Neler Yeni

18 yaş altı banka hesabı açma

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,246
İsim
Emre
Discord
necromancerr

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,131
İsim
Diyarhan
18 yaşı zorunlu diye biliyorum. 18 yaşın altında sürekli gelirim varken vermemişlerdi.m
yok düzenli bi geliri varken alabilir benim arkadaşım restoranda çalışırken açtırdı kendi üzerine

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,584
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,246
İsim
Emre
Discord
necromancerr
18 yaşı zorunlu diye biliyorum. 18 yaşın altında sürekli gelirim varken vermemişlerdi.m
aileyle gidince oluyor hocam garantide gelirinizde varsa kendim geçen yaz iş bulamadığımdan açtıramadım ordan öğrendim bende bu gerekçeyi

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,131
İsim
Diyarhan
aileyle gidince oluyor hocam garantide gelirinizde varsa kendim geçen yaz iş bulamadığımdan açtıramadım ordan öğrendim bende bu gerekçeyi
Tamamdır o şekil olucaktır. Aile ile gitmek şart

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
yanlış cevap verme benim var
Kendi üzerine 18 yaş altında açamaz, açsa bile ailesinin onayı ile katılım hesabı para biriktirme (yatırım) hesabı falan anca. Öyle kendi üzerine hesap açıp kart falan alıp online işlem yapma şansı yok. İnternet bankacılığına vs. bireysel olarak erişemez de.
18 yaş altında açabileceğin hesap ancak bankaların ön ödemeli hesap sistemleri olabilir. Örnek veriyorum ininal, papara gibi hesapları açmak için nasıl 18 yaşında olman gerekmiyorsa bankaların da buna benzer işlemleri olabilir.
Kısaca normal bildiğimiz banka hesabı kendi üzerine açamaz.

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Halbankasında yanında bir aile bireyi ile açtırmıştım. 18 yaşını geçene kadar online işlem yapamıyordum. Yani Papara hesabına online Para atamazsın örneğin havale ile. Halkbank'ta böyleydi. Yaşı doldurup online açıldığında hayal kırıklığına uğradım. Halkbank'ın kur değişim aralığı diğer bankalara göre pek iyi değil maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi üzerine 18 yaş altında açamaz, açsa bile ailesinin onayı ile katılım hesabı para biriktirme (yatırım) hesabı falan anca. Öyle kendi üzerine hesap açıp kart falan alma şansı yok. İnternet bankacılığına vs. bireysel olarak erişemez de.
18 yaş altında açabileceğin hesap ancak bankaların ön ödemeli hesap sistemleri olabilir. Örnek veriyorum ininal, papara gibi hesapları açmak için nasıl 18 yaşında olman gerekmiyorsa bankaların da buna benzer işlemleri olabilir.
Hocam Halkbankası'nda o kadar kısıtlı değildi. 18 geçene kadar online yoktu sadece. Kartla ATM işlem yapılıyordu. 18'i doldurduktan sonra kendim gidip başvurmuştum online için hala aynı banka kartını kullanıyorum. O zaman kredi hesabı yoktu ama banka kartı olarak kullanılabiliyordu kart normal bir şekilde. Hesap benim adıma iletişim bilgisi veli adınaydı, sonradan tel no değiştirttim. En azından Halkbank'ta durum böyleydi. Daha küçük yaşlar için şartlar değişir mi bilmiyorum, ben zaten 17 yaşında hesap açtırıp 18 dolunca online için kendim başvuruya gitmiştim.

Son düzenleme:

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Hocam Halkbankası'nda o kadar kısıtlı değildi. 18 geçene kadar online yoktu sadece. Kartla ATM işlem yapılıyordu. 18'i doldurduktan sonra kendim gidip başvurmuştum online için hala aynı banka kartını kullanıyorum. O zaman kredi hesabı yoktu ama banka kartı olarak kullanılabiliyordu kart normal bir şekilde. Hesap benim adıma iletişim bilgisi veli adınaydı, sonradan tel no değiştirttim. En azından Halkbank'ta durum böyleydi. Daha küçük yaşlar için şartlar değişir mi bilmiyorum, ben zaten 17 yaşında hesap açtırıp 18 dolunca online için kendim başvuruya gitmiştim.
Anladım, yani ATM işlemi için kart veriyorlar bu da güzel. Yaş kısmını bilemeyeceğim ben de. Bilgisini verdiğiniz iyi oldu. 🤗

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

kaanalpay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Kaan Alpay
Bazı bankalarda oluyodu heralde

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Ziraatte 15 yaşında açtırmıştık biz ama internet bankacılığını kullanmıyorsun sanırım onun için ailenin imza atması gerekiyor

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
İster gelir olsun ister olmasın
Veliyle beraber gidince açılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi üzerine 18 yaş altında açamaz, açsa bile ailesinin onayı ile katılım hesabı para biriktirme (yatırım) hesabı falan anca. Öyle kendi üzerine hesap açıp kart falan alıp online işlem yapma şansı yok. İnternet bankacılığına vs. bireysel olarak erişemez de.
Var. 18 altıyken yapıkredide döviz alım satım dahi yapabiliyordum kendi üzerimden

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Var. 18 altıyken yapıkredide döviz alım satım dahi yapabiliyordum kendi üzerimden
İyi ne güzel. Konu sahibi arkadaş da bilgi almış oldu.
Ben yine ne demek istediğimi tam anlatamadım ama olsun. :D

pr0phet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Emin Güneşli
Galiba hesap açmak için bir sebebin olması lazım onu tam bilmiyorum ama benim burs için iş bankası, staj maaşı için garanti bankası hesabı açtırmıştım. Sadece hesap açmabilirsin belki bilmiyorum sormak lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,258
Üyeler
160,054
Son üye
eayberkc
Top Bottom