20.000₺ ile Bilgisayarımı upgrade edeceğim tavsiye arıyorum

3070 ekran kartım
R5 5600 işlemci
B450m s2h v2 anakart
16gb 3200mhz ram
Sistemim güncel durumda bu upgrade yapmak istiyorum parça parça bana ne önerebilirsiniz bütçe 20k şuanda, parça parça olarak ilerlemeyi düşünüyorum.
en güzeli

2.el 4070 alıp 18 bin tl ye elindekini satıp en kötü 8-9 eder kalan apraya 32 gb ram ve 2k monitör alıp tertemiz devam etmek olur

Ekran kartı kolay bir upgrade diğerleri zor bence öncelik işlemci anakart ve ram olmalı sonra para bulunduğunda ekran kartı tak çıkar olucak basit iş. Elindeki anakart tam işlemci satıldığında 20k olan bütçesininde üstünde olucak. Ekran kartı upgrade bi süre kalabilir. 2 k da oynamak isterse de oynayabilir gibi geliyo ama bilemedim
Ekran kartını yazmadım zaten

Dediğimi yapması çok daha mantıklı. Nesi güzel?
sizin dediginzde mantıklı ama 2.elde kolay saılmıyor artık çok fazla rekabet var herkes elindeki ddr4 ü satıp 5 e geçmeye çalıştıgı için sistmeler 1-2 ay ve daha fazla sürelerde bekliyor o yüzden ekran kartı ve rami elden çıkarmak kasaya oranla daha kolay

sizin dediginzde mantıklı ama 2.elde kolay saılmıyor artık çok fazla rekabet var herkes elindeki ddr4 ü satıp 5 e geçmeye çalıştıgı için sistmeler 1-2 ay ve daha fazla sürelerde bekliyor o yüzden ekran kartı ve rami elden çıkarmak kasaya oranla daha kolay
Tüm parçaları Kasım indirimlerine kadar satabilirse çok iyi olur. 10 kat daha fazla kar etmiş olur.

Tüm parçaları Kasım indirimlerine kadar satabilirse çok iyi olur. 10 kat daha fazla kar etmiş olur.
tabi satabilirse bölgeden bölgeye 2.el olayı degişiklik gösteriyor gene karar kullanıcıda

3070 çok kötü bir kart değil bence anakart ram ve işlemci değiştirmek en mantıklısı 20bine DDR5 geçilir. Bütçe arttırırım diyorsunuz, ilerleyen zaman da üstüne koyup kart değiştirilir. 5600 dan 5700x3d ye geçmek bana mantıklı gelmiyor.
Hocam bende aynı durumdaydım anakart ssd ve işlemciyi gaming gecesinden ucuza aldim 14 e geldi islemci anakrt ve ssd ram ve soğutucu bakıyorum suanlik oneri yapabilirmisin banada

Hocam bende aynı durumdaydım anakart ssd ve işlemciyi gaming gecesinden ucuza aldim 14 e geldi islemci anakrt ve ssd ram ve soğutucu bakıyorum suanlik oneri yapabilirmisin banada
Aldığın parçalar ne söylersen uyumlu bir şey söyleyebilirim.

Elindeki işlemci anakart anakart ve ramden kurtul, 650 serisinden bi anakart, işlemci 9700 yada 7800x3d, ramde 32gb 5600-6000 mhz ram alabilitsin sana toplam maliyeti 25 26 olabilir, ekran kartın bana yetersiz gelmedi. Başka bir seçenek komple kasayı satıp üstüne ekleyip yeni sistem almak. Onlardada ekran ksrtı güçlü olup işlemci giriş seviyesi 7500f olucak ama gayet güçlü bir işlemci bendede var.
Arkadaş çok iyi açıklamış bence de en mantıklısı bu şekil. 3070 seni götürür 1 sene sonra da 7800x3d gibi güçlü bir işlemciye yeni bir ekran kartı alırsın mis gibi olur

Yükseltme falan yapma zarar edersin. Sistemi komple satıp, bütçeyi 50 bin TL yapıp Kasım ayı indirimlerinde mis gibi sistem al.
Buda mantıklı :D Herkesin ddr5 alacak gücü yok arkadaşın sistem de fena değil ddr4 tarafında komple satılırsa kasım indirimlerinde toplam parayla iyi sistem düzülür. en kötü işlemci+anakart+ram üçlüsü satılır 🤷‍♂️
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

E zaten güncel sistem kullanıyorsun. Paran cebini mi deliyor 5-10 fps için?
O zaman şuanki nakit paranla altın al bilgisayarın sana yetmediğini anlayınca o altınlar ve kasanı satıp o zaman güzel bir sistem düzersin bu kasayla devam :ROFLMAO:

Geri