multi Core testlerine bakın.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
şindilik ddr4

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Knigston Fury Beast ram tercih edebilirim. Videoya göz atacağım.

Yani TR şartlarında bir sistemi en az 4-5 yıl kullandığımız düşünülürse gelecekte upgrade ile değişim yapıldığındaki durum çok önemli gibi
Rica ederim dostum keyifli forumlar.

Top Bottom