gorev yoneticisinden ram kisminin ss ni atar misin belki sisteme paylasilmis da olabilir benim diger apu sistem de 16 gb ram var mesela ama 12gb sini kullaniyorum 4 ü sisteme ayrili16 GB Takılı RAM var pc de ama kullanılabilir 8 GB ram gözüküyo bios u güncelledim bios ta 16 GB RAM gözüküyo ama sistem de şuan 8 GB kullanılabilir RAM diyor bir kaç yöntem daha denedim ama işe yaramadı bir fikri olan var mı ?
birinin geçen öyle oldu bios güncelleyince düzelmişti16 GB Takılı RAM var pc de ama kullanılabilir 8 GB ram gözüküyo bios u güncelledim bios ta 16 GB RAM gözüküyo ama sistem de şuan 8 GB kullanılabilir RAM diyor bir kaç yöntem daha denedim ama işe yaramadı bir fikri olan var mı ?
gorev yoneticisinden ram kisminin ss ni atar misin belki sisteme paylasilmis da olabilir benim diger apu sistem de 16 gb ram var mesela ama 12gb sini kullaniyorum 4 ü sisteme ayrili
bende öyle olur sandım fakat güncelleme me rağmen işe yaramadı :/birinin geçen öyle oldu bios güncelleyince düzelmişti
hocam bu ayarı nasıl yapıcam detaylı anlatabilir misiniz teşekkürlerAlıntıyı görüntüle
evet hocam dediğim gibi. 8.1'ini donanima ayirmis 7.9 unu siz kullaniyorsunuz. Biosdan donanima ayrilan (paylasilan) Ramin boyutunu ayarlayabilir veyahut direkt hic ayirmayadabilirsiniz