Isolation32
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 419
- İsim
- İsmail sen
mümkün mertebe 3060 ve üstü kartlara yönelmenizi öneririmHerkese Merhaba ;
Kafam çok karışık olduğu için sizlere danışmak istiyorum. Çok uzatmadan özet geçmek istiyorum musadenizle.
Küçük yaşlardan beri oyun oynuyorum PS1 - PS2 - PS3 - PS4 Pro (4 ay önce sattım) . PS5 geçmek istiyordum fakat ekonomik şartlardan dolayı PC toplama karar verdim ve 2 ay önce topladım (İlk oyun bilgisayarım).
Topladığım Bilgisayar (İkinci el olarak topladım) ;
Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk Max
MSI Ventus GTX 2060 12GB modeli
16 GB RAM 3200.
SSD 500GB sata.
24" Curved Turbox markalı Monitör (5ms 75mhz)
Oynadığım ve ilerde oynamak istediğim oyunlar;
Elden Ring (SOULS-LIKE tüm oyunlar ve FromSoftware ilerde çıkaracağı oyunlar)
Witcher 3
Hogwart Legacy
Assasin Creed
Black Desert Online (başlamayı düşünüyorum)
Kısacası açık dünyasında zorlayıcı , eğlenceli ve görselliği ile tatmin eden oyunlar.
Bu saydığım oyun tarzı dışında başka oyun oynamıyorum mesela FPS oyunlarını asla oynamıyorum. CS Go-PUBG vs..
Benim öyle ultra lüx hayallerim yok bu ve benzeri oyunları 1080p orta grafik ayarlarında takılma olmadan oynamak istiyorum tabii ki ilerde çıkıcak oyunlarıda (Sanırım 60-70 FPS olması gerekiyor tam bilmiyorum).
Mantıklı ve düşük bütçeli Upgradeler yapabilirim. Malum hayat şartları..Şimdi Dostlarım Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Mesela işlemcin yetersiz Ryzen 5 5600 ile deiştir - ikinci el asla şu parçayı alma - M2 SSD geçiş yap - Ekran kartın seni 2 sene idare eder sonra 3060 veya 3070 geçiş yap. Monitör değiştir 1ms 144mhz geçiş yap Gibi gibi tavsiyelerinze ihtiyacım var. Çünkü Youtube kafamı daha çok karıştırdı mesela almak istediğim ekran kartı ile işlmeci testlerine bakıyorum 10 tanesinin hiç birinin aynı değil. Hep farklı FPS değerleri görüyorum. O yüzden buraya geldim.
Şimdiden çok teşekkür ederim iyi forumlar.
https://account.msi.com/login