Çözüldü✓ 2+1 hoparlörümü nasıl tamir edebilirim

God of MasterYi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
172
10 yıllık fln elimde bir frisby fs 2200 var ses ve bass kalitesini beğeniyorum iyi tatmin ediyor ama ufak bir sıkıntısı vardı

Bu hoparlörün kablolu bir ses kontrolcüsü var elim sürtse buna cızırtı fln yapıyor bir ucu anfiye bağlı bir ucuda zaten kontrolcü kumanda
Anfiye bağlı olan kısmı soketli çıkarıp takabiliyorsun ama kontrolcü olan taraf lehimli
9 pinli bir kablo ile bağlanıyor kontolcü ve anfi birbirine konuya gelirsek
Açtım içini Söktüm anfiden kabloyu olduğu gibi kestim paramparça ettim belli aralıklarla ile böyle çürümüş paslanmış bildiğin bütün kablo dökülüyor
sonra ses kontrolcüsünü De açtım bozdum parçaladım
Sonuç olarak artık herhangi bir ses yok kumanda yok
Fişe takınca çalışıyor elektrik gelince küçük bi titreşiyor bass ama ne ses çalıyor ne bişey oluyor bunu nasıl tamir ederim 0 düzgün bişey alayım dedim çok pahalı 2.5 3k örnek görseller bırakıcam

Ekler

• 1000032713.webp
    1000032713.webp
    1.2 MB · Hit: 35
  • 1000032711.webp
    1000032711.webp
    697.8 KB · Hit: 30
  • 1000032709.webp
    1000032709.webp
    1.3 MB · Hit: 30
  • 1000032708.webp
    1000032708.webp
    636.4 KB · Hit: 31
  • 1000032665.webp
    1000032665.webp
    2.4 MB · Hit: 12
  • 1000032664.webp
    1000032664.webp
    1.1 MB · Hit: 33
  • 1000032682.webp
    1000032682.webp
    710.3 KB · Hit: 32
tamirciye ver bence hocam basit iş değil ayrıca ben 1 hafta önce bunu aldım fazlasıyla yeterli genelde geceleri film izlerim fiyatına göre çok iyi.

https://www.REFERAL LİNK!CqGDgLDsHG/

10 yıllık fln elimde bir frisby fs 2200 var ses ve bass kalitesini beğeniyorum iyi tatmin ediyor ama ufak bir sıkıntısı vardı

Bu hoparlörün kablolu bir ses kontrolcüsü var elim sürtse buna cızırtı fln yapıyor bir ucu anfiye bağlı bir ucuda zaten kontrolcü kumanda
Anfiye bağlı olan kısmı soketli çıkarıp takabiliyorsun ama kontrolcü olan taraf lehimli
9 pinli bir kablo ile bağlanıyor kontolcü ve anfi birbirine konuya gelirsek
Açtım içini Söktüm anfiden kabloyu olduğu gibi kestim paramparça ettim belli aralıklarla ile böyle çürümüş paslanmış bildiğin bütün kablo dökülüyor
sonra ses kontrolcüsünü De açtım bozdum parçaladım
Sonuç olarak artık herhangi bir ses yok kumanda yok
Fişe takınca çalışıyor elektrik gelince küçük bi titreşiyor bass ama ne ses çalıyor ne bişey oluyor bunu nasıl tamir ederim 0 düzgün bişey alayım dedim çok pahalı 2.5 3k örnek görseller bırakıcam
Kesip parçaladığın kabloların yenisiyle değiştirdin mi hocam. Ayrıca devrenin altını da atarmısın soğuk lehim olabilir

tamirciye ver bence hocam basit iş değil ayrıca ben 1 hafta önce bunu aldım fazlasıyla yeterli genelde geceleri film izlerim fiyatına göre çok iyi.

Eyw da olm benimkinin ayriyeten bassı var ya müzik zevki çok iyi bassı 6 ohm 15 Wat ama çok güzel vuruyor sarmaz beni bu :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesip parçaladığın kabloların yenisiyle değiştirdin mi hocam. Ayrıca devrenin altını da atarmısın soğuk lehim olabilir
Değişilecek hal bırakmadım normalde kafam güzel çalılışır ama o an hiç aklıma gelmedi kablolar soket ile birlikte direk lehimliydi bende hepsini kopardım ama şöyle bir şey vardi 9 pin 8 i sağlam bitane içeride çıplak duran kablo var onun yüzünden oluyor du oysaki sağlam yerden kesip boydan boya temiz kablo çeksem hiç sıkıntı çıkmayacaktı ama o an düşünemedim işte...

Böyle arkası

Ekler

• 1000032730.webp
    1000032730.webp
    2.8 MB · Hit: 28

Çalışırken ki hal yarı ya da birazda yüksek bi sende

Ee ne diyorsun yapılır mı bu sadece gene aynı 50 k lık bir ses şeyi alsam düzelir mi ?

Eyw da olm benimkinin ayriyeten bassı var ya müzik zevki çok iyi bassı 6 ohm 15 Wat ama çok güzel vuruyor sarmaz beni bu :)

Değişilecek hal bırakmadım normalde kafam güzel çalılışır ama o an hiç aklıma gelmedi kablolar soket ile birlikte direk lehimliydi bende hepsini kopardım ama şöyle bir şey vardi 9 pin 8 i sağlam bitane içeride çıplak duran kablo var onun yüzünden oluyor du oysaki sağlam yerden kesip boydan boya temiz kablo çeksem hiç sıkıntı çıkmayacaktı ama o an düşünemedim işte...

Böyle arkası
Geçmiş olsun kartı komple kırmışsın hocam sen devre kalmamış ki

Çalışırken ki hal yarı ya da birazda yüksek bi sende

Ee ne diyorsun yapılır mı bu sadece gene aynı 50 k lık bir ses şeyi alsam düzelir mi ?
Hocam aynı devrenin hurdasını ucuza düşürürseniz belkide o da zor eski bi cihaz yenisini almanızı tavsiye ederim ses sisteminin. Eğer kırmasaydınız büyük ihtimal çözerdik

Çalışıyor hala ya olm illa aynı kart olmak zorunda mı ya başka bir şey yapılmaz mı
9 pinli ve her pinin aynı görevi gören bir kart bulursan neden olmasın.

Hocam aynı devrenin hurdasını ucuza düşürürseniz belkide o da zor eski bi cihaz yenisini almanızı tavsiye ederim ses sisteminin. Eğer kırmasaydınız büyük ihtimal çözerdik

(Eski devredeki pinde örneğin voltajlar şaseler vs aynı olmalı)

Ben bu devreyi kime yaptırabilirm sıfırdan basan yerler oluyor ya

Yeni anfi alsam sorun çözülür mü ? Üstünde ses ayarı da oluyor zaten

Son düzenleme:
Ben bu devreyi kime yaptırabilirm sıfırdan basan yerler oluyor ya

Yeni anfi alsam sorun çözülür mü ? Üstünde ses ayarı da oluyor zaten
Hoparlörü başka amfide de kullanırsın. Ama pcb yi tekrar basma olayı sana 0 2+1 den maliyetli olur

Kanka aklında kaç TL masraf Fikri var. Gir 2. El bi 2+1 al geç 400 500 e

Geri