Neler Yeni

2020 SE 1 Ayda Pil Sağlığım %4 düştü

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
Merhabalar, 1-1.5 Ay önce iPhone SE 2020 aldım ve pil sağlığım 96’ya düştü. Normal bir değer mi? Normal değilse pil sağlığımı nasıl koruyabilirim?

Farway

80+ Silver
Merhabalar, 1-1.5 Ay önce iPhone SE 2020 aldım ve pil sağlığım 96’ya düştü. Normal bir değer mi? Normal değilse pil sağlığımı nasıl koruyabilirim?
Bence çok. 1 ayda %4 demek ve böyle ilerlemesi 1 yılda %48 demektir tabi bu telefon bataryalarında belki tolore edilebilir ilk kullanım rakamı vardır onu bilemem. Hani sonradan düzgün bir şekile girerse bilemiyorum

Şarjda oynama,şarjını 5 in altına düşürme. Aşırı ısındırtma telefonu.

Bu kadar hızlı düşmemesi lazım bence ama kullanıma bağlı

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Kullanıma bağlı olarak değişir. Normal kullanım şeklinde 99'a bile düşmemesi lazım 1 ayda.

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
yüzde 20'nin altına düşmeden şarja takın, yüzde 80'in üstüne çıkmadan şarjdan çıkartın, ve yüzde 30-40 arasına gelmeden güç tasarrufunu açmayın, bu şekilde bir süre kullanın farkı göreceksiniz

Kadir_1987

80+ Silver
Bu haberi okuyarak bile apple kullanılmaması gerektiği kanısındayım ve bu benim kendi görüşüm.
Herkesin görüşüne de saygım var.
Adamlar kabul edip dava kapansın diye para ödüyorlar ve davayı düşürmeye çalışıyorlar.
Haberi okursanız sizin de cihazınız bundan nasibini alıyor ne yazık ki.

steatoda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
efe zoral
çok oyun oynarsan yani yorarsan olabilir bende deaynı tel var çok oyun oynayınca genel gündelik hayatta şarjı oynamasam da hızlı bitiyordu oyun falan sildim sonra kendine geldi

N0XI

80+ Bronze
Benim 2 ayda %1 düşmüştü nasıl kullandığına bağlı önemli olan bilinçli kullanmak bence

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,322
İsim
Oğuz Oğuz
Bende iPhone 11 vardı 3 günde 97’den 94’e düşmüştü.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu haberi okuyarak bile apple kullanılmaması gerektiği kanısındayım ve bu benim kendi görüşüm.
Herkesin görüşüne de saygım var.
Adamlar kabul edip dava kapansın diye para ödüyorlar ve davayı düşürmeye çalışıyorlar.
Haberi okursanız sizin de cihazınız bundan nasibini alıyor ne yazık ki.

Apple bataryaları Samsung'dan alıyor diye biliyorum.Çoğu marka başka firmaya ürettirip takıyor zaten.O yavaşlatma meselesi ayrı bir dava pili ölmüş cihazlara yapıyorlardı,pil yenilenince düzeliyordu.Sonradan ayarlara eklendi zaten kullanıcı isterse açıyor.Firmayı savunduğumdan da değil bu.Pili sağlıklı telefon yavaşlamıyordu.
Bence çok. 1 ayda %4 demek ve böyle ilerlemesi 1 yılda %48 demektir tabi bu telefon bataryalarında belki tolore edilebilir ilk kullanım rakamı vardır onu bilemem. Hani sonradan düzgün bir şekile girerse bilemiyorum

Şarjda oynama,şarjını 5 in altına düşürme. Aşırı ısındırtma telefonu.
Pil öyle kolay ölmez zaten.Zaten 80 altına inerse ve 500 döngü olmadıysa garanti değiştiriyor.Onun olması da 500 döngüde cidden zor.Altına inerse pil bozuk kabul ediliyor.

Kadir_1987

80+ Silver
Apple bataryaları Samsung'dan alıyor diye biliyorum.Çoğu marka başka firmaya ürettirip takıyor zaten.O yavaşlatma meselesi ayrı bir dava pili ölmüş cihazlara yapıyorlardı,pil yenilenince düzeliyordu.Sonradan ayarlara eklendi zaten kullanıcı isterse açıyor.Firmayı savunduğumdan da değil bu.Pili sağlıklı telefon yavaşlamıyordu.

Pil öyle kolay ölmez zaten.Zaten 80 altına inerse ve 500 döngü olmadıysa garanti değiştiriyor.Onun olması da 500 döngüde cidden zor.Altına inerse pil bozuk kabul ediliyor.

Firmaların çoğunun güncelleme ile yavaşlatmaya gittiği ve bu konu apple tarafında daha da bariz bir şekilde ortada.
Hatta SE modeli de bu sıkıntıdan nasibini alan cihazlar arasında demek istiyorum.
Ve arkadaşın cihazı da SE olduğu için tamamı ile dikkate alması gereken bir durum yani.
tabii ki de savunmadığınız farkındayım sonuçta babanızın firması değil yani :)
Uzun lafın kısası batarya ömrü ve cihaz yavaşlatma konusun da Apple vukuatlı o yüzden haberi de arkadaşa attım ki okumadıysa bir baksın istedim.

Selametle ;)

Jauvin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,024
İsim
Iowa Hersberg
İlgilendiği Kategoriler
Valorant - PC
Steam
https://steamcommunity.com/id/jauvinqq/
Discord
Jauvin #4666
iphone 7plus 15 kasım 2019da almışım %13 gitmiş iyi galiba. 1 ayda %4 harbi cok sacmaymis

Top Bottom