Neler Yeni

200 Mbit dowload Superonline

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Huawei modem kullandığınızı görüyorum, Superonline'ın Huawei modeminden herkes şikayetçi, ZTE modem vermelerini isteyebilirsiniz. Hem alpolojix'in dediği gibi bir 100mbps'de çalışma durumu varsa çözülür. Ayrıca bu agresif tavırları bırakın, internetinizde yaşadığınız sorun forum üyelerinin suçu değil, nitekim onlara yansıtma hakkınız yok.
Kullandığı modem baya iyi bir modem. Ben de aynısını kullanıyorum hiçbir sorun yok. Başka bir sorun var büyük ihtimalle, Ethernet veri akışı 100Mbps ile sınırlanmış, bende direkt 1000/1000 olarak algılıyor sistem.

kacr2828

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
K
200 Mbit dowload almam lazim ama PC'den 100 5 gden 200 aliyorum bunu nasıl ayarlayacağım benim anakartim ASUS Prime X570-P 1 gbite kadar destekliyor driveri yuklu modem olarak Huawei HG8245x6 var.

1- Modeminizi resetleyip, başka bir bilgisayara aynı kablo ile bağlayıp test ettiniz mi?

2- Modem arayüz ayarlarını iyice kurcalayıp, port çıkış değerlerinin 100 mbit olarak sınırlandıran bir ayar vs. vs. varmı diye baktınız mı?

3- Anakartınızın bios ayarlarından bu ayara dair bir ayar olup olmadığına baktınız mı?

4- Bu kadar problemse sizin için yeni bit cat6 kablo alıp test etmenizi öneririm yeni cat6 kablo 5-10 TL civarı biliyorsunuz. (yanlış hatırlamıyorsam cat6 kablolarda mhz denilen değerleri oluyordu bu mhz'lerin hız'a etki ettiğini hatırlıyorum bunun gibi bişi)

Sorununuz çözülmesi dileğiyle...

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Büyük ihtimal kablonuz cat5 olduğu için 100 MB üstüne çıkmıyor en az Cat6 daha iyi olsun dersen cat7 internet kablosu alman lazım cat7 daha pahalı ikiside olur.
pardon kanka cok stres oldum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1- Modeminizi resetleyip, başka bir bilgisayara aynı kablo ile bağlayıp test ettiniz mi?

2- Modem arayüz ayarlarını iyice kurcalayıp, port çıkış değerlerinin 100 mbit olarak sınırlandıran bir ayar vs. vs. varmı diye baktınız mı?

3- Anakartınızın bios ayarlarından bu ayara dair bir ayar olup olmadığına baktınız mı?

4- Bu kadar problemse sizin için yeni bit cat6 kablo alıp test etmenizi öneririm yeni cat6 kablo 5-10 TL civarı biliyorsunuz. (yanlış hatırlamıyorsam cat6 kablolarda mhz denilen değerleri oluyordu bu mhz'lerin hız'a etki ettiğini hatırlıyorum bunun gibi bişi)

Sorununuz çözülmesi dileğiyle...
modemi resetledim denedim ayni kabloyla denedim farkli kabloyla denedim arayuzu karistirdim bulamadim anakartimda oyle bi ayar yok cat6 kablom var evde 3 tane mhzleri 250

Kullandığı modem baya iyi bir modem. Ben de aynısını kullanıyorum hiçbir sorun yok. Başka bir sorun var büyük ihtimalle, Ethernet veri akışı 100Mbps ile sınırlanmış, bende direkt 1000/1000 olarak algılıyor sistem.
bi ayar yaptiniz mi aga

kacr2828

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
K
pardon kanka cok stres oldum

modemi resetledim denedim ayni kabloyla denedim farkli kabloyla denedim arayuzu karistirdim bulamadim anakartimda oyle bi ayar yok cat6 kablom var evde 3 tane mhzleri 250

bi ayar yaptiniz mi aga
Baska bilgisaya kablo ile denediniz mi? Eger ondada ayni ise sorun ya kabloda ya modemde gpon terminalde.

Modem ile bilgisayara gelen cat6 kablo mesafesi 100 metreden uzunmu?

5ghz ile 200 aldığınızı yazmışsınız şimdi gördüm, o zaman sorun çok açık, ya kabloda, ya modem ayarlarinda bir ayar var portlar ile ilgili, ya portlarda fiziksel bir sorun var, baska bilgisayar ile denemediyseniz anakartta fiziksel bir sorun var. Benim aklıma baska bir sey gelmiyor, bakacagim ilk sey mutlaka modem arayüzünden port ayarlarinda bir sınırlayıcı vs. Olup olmadığı olurdu..

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ali
Baska bilgisaya kablo ile denediniz mi? Eger ondada ayni ise sorun ya kabloda ya modemde gpon terminalde.

Modem ile bilgisayara gelen cat6 kablo mesafesi 100 metreden uzunmu?

5ghz ile 200 aldığınızı yazmışsınız şimdi gördüm, o zaman sorun çok açık, ya kabloda, ya modem ayarlarinda bir ayar var portlar ile ilgili, ya portlarda fiziksel bir sorun var, baska bilgisayar ile denemediyseniz anakartta fiziksel bir sorun var. Benim aklıma baska bir sey gelmiyor, bakacagim ilk sey mutlaka modem arayüzünden port ayarlarinda bir sınırlayıcı vs. Olup olmadığı olurdu..
hayir 23 metre baska pclerde denedim baska kabloylada denedim hepsi cat6 idi

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum, mobilde kablosuz olarak 196mbqs alabiliyorken pcde kablolu şekilde max 94.5 gördüm. sıkıntı nerde bilmiyorum.

şöyle bir şey farkettim, tv+'ın bağlı olduğu port 1000mbqs ancak ppc cnin bağlı olduğu port 100mbqs oluyor otomatik olarak, kabloların yerlerini değiştirdim farkeden bir şey olmadı;
1637367214423.png

1. portta pc 2. portta tv+ bağlı
pcnin bağlı olduğu portu nasıl 1000mbqs yapabilirim? @alpolojix
böyle bir seçenek var ancak tıkladığımda böyle bir hata veriyor
1637367434780.png

Son düzenleme:
Top Bottom