Neler Yeni

17 Yaşındayım boyum uzar mı??

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar evde muhabbeti geçti bende baktım meraklanıp lise 1 den beridir boyum uzamadı desem yeridir 1 cm belki. Her neyse şu an 17 yaşındayım lise 4 olucam ve boyum 1 65 hayır anne babamda 155 e 174. Yoksa hormonlara falan baktırmaya gidicem.
Bunu bilemeyiz.
Bu senin genetiğinle , yeme düzeninle , spor yapıp yapmamana ve bir çok etmenine bağlı.
Ne dersek yalan bana göre.
Siz sporunuzu yapın yeme içmenizi dengeleyin , uyumanızı düzenleyin derim .
Doktor değilim bunlar bilgim sadece

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Fahri
Basket oyna süt iç bu olmazsa doktora git hormonlara baktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de ergenliğe kaç yaşında girdin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de ergenliğe kaç yaşında girdin

aagr3siff

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Sertaç İslam
Maksimum 2 senen var arılı gıda takviyeleri işe yarıyor diye biliyorum ama net tavsiyem 2 sene boyunca durmadan basketbol oyna turnike çıkışları yap.

Annem 160, babam 169cm
ben 180cm :)

Bunu bilemeyiz.
Bu senin genetiğinle , yeme düzeninle , spor yapıp yapmamana ve bir çok etmenine bağlı.
Ne dersek yalan bana göre.
Siz sporunuzu yapın yeme içmenizi dengeleyin , uyumanızı düzenleyin derim .
Doktor değilim bunlar bilgim sadece
Çoğu şeyi deniyordum ki lise başlarında da basletbola merak salmıştım sonrasında pandemiydi vs. derken böyle oldu. Fitnessla uğraşıyorum 1,5 aydır ve dershane düzeni olduğu için uyku düzenimde var bakalım ne olacak konuyu kilitlemeyip güncellerim ama bi kemik yaşı ve hormonlara baktıracağım, bu arada 7 aylık (prematüre) bir çocuğum büyümenin geç olabileceğini söyleyen de vardı son dediğim hakkında da bilgisi olan varsa o konudada aydınlatabilir misiniz.

Rulep

80+ Gold
Kral el bileğinin rötgenini çekiyorlar eğer kemikler kaynaşmışsa yapılacak bir şey yok erkeklerin boyu 30 yaşına kadar uzuyor yalan onlar

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Konuyu bulmuşken sorayım, 15 yaşındayım boyum 1,83 daha da uzar mı? Genetik olarak uzun bir aileye sahibim

exa_tr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sedat Eren
Arkadaşlar evde muhabbeti geçti bende baktım meraklanıp lise 1 den beridir boyum uzamadı desem yeridir 1 cm belki. Her neyse şu an 17 yaşındayım lise 4 olucam ve boyum 1 65 hayır anne babamda 155 e 174. Yoksa hormonlara falan baktırmaya gidicem.
zaman kaybeten spor salonuna kayıt ol boyunun uzamasına çok yardımcı oluyor

baran'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
İsmail baran
Instagram
ismail.baranq
Çoğu şeyi deniyordum ki lise başlarında da basletbola merak salmıştım sonrasında pandemiydi vs. derken böyle oldu. Fitnessla uğraşıyorum 1,5 aydır ve dershane düzeni olduğu için uyku düzenimde var bakalım ne olacak konuyu kilitlemeyip güncellerim ama bi kemik yaşı ve hormonlara baktıracağım, bu arada 7 aylık (prematüre) bir çocuğum büyümenin geç olabileceğini söyleyen de vardı son dediğim hakkında da bilgisi olan varsa o konudada aydınlatabilir misiniz.
Hocam erken saatte uyu en önemlisi o ben 1 yıl boyunca düzeli uyudum (22.00-08.00) boyum 1 yılda 5cm uzadı

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Uzamazsın büyük ihtimalle hastaneye gidip çözüm bulursun belki. Hormon takviyesi falan

Top Bottom