Neler Yeni

2 RGB Fanı Anakarttaki Tek Fan Soketine Takabilir miyim?

ExploiT

80+ Bronze
Geri dönüşlerin için çok teşekkür ederim. Gamegarajın sitesindeki fanlara bakmıştım daha önceden kendi kontrolcüsüne uyar mı acaba diye yazmıstım kontrolcünüze uygun bir fan alın demişlerdi.Fana 3 pin diyor şimdi anakarttaki cpu_fan girişine takılan 3pin şekilde mi yoksa usb 3.1 gibi büyük kafalı olan mı acaba onu bilemiyorum.(peki bir sorum daha olacak, fana 3pin argb diyor ama 6pin connector ile kontrolcüye baglanabiliyor o nasıl oluyor)vallaha biraz pahalıya gelecek ama diyorumki 3tane kontolcülü alsam kontrolcüyü kullanmayıp 3 fanı mevcut olan konnektöre bağlasam olur gibi sanki😀🤔
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama dediğin gibi tek fan alsam onuda kontolcünün en sonunda 2 tane 3pin dişi şeklinde alsam iş görür gibi ama her 3pinli fan aynı değil işte bazısı |•• •| şeklinde büyük, bazısı ise |•••| şeklinde küçük(dişi deniliyor galiba)
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.gittigidiyor.com/bilgis...e-molex-baglantili-ae-cffr120bk_pdp_647117189
peki bunun gibi 3pin alıp taksam çalışır mı?? kontrolcü vasıtasıyla
Bu kontrolcüye takılmıyor maalesef burdaki 3 pin anakarta bağlanıp çalışmasını sağlayan 3pin girişi eğer anakartında bu giriş olmazsa diye adamlar molex çıkışıda yapmış yani ikisinden birini bağlaman fanın çalışmasını sağlıcaktır.

Darkflash GamePower gibi diğer markaların kendine özgün bağlantı tipi olabiliyor. Bunlara uygun fan sadece kendi markalarında bulabilirsin

RGB 3pin 5v standart girişi aslında bu resimdeki gibi dişi yada erkeği bunu bir çok marka kullanıyor birde bunun 4 pin olanı var 12v bunlar genelde kullanılan girişler ve anakart üzerindede yer alır bunlar fan a güç vermez rgb kontrolü sağlar. Gücü kontrolcüye giren bir molex kablo ile yada direk fan a bağlanılan bir molex kablo ile alırlar
1624428125258.png

Biliyorum kafan daha çok karışıyor :) Benim önerim kasandaki fanların aynısından gamegaraj üzerinden satın alman olurbir çokkontrolcüyü bir arada kullanman hem sana maliyet olacak hem senkronize bir görüntü sağlayamıyacaksın ayrıca kasayi ikidebir açıp renk değiştirmekle uğraşmanda cabası bence hiç bunlara girme derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Atalay Özdal
Bu kontrolcüye takılmıyor maalesef burdaki 3 pin anakarta bağlanıp çalışmasını sağlayan 3pin girişi eğer anakartında bu giriş olmazsa diye adamlar molex çıkışıda yapmış yani ikisinden birini bağlaman fanın çalışmasını sağlıcaktır.

Darkflash GamePower gibi diğer markaların kendine özgün bağlantı tipi olabiliyor. Bunlara uygun fan sadece kendi markalarında bulabilirsin

RGB 3pin 5v standart girişi aslında bu resimdeki gibi dişi yada erkeği bunu bir çok marka kullanıyor birde bunun 4 pin olanı var 12v bunlar genelde kullanılan girişler ve anakart üzerindede yer alır bunlar fan a güç vermez rgb kontrolü sağlar. Gücü kontrolcüye giren bir molex kablo ile yada direk fan a bağlanılan bir molex kablo ile alırlar
Alıntıyı görüntüle

Biliyorum kafan daha çok karışıyor :) Benim önerim kasandaki fanların aynısından gamegaraj üzerinden satın alman olurbir çokkontrolcüyü bir arada kullanman hem sana maliyet olacak hem senkronize bir görüntü sağlayamıyacaksın ayrıca kasayi ikidebir açıp renk değiştirmekle uğraşmanda cabası bence hiç bunlara girme derim
Kasanın kendi kumandası var renk senkronizasyonu bakımından.ama teşekkür ederim sağolasın.Peki anakartta bulunan cpu_fan girişlerine uygun bir 3pin bulsam kontrolcünün sonundaki 3pin yuvasina taksam çalışır mı? Çalışmaz herhalde.

ExploiT

80+ Bronze
Kasanın kendi kumandası var renk senkronizasyonu bakımından.ama teşekkür ederim sağolasın.Peki anakartta bulunan cpu_fan girişlerine uygun bir 3pin bulsam kontrolcünün sonundaki 3pin yuvasina taksam çalışır mı? Çalışmaz herhalde.
Cpu_Fan girişine soğutucu takılı olmalı zaten :) Sys_fan dan bahsediyorsun sanırımoraya uygun herhangi bir fanı tabii ki bağlayıp çalıştırabilirsin RGB bir fan alırsan rgb olarak çalışmaz sadece

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Atalay Özdal
Cpu_Fan girişine soğutucu takılı olmalı zaten :) Sys_fan dan bahsediyorsun sanırımoraya uygun herhangi bir fanı tabii ki bağlayıp çalıştırabilirsin RGB bir fan alırsan rgb olarak çalışmaz sadece
Cha_fan yazacaktım ya pardon.Çok çok teşekkür ediyorum en azından emin olmuş oldum bazı konularda.Geri donüşlerin için tekrardan çok teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,573
Üyeler
162,711
Son üye
zPastwL_Yedek
Top Bottom