175 bin liraya monitör dahil Pc

Sistemi tekrar güncelliyorum buna ne diyorsunuz;

Ryzen 7 7800x3d
B850 Eagle
32 gb 6000mhz cl30 patriot ( malzeme kalitesi veya ömrü hakkında bilgim yok, ram öneri bekliyorum , corsair vengeance düşündüm)
Artic liquid freezer III 360mm pro argb
Kioxia excaria pro 2 tb
Enermax psu
5090 Gainward
Kasa öneri bekliyorum ( H6 düşündüm )
Burası toplam 163.800₺ ediyor bu sistem nasıl?

Sistemi tekrar güncelliyorum buna ne diyorsunuz;

Ryzen 7 7800x3d
B850 Eagle
32 gb 6000mhz cl30 patriot ( malzeme kalitesi veya ömrü hakkında bilgim yok, ram öneri bekliyorum , corsair vengeance düşündüm)
Artic liquid freezer III 360mm pro argb
Kioxia excaria pro 2 tb
Enermax psu
5090 Gainward
Kasa öneri bekliyorum ( H6 düşündüm )
Burası toplam 163.800₺ ediyor bu sistem nasıl?
bu arada gaming gen tr den al iyzco kampanyası var ilk defa üye olursan alışverişe 500 tl + yüzde 10 geri iade veriyor psu + sogutmayı ordan al

+ beyaz yapacaksanız sıvı sogutmayı beyaz almaya çalışın

ramler milli ramimiz efsane üründür

Merhaba arkadaşlar konuyu uzatmadan düşündüğüm parçaları atıyorum;
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: Palit Gamerock RTX 5080
  • Anakart: Gigabyte X870E AORUS ELITE WIFI7
  • SSD: Kingston 2TB Renegade NVMe M.2
  • Kasa: NZXT H9 Elite
  • Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360 Pro A-RGB
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5
  • Güç Kaynağı: ENERMAX Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold
  • Monitör: ASUS ROG Strix OLED XG27UCDMG 240 Hz 0.03 ms

Büyük bir bütçe biliyorum fakat uzun bir süre bilgisayar almayı veya acaba sistemim x oyunu kaldırır mı demek istemiyorum. Bu attığım sistemde şunu değiştir şunu koy gibi önerilerinizi bekliyorum veya şunun yerine şunu koyarsan kaliteden çokta önem vermeden 3-5 bin lira daha ucuza da yapabilirsin gibi önerilerinizi de bekliyorum.
Veya sıfırdan da önerilerinize de açığım.
Kısacası sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Herkese iyi haftalar diliyorum.
modele bakmadım 4k ise daha uygun bir model bakın

tavsiye

alternatif işlemci

163.029 TL KALANA MONİTÖR ALABİLİRSİNİZ 7800X3D İLE

161.150 KALANA MONİTÖR ALABİLİRSİNİZ 9700X İLE
sistemi 9800x3d ile alabilirsin gayet güzel toplanmış :D attığın olede yetecek parada kalıyor bir de isteğe bağlı 360mm alınabilir soğutucu

bu arada gaming gen tr den al iyzco kampanyası var ilk defa üye olursan alışverişe 500 tl + yüzde 10 geri iade veriyor psu + sogutmayı ordan al

+ beyaz yapacaksanız sıvı sogutmayı beyaz almaya çalışın

ramler milli ramimiz efsane üründür
Yani sistemde 5090 olması başlı başlına güçlü oluyor fakat yanındaki diğer parçalar özellikle anakart gibi sistem dengeli değil de sadece gpu’ya yüklenmiş bir sistem. Ayrıca bu sistemi anlamak için 4K 240hz monitöre de girişmek gerek ki kalan parayla bu monitörlere çıkılması zor. Diğer taraftan 5080 olan sistem her parçasıyla kalite ve dengeli üstüne Oled monitörlü fakat bu yüksek fiyatlara da 5080 mi alınmalı işte orada bende durup düşünüyorum. Çünkü bütçe yüksek olunca insan 5090 arıyor bu bütçeye.

Yani sistemde 5090 olması başlı başlına güçlü oluyor fakat yanındaki diğer parçalar özellikle anakart gibi sistem dengeli değil de sadece gpu’ya yüklenmiş bir sistem. Ayrıca bu sistemi anlamak için 4K 240hz monitöre de girişmek gerek ki kalan parayla bu monitörlere çıkılması zor. Diğer taraftan 5080 olan sistem her parçasıyla kalite ve dengeli üstüne Oled monitörlü fakat bu yüksek fiyatlara da 5080 mi alınmalı işte orada bende durup düşünüyorum. Çünkü bütçe yüksek olunca insan 5090 arıyor bu bütçeye.
b850 gigabayt eagle efsane anakarttır kötü görneyin çok üst düzey b850 haberiniz olsun koydugum her parça kalite kötü ürün yok

+ bu anakartta x3d turbo mod var 7800x3d ye turbo koyarak çok daha fazla performans alabilrisiniz

sistemi 9800x3d ile alabilirsin gayet güzel toplanmış :D attığın olede yetecek parada kalıyor bir de isteğe bağlı 360mm alınabilir soğutucu
9800x3d ile alınırsa 1080p monitöre bile para kalmıyor. Ram, kasa ve ssd içime sinmediği için kendim ilk yaptığı sistem ile değiştirdim.

9800x3d ile alınırsa 1080p monitöre bile para kalmıyor. Ram, kasa ve ssd içime sinmediği için kendim ilk yaptığı sistem ile değiştirdim.
ben arkadaşın topladığı sistemi demiştim hocam o gayet iyi

ben arkadaşın topladığı sistemi demiştim hocam o gayet iyi
Uzun vadede anakart problemler çıkarır mı? Ayrıca ram olarak hiç içime sinmedi. Kullanan kişilerde memnun olan var ama onlar bile bilindik markalar alınmasını söylemiş. Kasa olarak bu kasaya 360mm sıvı soğutucu ve 5090 gibi büyük bir kart sığar mı psu da geniş hacimli.

Uzun vadede anakart problemler çıkarır mı? Ayrıca ram olarak hiç içime sinmedi. Kullanan kişilerde memnun olan var ama onlar bile bilindik markalar alınmasını söylemiş. Kasa olarak bu kasaya 360mm sıvı soğutucu ve 5090 gibi büyük bir kart sığar mı psu da geniş hacimli.
hocam marka yurt dışında bilindik bir marka anakart gayet iyi kasaya hem 360mm hemde atılan 5090 sığıyor

hocam marka yurt dışında bilindik bir marka anakart gayet iyi kasaya hem 360mm hemde atılan 5090 sığıyor
Yani bir sistemde 5090 var fakat diğer sistemde ondan aşağı kalır değil. Oled monitörü olsun parça kalitesi olsun. Birinde tamamen performansa odaklı bir sistem 5090, diğeri ise daha düşük performans ( 5090’a göre) + muhteşem görüntü. Bu ikisi arasında karar vermek gerçekten zor.

Yani bir sistemde 5090 var fakat diğer sistemde ondan aşağı kalır değil. Oled monitörü olsun parça kalitesi olsun. Birinde tamamen performansa odaklı bir sistem 5090, diğeri ise daha düşük performans ( 5090’a göre) + muhteşem görüntü. Bu ikisi arasında karar vermek gerçekten zor.
hocam 5090 sistemede oled alırsınız onu tercih edebilirsiniz

hocam 5090 sistemede oled alırsınız onu tercih edebilirsiniz
bütçem en fazla 175 bin lira ve bu pc de 165 bin lira yapıyor. 10 bin liraya 4K yüksek hz değerli monitör bulamıyorum. Büyük ihtimalle 5080’li olan sisteme dönüş yapacağım

bütçem en fazla 175 bin lira ve bu pc de 165 bin lira yapıyor. 10 bin liraya 4K yüksek hz değerli monitör bulamıyorum. Büyük ihtimalle 5080’li olan sisteme dönüş yapacağım
2k alın hocam 2k güzel monitör var 10k ya asus rog serisi var 4k şart degil siz 5090ı alın sonra bütçe oldugunda 2. monitör alırsınız

iyzoco kampanyası var yüzde 10 geri iade

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,707
Üyeler
174,225
Son üye
rasit00
Geri