Neler Yeni

2023 Seçimlerinde Bizi Ne Bekliyor?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Lan bu yaşta insanların düşündüğü tek şey siyaset ise başlarım böyle ülkeye iyi ki yurtdışında yaşama fikrini edinmişim :D

Şimdi kızacaksınız bana neden ülkeye laf atıyorsun diyeceksiniz anlatayım ?

Artık insanımız insan değil hayvan çünkü eşeğe de yürü dersin yürür dur dersin durur sırf koltuğa oturmak uğruna binlerce genç işsiz kalıyor devlet yanlış yönetiliyor genç kesim değil yaşlı kesim iş görüyor gibi görünüyor .

Neden alım gücümüz düşüyor, bunu sorguluyor musun?

Diyen arkadaş her kimsen umrumda bile değil bir kaç demokrasi adı altında zorbaları desteklemene saygı duyarım ama bütün suçlarıda dışarı atamazsınız .

Her yıl yks , kpss soruları çalınıyor ve sınav iptal edilmesi yerine o puanlarla öğrenciler üniversitelere veya işlere giriyor .

La onu da geçtim insanımızın eşek olduğunu her türlü anlarsın ne kitap okumasını nede araştırmasını bilirler sen git o kadar universite lise orta okul ve işe gir bir kaç kendini ebeveyn zanneden ***** gelsin sana desin ki senden adam olmaz senin okumaman gerekirdi.

Bak ben bu ülkede universiteyi bitirene kadar bir çok kez sistemin değiştiğini gördüm en kötü kendi ülkenin berbat olduğunu buradan anlarsın .

Ulan en bastinden market alışverişinde 2018 yağ tenekesi 25 lira idi ama 2019 da 40 lirayı buldu .

Onuda geçtim dalgamı geçiyon hacı sen benle ya afedersin ama o kadar şey saçmaladın ki içim acaip derece de doldu sana

Ya deki bak o kadar teknolojiye yatırım yaptık şunlar şunlar ucuz diye ?

Gösteremezsin her iddiasına da varım sırf betona yatırım yapan bir ülkeyiz turistik yerlerde olmasa şuan kenyadan farkımız yoktu .

Türkiye ilk başlarda yerli araba üreticez dedi sevindim ne güzel dedim yok abi oda yok ülkemizin çogunluğu yoksul kesim gelen araba en az 350 veya 400 bin olacaktır .
Mesaj otomatik birleştirildi:

AKP Bu Seçimi'de Alır Boşuna Umut Etmeyin Diğerleri Geldi Diyelim Onlar'da İşe Yaramaz Bu Ülke Adam Olmaz Bundan Sonra.
Katılıyorum . Bana göre bu ülkeyi sevenler yurtdışında olan insanlardır onlarda biliyor ki türkiye bize bakmaz bizde bize bakana gideriz diyorlar

Chrollo04

80+ Bronze
Neden alım gücümüz düşüyor, bunu sorguluyor musun?

Muhalif liderler, Türkçe ve yabancı dillerde mesaj yazıyor, röportaj yapıyor. "Türkiye güvenli bir ülke değil, yatırım yapmayın." diye çağrıda bulunuyorlar. Fetö denen örgütte aynı şekilde, tüm dünyada ülkemizi kötülüyor. Karabağ'ın işgâlden kurtulması için Azerbaycan'a destek veriyoruz, CHP'li vekiller eleştiriyor. Kanada, ABD gibi ülkeler ambargo koyuyor. Ekonomi zayıflıyor. Doğu Akdeniz'de haklarımızı arıyoruz, Libya ile mutabakat antlaşması yapıyoruz. Kılıçdaroğlu karşı çıkıyor. Selçuk Bayraktar, İsranbul Belediyesi CHP'ye geçtikten sonra bile "Projelerimize devam edelim, birlikte çalışalım, Deneyap Atölyelerini eskisi gibi sürdürelim." diyor. Fakat CHP'li İmamoğlu T3 Vakfına iftira atıp Deneyap Atölyelerinin -kısmen- kapanmasına sebep oluyor. Teknofest yarışmalarına destek veren muhalif gördünüz mü? Kıbrıs'a davet ediliyorlar, yabancı basına tam bağımsız Kıbrıs Türk Devleti konusunda Türkiye'nin birlik olduğunu göstermek istiyoruz ama ona da katılmıyorlar. HDP'nin terör destekçisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayan beyan ortada. O vekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın da, yargılansınlar diye meclise önerge getiriliyor; muhalefet buna da karşı çıkıyor.

Sırf Erdoğan'a oy getirir diye, devletin ve halkın hayrına olacak işlere karşı çıkıyorlar.

Başka ülkeler diye sınıflandırdığın ülkelere bak bakalım... Meclisinde terörist var mı? Geçmişinde, yatırım yapmak isteyenlere, teknoloji geliştirmek ve üretmek isteyenlere engel mi olmuşlar; yoksa devlet olarak desteklemişler mi? 1920'li yıllardan 15 Temmuz sonrasına kadar, Türkiye'yi geliştirmek isteyen kaç insanımız öldürüldü; biliyor musun? Kaçının projesi iptal edildi? Kaçının çalışmaları hasıraltı edilip, hayata geçirilmedi? Hiç araştırıyor musun bunları?

Klavye başında sağı solu eleştirerek ülke gelişmez. Katma değeri yüksek üretim yapabilmen gerekir, devletin buna destek vermesi gerekir. Devlet destek vermeye başladığının ertesi günü de ülke gelişmez. Yıllar süren bir süreçten sonra, halkın tabanı bu gelişimi görür.

Devletler, önce askerî alana yatırım yapar. Ardından, oradaki teknolojileri sivillerin kullanabileceği ürünlerin üretimine aktarırlar. Bunun en büyük örneği, mikrodalga fırının hayatımıza giriş şeklidir. Türkiye, askerî anlamda büyük başarılar kaydediyor. Yerlilik oranımız %20'lerden, %70'lere çıktı. Oradaki gelişmeler sivil hayata yansıdığında, görürsünüz refah düzeyini.

Hicon firması, dünyada ilk olarak yüzde yüz elektrikli iş makinası üretiyor; muhalefette çıt yok. Otokar firması, yüzde yüz elektrikli ve otonom otobüs üretiyor; muhalefette çıt yok. TOGG konusunda gram destekleri yok zaten. Millî Uzay Programını duyuruyoruz, muhalefet yine eleştiriyor. 2023'te aya sert iniş yapacak roketin deneme testi başarıyla sonuçlanıyor ve muhalefet yine destek vermiyor. İnsansız denizaltı projesi gibi birçok gelişmeye de muhalefet destek vermiyor.

Bu kadar olumlu gelişmenin hiçbirine destek vermeyen bir muhalefetimiz var. Nasıl gelişsin bu ülke? Ambargolar karşısında bile, tek ülke olarak direnemiyoruz. Neredeyse ambargo koyanları alkışlayacak duruma geliyoruz. Ne bekliyorsunuz ki? Önce adam akıllı bir muhalefete ihtiyacımız var. Doğruları destekleyip, yanlışları eleştirmesi gerekiyor. Muhalefet, şu anlayıştan kurtulamadığı sürece bu ülke hızlıca gelişemez:

Mansur Yavaş çatı adayı olmadığında foruma yazacaklarını merakla bekliyorum.

Onu diyenin bakanın çapsızlığıdır. Ben zaten her işin Erdoğan'a yıkılmasını eleştiriyorum.
böyle olmasının sebebi de erdoğan :d

ankarada yerli elektrikli otobüs üretiliyor belka aş üretiyor

Olmasın zaten .

Desteklemeye devam edin saygım sonsuz buna.
Lakin başka ülkelerin alım gücü gittikçe yükselirken bizim ki gittikçe düşüyor.

Belli mi olur oyuncak da düşebilir.
alım gücümüzün düşük olması teknolojimizin olmaması hala araba üretemiyoruz işimiz gücümüz inşaat bir de almanyaya amerikaya kafa tutuyoruz

şu da var tabii https://data.oecd.org/chart/6qVm

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bence CHP %30, İP %12 - HDP %10 - AKP %35, MHP %10 - Diğer... %3
iyimser olmuş chp'yemuharram anca gördüdrdü o değerleri.

HDP :D

Bu arada HDP millet ittifakına girerse bence İP çıkar
Aslında hDP ile part değil terörist kuruluş olarak kapatılmalı .

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emre
Kral Ak Parti Olmasın da Ne Olursa Olsun Pekte Kalcağını Düşünmüyorum Zaten Ülkede Güvenilir Parti Kalmadı

En İyisi İç Bi Keyif Çayı Kendine Gel

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Top Bottom