Neler Yeni

17 Yaşında Elde Ettiğim Gelir Hakkında Ufak Bir Yazı

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Mesela ne tarz yerlere sormam lazım onu sormuştum.
Kanka restoran olur, pastane olur bu tarz yerler. Benim gittiğim yer balık restorant. Alkol falanda var işin içinde. Mağazalar olur ben sordum 18 yaş istiyorlar.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Kanka restoran olur, pastane olur bu tarz yerler. Benim gittiğim yer balık restorant. Alkol falanda var işin içinde. Mağazalar olur ben sordum 18 yaş istiyorlar.
18 sene sonunda oluyorum mağazalar olmaz. Dediğin yerlerde araştırmaya çalışacağım.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Restoran iyi para veriyormuş. Allah kolaylık versin. Cidden para kazanmak zor. 1.30 saat önce ben de marketten geldim. İnsanın bacağıdır, kafasıdır filan kalmıyor. İşte müşteri geliyor saçma sapan şeyler anlatıyor, onu beğenmiyor şunu ver vs, tekelciysen filan iş daha da eziyete dönüyor. Adam içip içip geliyor 🤣 . Diğer müşterileri tetikliyor filan. Allah herkese çalışırken kolaylık versin.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Restoran iyi para veriyormuş. Allah kolaylık versin. Cidden para kazanmak zor. 1.30 saat önce ben de marketten geldim. İnsanın bacağıdır, kafasıdır filan kalmıyor. İşte müşteri geliyor saçma sapan şeyler anlatıyor, onu beğenmiyor şunu ver vs, tekelciysen filan iş daha da eziyete dönüyor. Adam içip içip geliyor 🤣 . Diğer müşterileri tetikliyor filan. Allah herkese çalışırken kolaylık versin.
Normalde 100 veriyor elemanlara ama yeni başladığım için 80tl alıyorum. Bizim oraya gelen insanlar biraz zengin 1500tl hesap ödüyorlar ağzım açık kalıyor. 2-3 ay daha devam edicem full time olarak. Çalışmaya başlayınca cuma cumartesi giderim o zamana yasaklar kalkarsa pazar giderim diye düşünüyorum. Hem harçlık çıkar hem okul dershane rahatlar. Zaten asıl iş haftasonu.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bizim oraya gelen insanlar biraz zengin 1500tl hesap ödüyorlar ağzım açık kalıyor.
Millette para var vallaha.1500 TL hesap filan aman yarabbi. Restoran mı yiyorlar? :D

Bu arada güler yüzlü, neşeli biriyseniz ve özel bir yere benziyor yani 1500 TL hesap filan müşteriler sürekli seçer bu arada.

Bu arada YKS yakın aday değilsen sanayi de çalışmayı düşünüyor musun? Üniversite filan kazanılmayınca bildiğin bir mesleği yöneticisi olabilirsin. Çoğu çalışan iyi ki çırak olarak başlamışım diyor.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Millette para var vallaha.1500 TL hesap filan aman yarabbi. Restoran mı yiyorlar? :D

Bu arada güler yüzlü, neşeli biriyseniz ve özel bir yere benziyor yani 1500 TL hesap filan müşteriler sürekli seçer bu arada.

Bu arada YKS yakın aday değilsen sanayi de çalışmayı düşünüyor musun? Üniversite filan kazanılmayınca bildiğin bir mesleği yöneticisi olabilirsin. Çoğu çalışan iyi ki çırak olarak başlamışım diyor.
Şöyle söyleyim. Sanayi düşünmüyorum hedef mühendislik. Yazılım mühendisliği düşünüyorum. Yavaştan phyton öğrenmeye başlıcam. Baktım dersler pek iyi gitmiyo yönetim bilişim sistemleri okumayı düşünüyorum. Bunları okurken ingilizce için kendimi geliştirmem lazım bi yandan da. Hedeflerim çok ulaşmak benim ellerimde.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Şöyle söyleyim. Sanayi düşünmüyorum hedef mühendislik. Yazılım mühendisliği düşünüyorum. Yavaştan phyton öğrenmeye başlıcam. Baktım dersler pek iyi gitmiyo yönetim bilişim sistemleri okumayı düşünüyorum. Bunları okurken ingilizce için kendimi geliştirmem lazım bi yandan da. Hedeflerim çok ulaşmak benim ellerimde.
Umarım hedeflerine ulaşırsın dostum. Türkiye'de çalışmak da zor; ders çalışmak da zor. İleride belki ihtiyacın olmayan şeyin dersini görüyorsun filan. 😫
Kendine iyi bak emekçi dostum.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Umarım hedeflerine ulaşırsın dostum. Türkiye'de çalışmak da zor; ders çalışmak da zor. İleride belki ihtiyacın olmayan şeyin dersini görüyorsun filan. 😫
Kendine iyi bak emekçi dostum.
Teşekkür ederim. Tr de zor olmayan şey yok zaten :D Aslında her şey zor ama TR de hardcore oluyor. Sohbet için teşekkür ederim.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Senin yaşındayken 5gün okul 2 gün de küçük bi köyde kahvehanede garsonluk yapıyodum. Tabi 6-7 yıl önce. Kavenin sahibi çok değişik bi adamdı. İçerdi sonra eve gidip uyurdu dükkanıda tek başıma bana bırakırdı ve dışarısı müşteri kaynıyordu :d
Bende bi arkadaşımı çağırıyordum yevmiyeci olarak 50 tl veriyodm. Akşama da ben 150 civarı alıyodum. Ailemden para istemiyodum en azından.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Restauranda iş bulmak hakkında bilgi verir misin bro?
Bende 17 yaşındayım ben 18 den küçüğüm diye almazlar sanıyordum.

Ne iş yaptın ? Nereden buldun işi,adam neden sana iş verdi(yanlış anlama 18 yaşında biri değilde neden sen, aldığın para neye göre belirleniyor,ben nasıl restauranda iş bulabilirim, çalışma saatleri neler (ortalama) vs. ????)

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Restauranda iş bulmak hakkında bilgi verir misin bro?
Bende 17 yaşındayım ben 18 den küçüğüm diye almazlar sanıyordum.

Ne iş yaptın ? Nereden buldun işi,adam neden sana iş verdi(yanlış anlama 18 yaşında biri değilde neden sen, aldığın para neye göre belirleniyor,ben nasıl restauranda iş bulabilirim, çalışma saatleri neler (ortalama) vs. ????)
Kanka yaşı pek takma derim. Şansın varsa ve sakalların varsa alıyorlar. Bende sakal da yok yaşım da küçük gösteriyor ona rağmen aldı. İş saatleri sabah 11 akşam 9 (normalde akşam 11). Günlük şuan 80tl + bahşişlerlerle 100'ü buluyor. Zamanla artacağını söyledi günlüğümün. Bana neden iş verdi bende bilmiyorum ama işe girmeyi başardım. Aldığım para sanırım yaşa göre. Çünkü benden 2 yaş büyük birisi 100tl ile başladım dedi. (oda 3 ay anca oldu) Biraz araştırmak lazım ve işleten kişiyle konuşmak lazım. Kesin olacak diye bir yargı yok ama denemek bedava. Bide iş çok yorucu. Sürekli ayaktasın hele ki işlek bi yerse oturamıyorsun. İlk 2 gün yürüyemedim ve ayak parmaklarım çok kanadı. Tepsi taşımaktan belin ağrıyor. Bileklerin zayıfsa tepsi taşırken zorluk çekiyorsun. Öyle yani başka aklıma gelmedi. Mesela saat 9 da iş bitti. Toparlaması falan saat 9 30 da çıktım. Eve geldim duş yemek dinlenme anca vakit bulabildim pc ye. Geç cevap için üzgünüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,701
Üyeler
164,718
Son üye
Anya77
Top Bottom