2 senedir üniversite sınavına çalışamadım, ne yapmam lazım benim?

Kardeşim Üniversite için hiçbir zaman geç değildir tam tersi normal Üniversiteye başlama yaşı olarak görülen 18-19 yaşta başlayanlar bazen mezun olduktan sonra aslında o bölümü yapmak istemediklerini veya onlara göre olmadığını anlıyorlar ve 25 yaşında veya 27-30 yaşında tekrardan sınava başlayanlar var.
Nedeni de çok basit o yaşlarda çevre baskısı ve hormonlardan dolayı ne istediğimizi tam bilemeyiz ayrıca hayatı da bilmediğimiz için maalesef bu tarz durumlar yaşanıyor.
Sana anlatmak istediğim sokakta kalmıyorsan ve beslemen gereken bir ailen yoksa istediğin zaman Üniversiteni okuyabilirsin toparla kendini otur hazırlan seneye için, geçmiş erkenmiş düşüncelerini bırak :)
Normalde yaşımdan biraz daha çocuksu gibi duruyorum, zayıf ve aciz biriyim. Sırf bu yüzden okul hayatımda hep zorbalık görmüşümdür. Ben çok araştırdım üniversitede zorbalık var mıdır diye, az var diyorlar. Bazıları da okuduğun üniversite ve bölüme göre değişir diyorlar. Liseyi de 1-2 yaş geç bitirdiğim için dalga geçmişlerdi. Üniversitede lisedeki gibi zorbaliklar yoktur umarım 😕

bu kadar sorun yaşıyorsan bence mezuna bırak ama hem tyt'ye hem de ayt'ye gir. Kendini görmüş olursun.
Kayıtlar bitti hocam kayıt olmadıysa giremez zaten aytye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normalde yaşımdan biraz daha çocuksu gibi duruyorum, zayıf ve aciz biriyim. Sırf bu yüzden okul hayatımda hep zorbalık görmüşümdür. Ben çok araştırdım üniversitede zorbalık var mıdır diye, az var diyorlar. Bazıları da okuduğun üniversite ve bölüme göre değişir diyorlar. Liseyi de 1-2 yaş geç bitirdiğim için dalga geçmişlerdi. Üniversitede lisedeki gibi zorbaliklar yoktur umarım 😕
Hocam ünide yaşına alay edemezler zaten herkes ilk senesinde kazanmıyor. Bende bu sene giriceğim umarım ilk senemde kazanırım ama içimdeki korku büyük. Sizin meselenize gelirsek ilk başta kendinize sorun hangi iş size daha uygun hangi işten zevk alarak yaparsınız maaşa değer mi vs. Eğer mesela tıptı mühendislikti o tür şeyler geliyorsa ve o tür şeyleri yapmak istiyorsanuz bu sene konuşun adam akıllı çalışın kazanın hocam. En azından düzgün elle tutulur bir şey olmuş olur. Okul olmadığı içinde boş zaman çok olur bu sayede daha rahat çalışırsınız. Yaş önemli değil dediğim gibi herkes hemen kazanıp gitmiyor millet bilerek bile mezuna kalıyor yaşı küçük diye vs.

Son düzenleme:
Kayıtlar bitti hocam kayıt olmadıysa giremez zaten aytye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ünide yaşına alay edemezler zaten herkes ilk senesinde kazanmıyor. Bende bu sene giriceğim umarım ilk senemde kazanırım ama içimdeki korku büyük. Sizin meselenize gelirsek ilk başta kendinize sorun hangi iş size daha uygun hangi işten zevk alarak yaparsınız maaşa değer mi vs. Eğer mesela tıptı mühendislikti o tür şeyler geliyorsa ve o tür şeyleri yapmak istiyorsanuz bu sene konuşun adam akıllı çalışın kazanın hocam. En azından düzgün elle tutulur bir şey olmuş olur. Okul olmadığı içinde boş zaman çok olur bu sayede daha rahat çalışırsınız. Yaş önemli değil dediğim gibi herkes hemen kazanıp gitmiyor millet bilerek bile mezuna kalıyor yaşı küçük diye vs.
Aslında ben açıktan 2 yıllık bölüm okuyup ardından örgün olarak 4 yıllığa yükseltmek istiyorum, değer mi sence hocam?

Aslında ben açıktan 2 yıllık bölüm okuyup ardından örgün olarak 4 yıllığa yükseltmek istiyorum, değer mi sence hocam?
Hocam 2 yıllık okuyup sonra 4 yıllığa nasıl yükseltilir yükseltikten sonra hangi meslerkler vs. var ben onları bilmiyorum. Ama size uygunsa ve maaşıda sizin için yeterse o işi yapmaktan sıkılmicak ve zevkle yapcaksanız neden olmasın.

Hocam zorbalık hayatın içinde var maalesef o yüzden izin verirsen hayatın her yerinde seni bulur öyle düşün.
Dolayısıyla hiçbir yerde izin verme zorbalığa , Üniversitede genellikle olgunluk oluştuğu için bu durumlar daha az yaşanıyor kimsenin birbiriyle ilgilendiği yok açıkçası lisedeki gibi herkes kendi işinde diyebiliriz.

Geri