Neler Yeni

Yardım 2018 Yılında Aldığım Yurtdışı Telefonumun IMEI Numarası Klonlanmış Ne Yapabilirim ?

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Soru başlıkta arkadaşlar. Bugün "YASALUYARI" adı altında telefonumun IMEI'sinin klonlandığını ve 22 Şubat'ta kapanacağını öğrendim. Ne yapabilirim ? Kurtarma yolu var mı ?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Soru başlıkta arkadaşlar. Bugün "YASALUYARI" adı altında telefonumun IMEI'sinin klonlandığını ve 22 Şubat'ta kapanacağını öğrendim. Ne yapabilirim ? Kurtarma yolu var mı ?
telefonculardan birinde imei attırabilirsin aldığın yerle iletişime geç

Son düzenleme:

Ediz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Can
benim arkadaşlarımda aynı bildirimi aldı takipteyim

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
telefonculardan birinde imei attırabilirsin
Hayatımda duyduğum en sinir bozucu çözüm önerisiydi bu, bunu yaparsa yasal olarak bir suç işlemiş olur, biliyorsun değil mi?

Telefonu aldığın yerle, Samsung ile ya da BTK ile iletişime geç, benim de başıma gelmişti.

Son düzenleme:

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hayatımda duyduğum en sinir bozucu çözüm önerisiydi bu, bunu yaparsa yasal olarak bir suç işlemiş olur, biliyorsun değil mi?

Telefonu aldığın yerle ya da BTK ile iletişime geç, benim de başıma gelmişti.
ben telefonu yurt dışından aldı sandım pardon

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam tüketici hakem heyetine veya iç işleri bakanlığı mıydı hatırlamıyorum ama bir yere başvurmanız gerekiyordu. Elinizde IMEI'nin olduğu fatura var mı? O Faturayı göstereceksiniz ve diyeceksiniz ki "bu telefon benim ama imei'm klonlanmış.". Sonra da onlar gereken işlemleri yaparlar herhalde.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
ben telefonu yurt dışından aldı sandım pardon

Telefonu aldığın yerle, Samsung ile ya da BTK ile iletişime geç, benim de başıma gelmişti.
Telefon zaten yurtdışı , başlığı düzgün okuyun. Bu zaten dünyanın her tarafında olan bir şey. Ne bu atar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam tüketici hakem heyetine veya iç işleri bakanlığı mıydı hatırlamıyorum ama bir yere başvurmanız gerekiyordu. Elinizde IMEI'nin olduğu fatura var mı? O Faturayı göstereceksiniz ve diyeceksiniz ki "bu telefon benim ama imei'm klonlanmış.". Sonra da onlar gereken işlemleri yaparlar herhalde.
Telefon yurtdışı dostum.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Telefon zaten yurtdışı , başlığı düzgün okuyun. Bu zaten dünyanın her tarafında olan bir şey. Ne bu atar ?

Telefon yurtdışı dostum.
Hocam o zaman ya illegal yollardan telefonunuza başka bir telefonun imei'sini attıracaksınız (önermem), ya da yasal yoldan 2000TL imei kayıt ücreti ödeyeceksiniz.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Dünyanın her yerinde IMEI klonlama yapılıyor diye yaptığın doğru mu oluyor? Böyle yaparak bir başkasına aynı durumu yaşatıyorsun. Telefonu aldığın yerle iletişime geç ya da kayıt ettir telefonunu.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Hocam o zaman ya illegal yollardan telefonunuza başka bir telefonun imei'sini attıracaksınız, ya da yasal yoldan 2000TL imei kayıt ücreti ödeyeceksiniz.
Eski bir telefonum var. Onun IMEI'sini attırayım diyorum. 2000 TL verecek olsam üstüne 300-500 ekler minimum bir Xiaomi Redmi Note 8 falan alırım.

Dünyanın her yerinde IMEI klonlama yapılıyor diye yaptığın doğru mu oluyor? Böyle yaparak bir başkasına aynı durumu yaşatıyorsun. Telefonu aldığın yerle iletişime geç ya da kayıt ettir telefonunu.
Eski telefonumun numarasını kayıt ettiriyorum. Bundan kime ne ? Ben Almanya'dan buraya yerleştim mesela , telefonumu kullanamayacak mıyım ? Saçma saçma konuşmayın.

Top Bottom