Neler Yeni

2023 Seçimlerinde Bizi Ne Bekliyor?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Alıntılı mesajları takip etmediysen anlamazsın tabii.
hocam ben senin içini dışını her yerini biliyorum sen bana ne kullanıyon söyle yada bişeymi veriyolar biyerden söyle bende alayım ülkeyi güzel göreyim valla boşuna almanya ya gitmeye hazırlık yapmayayım.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
hocam ben senin içini dışını her yerini biliyorum sen bana ne kullanıyon söyle yada bişeymi veriyolar biyerden söyle bende alayım ülkeyi güzel göreyim valla boşuna almanya ya gitmeye hazırlık yapmayayım.
İnşallah gitmek sana nasip olur, bunu yürekten istiyorum.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Yeni bilgisayar alacaksın ya hani, rtx'li al gitmişken.
bilgisayar alacağımı nerden çıkardın çözemedim pek oyun oynamam vakit buldukça bir şeyler oynarım her neysede senin kafa harbi güel sanırım habire uyduruyon
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olmasın zaten .

Desteklemeye devam edin saygım sonsuz buna.
Lakin başka ülkelerin alım gücü gittikçe yükselirken bizim ki gittikçe düşüyor.

Belli mi olur oyuncak da düşebilir.
saygı maygı bitti hocam geçti artık saygı duyma devri işler cozuttu

Chrollo04

80+ Bronze
Yok öyle bir dünya.

Ben kendim gencim ve Erdoğan'ı destekliyorum.

Sende aynı şekilde.

Çay düşmez size, korkmayın.

Güzel ne yaparlar? Demokratik nasıl bir gelişme olur? Şu âna kadar demokratik ne yanını gördün? Nasıl bir gelişmelerini gördün ki, umut ediyorsun? Son seçimdeki belediye kazanan CHP'li başkanlar, vaatlerinin kaçını yerine getirmiş?
Ben ankarada yaşıyorum mansur yavaştan memnunum. Yaptıklarını araştırabilirsin ki daha 2 senede yaptı, diyorsun ya 20 senede ülke anca düzeldi şimdi yükseleceğiz o zaman belediyelere de zaman ver parası çarçur edilmiş bir şehri düzeltmek kolay mı?
Demokrasiden bahsettiğim erdoğan cumhuriyetin içine monarşi yerleştirdi ölmesini mi beklemeliyiz farklı birinin gelmesi için nerede demokrasi?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Ben ankarada yaşıyorum mansur yavaştan memnunum. Yaptıklarını araştırabilirsin ki daha 2 senede yaptı, diyorsun ya 20 senede ülke anca düzeldi şimdi yükseleceğiz o zaman belediyelere de zaman ver parası çarçur edilmiş bir şehri düzeltmek kolay mı?
Mansur Yavaş aday olamayacak. İmamoğlu aday olacak. Kaftancıoğlu ve türevlerine rağmen oy vereceksiniz... Ayrıca, çarçur edilmiş bir yer yok.

Demokrasiden bahsettiğim erdoğan cumhuriyetin içine monarşi yerleştirdi ölmesini mi beklemeliyiz farklı birinin gelmesi için nerede demokrasi?
Adam seçime giriyor ve kazanıyor. Monarşi falan girdiği yok. Muhalif partileri kapatmıyor. Demokrasi bu değil mi? Daha başarılı bir aday çıksın karşısına, kazansın.

Chrollo04

80+ Bronze
Mansur Yavaş aday olamayacak. İmamoğlu aday olacak. Kaftancıoğlu ve türevlerine rağmen oy vereceksiniz... Ayrıca, çarçur edilmiş bir yer yok.

Adam seçime giriyor ve kazanıyor. Monarşi falan girdiği yok. Muhalif partileri kapatmıyor. Demokrasi bu değil mi? Daha başarılı bir aday çıksın karşısına, kazansın.
Mansur yavaş aday olursa kazanacağını düşünüyorum o yüzden aday yapabilirler. Ankapark çarçur etmek için değil de ne kim kaydırak saçma sapan oyuncaklar istedi?

Demek istediğim şu cumhurbaşkanının izni olmadan bir şey olmuyor hangi bakana soru sorsalar cumhurbaşkanı cumhurbaşkanı diyor. Bu monarşi değilse ne peki?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Desteklemeye devam edin saygım sonsuz buna.
Lakin başka ülkelerin alım gücü gittikçe yükselirken bizim ki gittikçe düşüyor.
Neden alım gücümüz düşüyor, bunu sorguluyor musun?

Muhalif liderler, Türkçe ve yabancı dillerde mesaj yazıyor, röportaj yapıyor. "Türkiye güvenli bir ülke değil, yatırım yapmayın." diye çağrıda bulunuyorlar. Fetö denen örgütte aynı şekilde, tüm dünyada ülkemizi kötülüyor. Karabağ'ın işgâlden kurtulması için Azerbaycan'a destek veriyoruz, CHP'li vekiller eleştiriyor. Kanada, ABD gibi ülkeler ambargo koyuyor. Ekonomi zayıflıyor. Doğu Akdeniz'de haklarımızı arıyoruz, Libya ile mutabakat antlaşması yapıyoruz. Kılıçdaroğlu karşı çıkıyor. Selçuk Bayraktar, İsranbul Belediyesi CHP'ye geçtikten sonra bile "Projelerimize devam edelim, birlikte çalışalım, Deneyap Atölyelerini eskisi gibi sürdürelim." diyor. Fakat CHP'li İmamoğlu T3 Vakfına iftira atıp Deneyap Atölyelerinin -kısmen- kapanmasına sebep oluyor. Teknofest yarışmalarına destek veren muhalif gördünüz mü? Kıbrıs'a davet ediliyorlar, yabancı basına tam bağımsız Kıbrıs Türk Devleti konusunda Türkiye'nin birlik olduğunu göstermek istiyoruz ama ona da katılmıyorlar. HDP'nin terör destekçisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayan beyan ortada. O vekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın da, yargılansınlar diye meclise önerge getiriliyor; muhalefet buna da karşı çıkıyor.

Sırf Erdoğan'a oy getirir diye, devletin ve halkın hayrına olacak işlere karşı çıkıyorlar.

Başka ülkeler diye sınıflandırdığın ülkelere bak bakalım... Meclisinde terörist var mı? Geçmişinde, yatırım yapmak isteyenlere, teknoloji geliştirmek ve üretmek isteyenlere engel mi olmuşlar; yoksa devlet olarak desteklemişler mi? 1920'li yıllardan 15 Temmuz sonrasına kadar, Türkiye'yi geliştirmek isteyen kaç insanımız öldürüldü; biliyor musun? Kaçının projesi iptal edildi? Kaçının çalışmaları hasıraltı edilip, hayata geçirilmedi? Hiç araştırıyor musun bunları?

Klavye başında sağı solu eleştirerek ülke gelişmez. Katma değeri yüksek üretim yapabilmen gerekir, devletin buna destek vermesi gerekir. Devlet destek vermeye başladığının ertesi günü de ülke gelişmez. Yıllar süren bir süreçten sonra, halkın tabanı bu gelişimi görür.

Devletler, önce askerî alana yatırım yapar. Ardından, oradaki teknolojileri sivillerin kullanabileceği ürünlerin üretimine aktarırlar. Bunun en büyük örneği, mikrodalga fırının hayatımıza giriş şeklidir. Türkiye, askerî anlamda büyük başarılar kaydediyor. Yerlilik oranımız %20'lerden, %70'lere çıktı. Oradaki gelişmeler sivil hayata yansıdığında, görürsünüz refah düzeyini.

Hicon firması, dünyada ilk olarak yüzde yüz elektrikli iş makinası üretiyor; muhalefette çıt yok. Otokar firması, yüzde yüz elektrikli ve otonom otobüs üretiyor; muhalefette çıt yok. TOGG konusunda gram destekleri yok zaten. Millî Uzay Programını duyuruyoruz, muhalefet yine eleştiriyor. 2023'te aya sert iniş yapacak roketin deneme testi başarıyla sonuçlanıyor ve muhalefet yine destek vermiyor. İnsansız denizaltı projesi gibi birçok gelişmeye de muhalefet destek vermiyor.

Bu kadar olumlu gelişmenin hiçbirine destek vermeyen bir muhalefetimiz var. Nasıl gelişsin bu ülke? Ambargolar karşısında bile, tek ülke olarak direnemiyoruz. Neredeyse ambargo koyanları alkışlayacak duruma geliyoruz. Ne bekliyorsunuz ki? Önce adam akıllı bir muhalefete ihtiyacımız var. Doğruları destekleyip, yanlışları eleştirmesi gerekiyor. Muhalefet, şu anlayıştan kurtulamadığı sürece bu ülke hızlıca gelişemez:

Mansur yavaş aday olursa kazanacağını düşünüyorum o yüzden aday yapabilirler. Ankapark çarçur etmek için değil de ne kim kaydırak saçma sapan oyuncaklar istedi?
Mansur Yavaş çatı adayı olmadığında foruma yazacaklarını merakla bekliyorum.

Demek istediğim şu cumhurbaşkanının izni olmadan bir şey olmuyor hangi bakana soru sorsalar cumhurbaşkanı cumhurbaşkanı diyor. Bu monarşi değilse ne peki?
Onu diyenin bakanın çapsızlığıdır. Ben zaten her işin Erdoğan'a yıkılmasını eleştiriyorum.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Biliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.

Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
AKP Bu Seçimi'de Alır Boşuna Umut Etmeyin Diğerleri Geldi Diyelim Onlar'da İşe Yaramaz Bu Ülke Adam Olmaz Bundan Sonra.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,773
Üyeler
160,881
Son üye
m1ka007
Top Bottom