-Akın Taşkan-
80+ Silver
Dahası
nesi çalıntı hocam? Vac aşı demek diye biliyorum.Adının bile çalıntı olduğu bir aşıya önyargı duymam normal.
nesi çalıntı hocam? Vac aşı demek diye biliyorum.Adının bile çalıntı olduğu bir aşıya önyargı duymam normal.
Aşı demek fakat medikal anlamda başka kelimede olabilirdi.nesi çalıntı hocam? Vac aşı demek diye biliyorum.
olan olsun zorlayan mı var.Benim ekstra olmama sebebim 1 kere korona oldum 1 kerede emin olmamakla benzer hastalıklar geçirdim o yüzden olmama gerek yok diye düşünüyorum ama olmasaydım bile gene olmazdım uzun vadede ne olacağı belli değil ben şahsen kalabalık bir şehirde yaşamıyorum küçük bir kasabada evden işe işten eve iştede 3-5 kişi ordada kendimi korurumYa birader ben olmamalıyız diye bir şey demiyorum ki emin olalım tam anlamıyla öyle olalım diyorum bak ben sana katılmıyorum demiyorum katılıyorum ama emin adımlarla ilerlememiz şart bu tür şeylerde sağlık la bu bir daha gelmeyecek bir şey dikkatli ve emin adımlarla ilerlemeliyiz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Al işte adam da benim kafadan düşünüyor kötü bir şey yok ki bunda
Ben de şunu diyorum.Temmuz ayındayız Faz 3 çalışmalarının üstünden en az 6 ay geçti.6 ay orta ve uzun vade sonuçlarının etkisinin çıkmaya başladığı zaman.Ocak ayında olsaydık emin ol ben de aynı fikirde olurdum fakat tüm kullanılan aşılar için çok geniş çaplı birden fazla güvenli olup olmadığına dair deneyler,testler oldu.Faz çalışmasında ki insanların hiç birin de ilk başta da şimdi de sorun çıkmadı.8-9 ay oldu FAZ 3 sonuçları belli olalı ve 6 ay orta-uzun vade sonuçlarını veriyor.8-9 ay oldu hiç bir sorun çıkmadı.Aşıların güvenilir olup olmadığı birden fazla deneyler,testler,çalışmalar ile yapıldı.Tehlikeli uzun vade de tehlike yaratıcak aşıların kullanımı yasaklandı.Şuan kullanılan aşıların uzun vade de bir sorun çıkartmayacağı artık neredeyse biliniyor.Bu aşılar Virüs çıkınca çıkmadılar, bu aşılar Dünya'da zaten vardı virüsün en başında virüse karşı denendiler ve geçen yıl Aralık ayına kadar geniş çaplı çalışmaları oldu ve kullanıma hazır oldular.Aralık-Ocak'ta uzun vade sonuçları belli olmadığından o sıralar güvenilir değildi pek aşılar fakat Faz çalışmasında aşılanan insanlar en az 4-5 ay gözlemlendi ve bir sorun çıkmadı FAZ 3 tamamlandıktan sonra üstünden 8-9 ay geçti ve 6 ayda uzun vade sonuçları belli oluyor.Ya birader ben olmamalıyız diye bir şey demiyorum ki emin olalım tam anlamıyla öyle olalım diyorum bak ben sana katılmıyorum demiyorum katılıyorum ama emin adımlarla ilerlememiz şart bu tür şeylerde sağlık la bu bir daha gelmeyecek bir şey dikkatli ve emin adımlarla ilerlemeliyiz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Al işte adam da benim kafadan düşünüyor kötü bir şey yok ki bunda
Olmak istemiyorum10 Eylül'de 18'ime gireceğim, az önce MHRS'den baktım ve aşı olabiliyorum. Sizler aşı olacak mısınız?
E Nabız galibaYaş yetmiyor sanırım aşı olup olamayacağıma nerden bakabilirim?
Hayır 16 yaş üstüne tanımlandı fakat ben de hala çıkmadı.Bu arada aşı olmak için 18 yaşına yeni girmiş olmak gerekiyor. Başlık yanlış.
Haberi atarmısın anneme bahsettim ama o 17 yaşını bitirip 18 e girenler olabiliyor dedi.Hayır 16 yaş üstüne tanımlandı fakat ben de hala çıkmadı.