Neler Yeni

16TB Taşınabilir Disk 500 TL

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Bu fiyatlar gayet doğal olabilir. Satıcı sahte o kesin ama ürünlerin fiyatları gerçek. Tek sorun orada yazdığı gibi %100 sağlıklı diskler değil bunlar. Kullanılmış ve orta halli diskler. Şanslıysanız iyi bir tanesine denk gelebilirsiniz. Fotoğraftaki diskte büyük ihtimalle exfat sistemi olduğu için bu kadar ucuz.

Asya teknolojinin çöplüğüdür. Ucuza çok iyi şeyler bulabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir detayı da atlamışım. Genelde o diskler 3.0 gözüksede daha aşağı bir aktarım hızlarını sahipler. HDD oluyorlar genelde. İsimleri SSD. 20mb/s şükredin :)

Son düzenleme:

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik
Bu fiyatlar gayet doğal olabilir. Satıcı sahte o kesin ama ürünlerin fiyatları gerçek. Tek sorun orada yazdığı gibi %100 sağlıklı diskler değil bunlar. Kullanılmış ve orta halli diskler. Şanslıysanız iyi bir tanesine denk gelebilirsiniz. Fotoğraftaki diskte büyük ihtimalle exfat sistemi olduğu için bu kadar ucuz.

Asya teknolojinin çöplüğüdür. Ucuza çok iyi şeyler bulabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir detayı da atlamışım. Genelde o diskler 3.0 gözüksede daha aşağı bir aktarım hızlarını sahipler. HDD oluyorlar genelde. İsimleri SSD. 20mb/s şükredin :)
Bunu uzun zamandır kimseye dememiştim fakat yazdıklarınızın tamamı palavra. Bilginiz olmadığı her konuda böyle fikir beyan eder misiniz?

ARDELENO

80+ Bronze
Bunlar sahte oluyor. Aynı şekilde 2TB USB bellekler de sahte. Yazılım ile bilgisayardan disk boyutunu arttırıp satıyorlar ama askında 128 gb falandır.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bunu uzun zamandır kimseye dememiştim fakat yazdıklarınızın tamamı palavra. Bilginiz olmadığı her konuda böyle fikir beyan eder misiniz?
Mantıksız değil söylediği şeyler.

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik
Mantıksız değil söylediği şeyler.
Gönderilen şey bir kutu ve içinde gerçekte 4-8-16GB boyutunda ama Windows'ta ne kadar gösterilmek istenirse o boyutta görünen bir usb flash bellek var. Sağlığı düşük&kullanılmış hdd göndermek diye bir şey yok. Ben 16 TB ssd alacağım adam da bana 16 TB kullanılmış sağlığı kötü hdd yollayacak diyor arkadaş. Satıcı zaten scammer, 16 TB hdd hayatında görmemiştir.
Arkadaş exfat demiş, olayın herhangi bir dosya sistemi ile de alakası yok.
Bu işler yeni değil hep vardı ama gerçek sanılıp paylaşılması garip.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Bilgim yok mu? Nerede tutarsızlık gördün ki anlayamadım. En kötü 2 ayda bir Aliexpressten alışveriş yaparım ve bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu konularda bilgim var yani.

Seni kötü hissettirmek istemezdim ama ben bilgim varsa konuşurum. Bilmediğim şey hakkında konuşmam. Buyur sana AliExpress'den bu ürünleri alanların gönderdiği fotoğraflar.

-Hem exFAT tahminim doğru.
-Hem düşük hızlarda aktarımlar olduğuna dair tahminim doğru.

-Buradan şunu da anlıyoruz ki bu hızlarda SSD olmaz. Buradan da PHDD olduklarını anlıyoruz. SSD ler birer tık daha hızlı aktarım hızlarını sahipler çünkü.
-3.0 zaten bu hızlarda değil. Daha üst hızları destekliyor. Bu da 3.0 olmadığı tahminim doğru çıkartıyor.

Bakmak istersin diye aşağıya link bırakıyorum. Ha ben inanmıyorum ya sallıyorsun dersen de Aliexpress e girip 16 TB disk yazman yeterli zira hepsinde neredeyse aynı yorumlar var.

TRY 174.45 50%OFF | SSD taşınabilir orijinal harici sabit disk diskler katı hal sürücüler için PC dizüstü bilgisayar depolama aygıtı USB 3.1 8TB 16TB HDD

Fatality diyelim mi?

Ekler

• Screenshot_20220620-022548_AliExpress.jpg
    Screenshot_20220620-022548_AliExpress.jpg
    381.3 KB · Hit: 33
  • Screenshot_20220620-022603_AliExpress.jpg
    Screenshot_20220620-022603_AliExpress.jpg
    496.1 KB · Hit: 35
  • Screenshot_20220620-022620_AliExpress.jpg
    Screenshot_20220620-022620_AliExpress.jpg
    305.6 KB · Hit: 34

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
Bilgim yok mu? Nerede tutarsızlık gördün ki anlayamadım. En kötü 2 ayda bir Aliexpressten alışveriş yaparım ve bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu konularda bilgim var yani.

Seni kötü hissettirmek istemezdim ama ben bilgim varsa konuşurum. Bilmediğim şey hakkında konuşmam. Buyur sana AliExpress'den bu ürünleri alanların gönderdiği fotoğraflar.

-Buradan şunu da anlıyoruz ki bu hızlarda SSD olmaz. Buradan da PHDD olduklarını anlıyoruz. SSD ler birer tık daha hızlı aktarım hızlarını sahipler çünkü.
-3.0 zaten bu hızlarda değil. Daha üst hızları destekliyor. Bu da 3.0 olmadığı tahminim doğru çıkartıyor.

Bakmak istersin diye aşağıya link bırakıyorum. Ha ben inanmıyorum ya sallıyorsun dersen de Aliexpress e girip 16 TB disk yazman yeterli zira hepsinde neredeyse aynı yorumlar var.

TRY 174.45 50%OFF | SSD taşınabilir orijinal harici sabit disk diskler katı hal sürücüler için PC dizüstü bilgisayar depolama aygıtı USB 3.1 8TB 16TB HDD

Fatality diyelim mi?

:unsure:

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik

O alanların bir şeyden haberi olsaydı baştan satın almazlardı zaten. Yukarıda yazdım görebilirsin, olayın exfat ile alakası yok, biçimlendirir ne isterse onu yapar fat, fat32 yada ntfs farketmez. İçerisine bulabileceği en ucuz flash belleği koyar diyorum, usb 3.0 mı koyacaktı birde. Konu hakkındaki bilgin resimler kadar o belli, gördüklerini anlamlandırmaya çalışıyorsun sadece.
Neyse.

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
O alanların bir şeyden haberi olsaydı baştan satın almazlardı zaten. Yukarıda yazdım görebilirsin, olayın exfat ile alakası yok, biçimlendirir ne isterse onu yapar fat, fat32 yada ntfs farketmez. İçerisine bulabileceği en ucuz flash belleği koyar diyorum, usb 3.0 mı koyacaktı birde. Konu hakkındaki bilgin resimler kadar o belli, gördüklerini anlamlandırmaya çalışıyorsun sadece.
Neyse.
tm boşuna uzatma knk
attığım videoyu izleyince anladı onu zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,720
Üyeler
163,707
Son üye
legnikaaaa