sözelcimisin senBenim belli her gün 50 sayfa Türkçe + 20 sayfa İngilizce kitap oku. Act, sat çalış.
Sayısalsözelcimisin sen
11.sınıfmısın la sen o zaman niye ing türkçe çözüyonSayısal
Ayıp olucak ama maaş işleri nasıl?
Aga hiç sevmiyorum bu maaş konusunu ama size bilgi amaçlı işimden de bahsedeyim. Ben İTÜ makine bitirdikten sonra 1 yıl boşta kaldım. Daha doğrusu kalmak istedim. O konular ayrı. Bu sırada da iş teklifleri vs. geldi ama çok kabul etmedim. En sonda yabancı bir şirketten teklif geldi. Benim ev arkadaşım ve aynı bölümden mezun olan aynı arkadaşım da orada çalışıyordu. Görüşmeye gittim. Kabul ettim. İşim şuan gemi makine mühendisliği ve gemiye çıkıyorum. Maaşım da başlangıç olarak 5 bin dolar. Şuan 3. Mühendisim. 2. ve başmühendis maaşları daha yüksek. 2.mühendis 8-9 bin civarı alıyor. Başmühendis 12-13 bin civarı alıyor. Tabii bunlar minimum maaşlar. Arttırmak size bağlı. Yurtdışı şirketi olduğu için de dolar üzerinden maaş alıyorum ki çoğu gemicilik şirketi dolar üzerinden maaş verir. Çünkü ülke ülke geziyorum. Türkiyede masa başında bir işim yok. Daha da detay isterseniz yazabilirsiniz.demekki iş bulmak için tek şart akp li olmak değil itü bitirmek neyse maaşından memnunmusun ne kadar alıyorsun vs iyice açarmısın konuyu istemiyorsan özelden de yazabilirisni çünkü bende yazılım okucam sayısalım şuan
aga sen yazılım değil gemi mühendisiymişssin oha 5k dolar ne yuh ben yazılım mühendisliğiğ okucam sana nasıl iş teklifi geldi bildiğim kadarıyla mesela yazılımcıyuım gidip iş ibaşvurusu yapmam lazım sana nasıl o kadar teklif geliyor şanslı adamsın çok iyi para bence avrupaya git orda yaşaAga hiç sevmiyorum bu maaş konusunu ama size bilgi amaçlı işimden de bahsedeyim. Ben İTÜ makine bitirdikten sonra 1 yıl boşta kaldım. Daha doğrusu kalmak istedim. O konular ayrı. Bu sırada da iş teklifleri vs. geldi ama çok kabul etmedim. En sonda yabancı bir şirketten teklif geldi. Benim ev arkadaşım ve aynı bölümden mezun olan aynı arkadaşım da orada çalışıyordu. Görüşmeye gittim. Kabul ettim. İşim şuan gemi makine mühendisliği ve gemiye çıkıyorum. Maaşım da başlangıç olarak 5 bin dolar. Şuan 3. Mühendisim. 2. ve başmühendis maaşları daha yüksek. 2.mühendis 8-9 bin civarı alıyor. Başmühendis 12-13 bin civarı alıyor. Tabii bunlar minimum maaşlar. Arttırmak size bağlı. Yurtdışı şirketi olduğu için de dolar üzerinden maaş alıyorum ki çoğu gemicilik şirketi dolar üzerinden maaş verir. Çünkü ülke ülke geziyorum. Türkiyede masa başında bir işim yok. Daha da detay isterseniz yazabilirsiniz.
Makine okudum la ben zaten. Yazılım okumadım ki.aga sen yazılım değil gemi mühendisiymişssin oha 5k dolar ne yuh ben yazılım mühendisliğiğ okucam sana nasıl iş teklifi geldi bildiğim kadarıyla mesela yazılımcıyuım gidip iş ibaşvurusu yapmam lazım sana nasıl o kadar teklif geliyor şanslı adamsın çok iyi para bence avrupaya git orda yaşa
adamlar seni nasıl buluyor ohho aga sen itüde bile bölümü 1.bitirmişssin sen baya çalışmıssın ünide bile of of ben iyice umudu kestimMakine okudum la ben zaten. Yazılım okumadım ki.
Bana iş teklifi gelme nedeni ben bölümümü birinci olarak bitirdim. Ortalamam yüksekti.
Niye la çalış sen de yap.adamlar seni nasıl buluyor ohho aga sen itüde bile bölümü 1.bitirmişssin sen baya çalışmıssın ünide bile of of ben iyice umudu kestim
aga ben sabahtan beri neye isyan ediyorum okumadınmı neden neden neden neden bu ülkede iş bulmak için lisede derece yap ünide derece yap itü veya odtü bitir yoksa iş bulamazsın ne anladım bu işten valla paramı versinler ben gidim berlinde yaşim işte orda işte bulurum amelelik bile yapsam yeter parasıNiye la çalış sen de yap.
Maaş konusunda da bu mesleğin piyasası böyle. Benim şansıma iyi şirket geldi.
https://www.denizcilikbilgileri.net/gemi-adami-maaslari/ burada ki maaşlar genel olarak doğru.
Ben TR'de bu kadar uğraştım. 5-6 sene sonra ABD'de keyfini çatıcam.aga ben sabahtan beri neye isyan ediyorum okumadınmı neden neden neden neden bu ülkede iş bulmak için lisede derece yap ünide derece yap itü veya odtü bitir yoksa iş bulamazsın ne anladım bu işten valla paramı versinler ben gidim berlinde yaşim işte orda işte bulurum amelelik bile yapsam yeter parası
Atarsın bize bi' foto artıkBen TR'de bu kadar uğraştım. 5-6 sene sonra ABD'de keyfini çatıcam.