Neler Yeni

Yardım 2. El Ekran Kartı Hakkında Sorularım

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Bios betayı yükleyebilirsin bence bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Reviewlara bak biraz. Eğer sıkıntı olursa da geri çekersin.
Hocam termal macunun yanında soğutucu nasıl sizce? Dark iyi diye biliyorum ama çok ışıklı geldi gözüme. Çok RGB'li şeyler genelde iyi çıkmıyo en azından bende öyle oluyor. Nasıldır önerir misiniz?
IMG_20230921_072218.jpg

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,936
İsim
yusuf ecer
Hocam termal macunun yanında soğutucu nasıl sizce? Dark iyi diye biliyorum ama çok ışıklı geldi gözüme. Çok RGB'li şeyler genelde iyi çıkmıyo en azından bende öyle oluyor. Nasıldır önerir misiniz?
Alıntıyı görüntüle
Kullanmadım ama soğutabileğini düşünmüyorum. Bi kasa fanı 400-500tl zaten. 224xts, peerles assassin modellerine bakabilirsin. Termal macun fp iyi bir macun.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
A320 nin beslemeleri çok kuvvetli değil genel olarak düz 5600 65W TDP işlemci olarak gözükür ama 5600X 95W TDP. Bu yüzden R5 5500 yada R5 5600 daha iyi olur.
İlk olarak ddu ile temiz kurulum yaparsın.
İkinci olarak furmarkta 1080p 0x ile test edip bakabilirsin. En yüksek sıcaklığı bu ayarda veriyor, daha rahat anlarsın.
Üçüncü olarak anakartın biosu güncellersen yapman gereken başka bir şey yok.
Son olarak da 5600x alma, 5600 ile arasında bir fark yok. O farka bi kule tipi alırsın çünkü stok sogutucu yetmiyor (silikon iyi denk gelirse yetebilir ama düşük şans)
Yapmasına da gerek yok. Pbo açsa fark kapanıyo. 5600xin 5600e göre farkı bi tık üst silikon kullanılıyor ama bu gözler 5600de platinum sample gördü. Yani paramı nasıl çöpe atarımın bir farklı hali.
soğutucu alıp işlemci OC yaparsa 5600X olur zaten
Arkadaşlar sizce bu 2 kart nasıl bayadır bakıyorum birini alıcam ya da önerdiğiniz varsa yine sahibinden üzerinden önerilerinizi bekliyorum.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,936
İsim
yusuf ecer
Evga yapıştır. Mining sonrası alınmış zaten temiz karttir.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Evga yapıştır. Mining sonrası alınmış zaten temiz karttir.
Asusa göre nasıldır sıcaklık değerleri çok fark eder mi? Birde bir forumda birisi bir fotoğraf paylaşmış 4-5 FPS aralarında fark gösteriyor pek inanasım gelmedi ama böyle FPS'te farklılıklar oluyor mu?

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,936
İsim
yusuf ecer
Asusa göre nasıldır sıcaklık değerleri çok fark eder mi? Birde bir forumda birisi bir fotoğraf paylaşmış 4-5 FPS aralarında fark gösteriyor pek inanasım gelmedi ama böyle FPS'te farklılıklar oluyor mu?
3060 ısınmıyor modelin bir önemi yok açıkçası. 4-5fps de en tepe model ile en giriş model arasında belki olur.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
3060 ısınmıyor modelin bir önemi yok açıkçası. 4-5fps de en tepe model ile en giriş model arasında belki olur.
Hocam bu nasıl oturduğum ilde ve 3060 Ti diğer size ilk attığım evga 3060 param güvende komisyonu ile 6450'e geliyor yani fiyatları aynı. Hangisini almak mantıklı ve Xigmatek Hawthorn EN9535 kasam var gigabyte 3060 ti sığar mı veya farklı bir sorun çıkartır mı?

Gigabyte 3060 Ti:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu nasıl oturduğum ilde ve 3060 Ti diğer size ilk attığım evga 3060 param güvende komisyonu ile 6450'e geliyor yani fiyatları aynı. Hangisini almak mantıklı ve Xigmatek Hawthorn EN9535 kasam var gigabyte 3060 ti sığar mı veya farklı bir sorun çıkartır mı?

Gigabyte 3060 Ti:
Hocam siz bi yardımcı olur musunuz? Yukarda attığım ekran kartında şöyle bir problem varmış biraz ısınan modeliymiş 75 derecelerde çalışıyormuş genelde kasa mesh kullanmış arkadaş ancak benim kasanın ön fanlarının 2 tanesi çalışmıyor arkadakiyle öndeki 1 tanesi çalışıyor sıkıntı olur mu? Birde kartta coil whine varmış 1 fanında yeni fan almış ancak takmamış ama verebilirmiş. Zaten garantisi yok diye bende takıp öyle bir test videosu göndermesini istedim. Nasıl alınır mı? Başka kartlara mı bakayım yoksa. @Kürşat Kütükçü @MuratTheFounderOfGariban @Yusufx

Son düzenleme:

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye

Gigabyte 3060 Ti:

Hocam siz bi yardımcı olur musunuz? Yukarda attığım ekran kartında şöyle bir problem varmış biraz ısınan modeliymiş 75 derecelerde çalışıyormuş genelde kasa mesh kullanmış arkadaş ancak benim kasanın ön fanlarının 2 tanesi çalışmıyor arkadakiyle öndeki 1 tanesi çalışıyor sıkıntı olur mu? Birde kartta coil whine varmış 1 fanında yeni fan almış ancak takmamış ama verebilirmiş. Zaten garantisi yok diye bende takıp öyle bir test videosu göndermesini istedim. Nasıl alınır mı? Başka kartlara mı bakayım yoksa. @Kürşat Kütükçü @MuratTheFounderOfGariban @Yusufx
Niye böyle bir riske giriyorsun ki başka kart mı yok

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Kendi ilimde 3 tane ilan var biriside buydu. Elden almak daha iyi olur çünkü çoğu insan özellikle satıcı kısmı haklı olaraktan param güvende açmıyorlar bu yüzden aradığım kartlar çok sınırlı oluyor. Size zahmet sahibindende 3060 ti temiz gördüğünüz bir kart bulup atabilir misiniz? Ben bulsam bile burda tekrardan bu nasıl diye link bırakıcam.

Bunu alıcaktım ilkin ama sonra neredeyse aynı fiyata geldiği için ve gigabyte olanı elden alabilme imkanım olduğu için ona zorladım yoksa tabii ki riske girmek istemem neredeyse 2 ay oldu daha bakıyorum düzgün arıyorum.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Kendi ilimde 3 tane ilan var biriside buydu. Elden almak daha iyi olur çünkü çoğu insan özellikle satıcı kısmı haklı olaraktan param güvende açmıyorlar bu yüzden aradığım kartlar çok sınırlı oluyor. Size zahmet sahibindende 3060 ti temiz gördüğünüz bir kart bulup atabilir misiniz? Ben bulsam bile burda tekrardan bu nasıl diye link bırakıcam.
AMD yönelebilirsin yada başka ekran kartına mesela ben 2060 super alıcam eğer hiç ilan bulamazsam rx 6600'e yönelcem büyük ihtimale.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
AMD yönelebilirsin yada başka ekran kartına mesela ben 2060 super alıcam eğer hiç ilan bulamazsam rx 6600'e yönelcem büyük ihtimale.
2060 super yerine 3000 serisi almak daha mantıklı değil mi? Bende ilkin 2060'lara bakıyordum sonradan 3060'la neredeyse aynı fiyata koyulduğunu görünce yani hem eskidi 2000 serisi hemde yeni teknolojilerden yararlanamıyor.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
2060 super yerine 3000 serisi almak daha mantıklı değil mi? Bende ilkin 2060'lara bakıyordum sonradan 3060'la neredeyse aynı fiyata koyulduğunu görünce yani hem eskidi 2000 serisi hemde yeni teknolojilerden yararlanamıyor.
İşlemcim ile darboğaz yapıyor bide 1-2k daha fazla vermek zorunda kalıyorum.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Bu nasıl kafama yattı gibi

VRAM çok çok etkili olur mu ilerde? Yani 3060 Ti almak yerine evga nın 3060'ı var lhr ve itopya faturalı

Son düzenleme:
Top Bottom