2.Ram slotuna ram takınca Görüntü gelmiyor

eastpank

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

birkaç gün önce Bilgisayarımı temizledim termal macunu sıktım kapattım çalışan 2.slot artık ram taktığımda görüntü vermemeye başladı.

Buna nazaran belki boşluğuma geldi sert ittirdim diyip çalışan bir anakartta denedim aynı sorunu yaşadım. Arkadaşımın İşlemcisini aldım fakat sorun yine aynı.
M2 değiştirdim tekrardan görüntü gelmiyor 2. slotta. Hadi dedim ekran kartınıda değiştireyim arkadaşımın bilgisayarından Tekrardan çalışmamaya başladı.
Başka bir anakarttada Sorun aynı gözüküyor. Forumdan okuduklarıma göre düzenleme yapayım dedim. BIOS resetledim, güncelledim. Malesef sonuç aynı acaba psu böyle bir şey yaparmı
Yapması bana saçma geldi çünkü harddisk takılıydı onu çıkarttım voltaj kaynaklıdır diye sonuç yine aynı. Destek verebilirseniz sevinirim.

Ramleri teker teker taktığında görüntü geliyor mu yani ramler sorunsuz mu? Böyleyse 1. rami tak biostan expoyu aktif et bilgisayarı kapat ikinci rami öyle tak. Aynı olay bende de var normal voltajda ikinci rami taktığımda bilgisayar açılmıyor, ram voltajı arttırınca ikisini taktığımda açılıyor.

Ramlerde sorun yok benim ramlerimi arkadaşıma verdiğimde çalıştı onların ramler bende şuanda, expoyu aktif edip kapatmıştım sanki tekrardan bir deniyeyim 1.200 volt gibi birşeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam

İşlemcim İntel i3-12100f, exp Açtım 1.3500'e çıktı fakat gene işe yaramadı. İkisini beraber taktım, tek o slota taktım gene görüntü yok.

ram okumuyorsa islemci soketine islemci iyi oturmamis olabilir ya da pinleri egmis olabilirsin. eger islemciyi sokmeden bu sorun basina geldiyse ramin garantisi varsa garantiye yolla.
eski taktiktir siyah faber silgi ile ya da osym mavi silgi ile ramin sari kisimlarini yakindaki direncleri kopartmadan zarar vermedeen silip geri takmayi deneyebilirsin

Tek ram takılıyken biosa girdin expo/xmp aktif ettin biosu kaydettin biostan çıktın bilgisayar tekrar açıldı windowsa geldin oradan bilgisayarı kapattın sonra 2. rami taktın ve yine görüntü gelmedi mi bu adımları uyguladın mı?

Anakartı değiştirdim, işlemciyi değiştirdim, Ram başka bilgisayarda çalışıyor tek fark 650 w olması. Ram'i silmedim çalışan ram'e gerek yoktur diyip bütün adımları yapıcam. biosu kaydettim Bilgisayar açılırken kapattım, 2. ramı taktım yine görüntü gelmedi. Aynı adımları uygulayıp windowstanda kapatayım

Geri