Neler Yeni

2023 Seçimlerinde Bizi Ne Bekliyor?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Yok olacağız belli değil mi? :D
Seçimi kaybedersek yok olacağız, haklısın. Erdoğan dışında ülkeyi yönetebilecek bir isim yok şu an.

Neye göre kime göre? Hangi istatistik söylüyor bunu da bu kadar eminsin?
Araştırabilirsin, Erdoğan ve Ak Partinin girdiği seçimlerdeki oy oranına bak. Hangisi pozitif olarak büyürken, hangisi düşüş yaşamış.

Yapsam da istemiyeceğim. Bu konuda fikrimi asla değiştiremezsin.
Bunu dedikten sonra seninle muhatap olmama gerek yok zaten. İdeolojik fikirlerin uğruna, gerçekleri göz ardı edeceğini ve inadına Erdoğan'ın karşısındaki adaya oy vereceğini söylüyorsun. HDP'ye verilecek koltuklar açıklandığında da duymak isterim bu mesajlarını.

Nasıl düşmüyor?
Son seçime bak; Erdoğan kaç oy aldı, Ak Parti kaç oy aldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yüzden yine iktidar belli :) bence kılıçdaroğlunun olmasından iyidir bu yüzden çokda sorun yok
İktidar Erdoğan. Şimdiden belli. Fark atarak kazanacak demiyorum ama kazanacağından eminim. Daha Saadet Partisi var. Seçmeni CHP'nin yanında durmaktan çokta memnun değil. Oğuzhan Asiltürk partinin yönünü değiştirecek, seçime doğru. Yeniden Refah Partisi var. Bunlar seçimde Erdoğan'a destek verirse her türlü kazanırız.

Ak Parti'den ayrılanlar, Erdoğan'ın karşısında varlık gösteremez. Varlık gösterebilecek olsalar, Erdoğan'ı parti içinde yerlerdi. Ali Babacan, 2018 seçimlerinde Erdoğan'ın aday olması için imza verirken, hâlen Ak Parti'de görevliyken; Abdullah Gül'ün muhalefetin çatı adayı olması için çabaladığını söyledi. Bunu bilen Ak Parti seçmeni, Erdoğan'ın karşısındaki Ali Babacan'a oy vermez.

Davutoğlu'da asla sağcı olmadığını açıklamıştı. Çocukluğundan beri, hiçbir zaman sağcı olmamış ve kendini öyle nitelendirmemiş. Girdiği belediye seçimlerinde hezimete uğradı zaten. "İlk zaferimiz olacak." diyerek kendisi miting yapmıştı o bölgede...

CHP gelecek demedim .
Ayrıca partiye göre değil adaya göre yargılamak gerekir.
Her yerde görüyoruz ülkeden kaçmak isteyen bir kuşak ki haklılar 2023'de gerekeni yapacaklarını düşünüyorum.
Z Kuşağı, 2023'teki oy oranının yüzde kaçını etkiliyor? Seçmenin yüzde kaçı Z kuşağı mı olacak? Bu konudaki veriyi biliyor musun?

Farkında değilsiniz ama Gençlik Kolları en kalabalık parti Ak Parti'dir. CHP'nin toplam üyesi kadar, sadece Gençlik Kolları üyesi var Ak Partinin. Toplamda 11 milyon civarında üyesi var ve 2023'e kadar bunu 15 milyona çıkarmayı hedefliyor. CHP'nin toplam üyesi 1 milyon küsür.

Oğuzhan Asiltürk önderliğindeki Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ı desteklerse, muhtemelen daha rahat kazanırız. Ayrıca Z kuşağının hepsi sandığınız gibi Erdoğan karşıtı değil. Solcu bir anket şirketinin yayınladığı raporda, Z Kuşağının en çok beğendiği lîderin Erdoğan olduğu sonucunu paylaşmıştı. Twit attığında, hepsi adamı Ak Partili olmakla suçlamıştı. Raporu bulursam buraya atacağım.

1627757582184.png

Son düzenleme:

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Farkında değilsiniz ama Gençlik Kolları en kalabalık parti Ak Parti'dir. CHP'nin toplam üyesi kadar, sadece Gençlik Kolları üyesi var Ak Partinin. Toplamda 11 milyon civarında üyesi var ve 2023'e kadar bunu 15 milyona çıkarmayı hedefliyor. CHP'nin toplam üyesi 1 milyon küsür.
Ülkeyi sömürüp para dağıtsam benimde partime herkes gelir.

Oğuzhan Asiltürk önderliğindeki Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ı desteklerse, muhtemelen daha rahat kazanırız. Ayrıca Z kuşağının hepsi sandığınız gibi Erdoğan karşıtı değil. Solcu bir anket şirketinin yayınladığı raporda, Z Kuşağının en çok beğendiği lîderin Erdoğan olduğu sonucunu paylaşmıştı. Twit attığında, hepsi adamı Ak Partili olmakla suçlamıştı. Raporu bulursam buraya atacağım.
Şu an bir gazeteye veya anket şirketine gidip al şu kadar parayı desem benide göklere çıkartırlar. Her yerde görüyoruz gençlerin ne isyan ettiğini.
Kefenin cebi yok hepimizin gireceği yer aynı hesap günü her şey açığa çıkacak.

1627762160184.png

Sizede partinizle iyi günler!

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Microsoft

80+ Bronze
Biliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.

Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
Rte cumhurbaskani seçildiğinde oy hilesi yapilmamismiydi ? Yine olabilir...

Kimse Erdoğan'ı sevmiyorsa Erdoğan'a kim oy veriyor? 🧐
Bot basmış :d

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Forumda siyaset yapmaktan hiç hoşlanmam çünkü ben fikrimi belirtsem elime tek geçecek olan karşı tarafın bana artık o gözle bakması, ülkemizde siyaset böyle.

Ancak seçim konusunda tek şunu biliyorum çok önemli bir seçim olacak. Herkes desteklediğine oy verir ama lütfen unutmayın cumhuriyeti seven kazanan başkana Yunan başkanı gözüyle bakmaz.

Rte cumhurbaskani seçildiğinde oy hilesi yapilmamismiydi ? Yine olabilir...
Oy hilesi denilen şey herkes için geçerli olabilir, bütün partiler kendi çapında büyük hile yapıyor bile olabilir. Bir şey bilemeyiz ama şu parti yapıyor bu kesin yapmıyor demek mantıksız. Şunu da unutmayalım, oylar bütün siyasi partilerin destekleyenleri tarafından açılıyor, tek A partili veya B partili kişiler açmıyor. Burada güç ortak yani.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Ülkeyi sömürüp para dağıtsam benimde partime herkes gelir.
He he, partiye girenlere para dağıtılıyor... Git, belki ekran kartı alabilirsin... İftira atmayın insanlara...

Şu an bir gazeteye veya anket şirketine gidip al şu kadar parayı desem benide göklere çıkartırlar.
Haklısın, fondaş medya tam olarak bunu yapıyor.

Her yerde görüyoruz gençlerin ne isyan ettiğini.
Sadece sosyal medyada görüyorsunuz.

Kefenin cebi yok hepimizin gireceği yer aynı hesap günü her şey açığa çıkacak.
Müslüman mısın? O zaman açık yüreklilikle, "Oy verdiklerinle birlikte diriltsin Allah seni de, beni de." diyebilirim.

Alıntıyı görüntüle

Sizede partinizle iyi günler!
2023'te görüşürüz.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
He he, partiye girenlere para dağıtılıyor... Git, belki ekran kartı alabilirsin... İftira atmayın insanlara...
He güzel fikir gidip alım o zaman.

Sadece sosyal medyada görüyorsunuz.
Evet sadece sosyal medyada görüyorum.
Günümüzün en hızlı iletişim ve adalet aracı sosyal medya .
Gerçek yaşanmıyor mu bunlar?
Sokağa çıkıp 3-5 gence sorsan da bunları öğrenebilirsin.

Müslüman mısın? O zaman açık yüreklilikle, "Oy verdiklerinle birlikte diriltsin Allah seni de, beni de." diyebilirim.
Kurallar çerçevesinde istediğini diyebilirsin .

2023'te görüşürüz.
O zamana kadar açlıktan ölmezsek ya da kafamıza çay düşmez ise görüşürüz.

Chrollo04

80+ Bronze
millet ittifakının kötü aday çıkarmazsa kazanacağını düşünüyorum mükemmel yönetecekler demiyorum ama en azından demokratik bir ülke olduğumuzu hatırlarız. illa sömürürler ama biraz güzel şey yapıp sömürmeye başlarlar o zaman da farklı bir parti seçilir açıkçası bu halkı ben de yönetsem ben de sömürürüm

Son düzenleme:

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Erken seçim olacak ve 2022'de olacak. Benim tahminim bu.

Avolay

80+ Gold
Biliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.

Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
6 tane ok bekliyor 🥳

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
He güzel fikir gidip alım o zaman.
Yok öyle bir dünya.

Evet sadece sosyal medyada görüyorum.
Günümüzün en hızlı iletişim ve adalet aracı sosyal medya .
Gerçek yaşanmıyor mu bunlar?
Sokağa çıkıp 3-5 gence sorsan da bunları öğrenebilirsin.
Ben kendim gencim ve Erdoğan'ı destekliyorum.

Kurallar çerçevesinde istediğini diyebilirsin .
Sende aynı şekilde.

O zamana kadar açlıktan ölmezsek ya da kafamıza çay düşmez ise görüşürüz.
Çay düşmez size, korkmayın.

millet ittifakının kötü aday çıkarmazsa kazanacağını düşünüyorum mükemmel yönetecekler demiyorum ama en azından demokratik bir ülke olduğumuzu hatırlarız. illa sömürürler ama biraz güzel şey yapıp sömürmeye başlarlar o zaman da farklı bir parti seçilir açıkçası bu halkı ben de yönetsem ben de sömürürüm
Güzel ne yaparlar? Demokratik nasıl bir gelişme olur? Şu âna kadar demokratik ne yanını gördün? Nasıl bir gelişmelerini gördün ki, umut ediyorsun? Son seçimdeki belediye kazanan CHP'li başkanlar, vaatlerinin kaçını yerine getirmiş?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Yok öyle bir dünya.

Ben kendim gencim ve Erdoğan'ı destekliyorum.

Sende aynı şekilde.

Çay düşmez size, korkmayın.

Güzel ne yaparlar? Demokratik nasıl bir gelişme olur? Şu âna kadar demokratik ne yanını gördün? Nasıl bir gelişmelerini gördün ki, umut ediyorsun? Son seçimdeki belediye kazanan CHP'li başkanlar, vaatlerinin kaçını yerine getirmiş?
hocam sen harbi ne içiyon ya bu tüm bu yazdıklarını yazabilmek için ya kör olmak lazım valla ne kullanıyon gardaş bizede ver kafası güzel galiba ülkeyi bende isviçre kanada almanya gibi göreyim bari valla süle

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
hocam sen harbi ne içiyon ya bu tüm bu yazdıklarını yazabilmek için ya kör olmak lazım valla ne kullanıyon gardaş bizede ver kafası güzel galiba ülkeyi bende isviçre kanada almanya gibi göreyim bari valla süle
Alıntılı mesajları takip etmediysen anlamazsın tabii.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,746
Üyeler
160,878
Son üye
memoli1905
Top Bottom