Neler Yeni

2023 Seçimlerinde Bizi Ne Bekliyor?

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
Biliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.

Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
geri dönüşü çok zor yaparlar buradan çoğu kişi güvenlerini kaybetti bence daha beter hale getirip buradan ayrılacaklar ne olacağını kestirmek zor eskidende hep güvenlerini kaybettiler durumlar değişebilir vs deniyordu seçimlerde gene aynı halt oldu

kılıçtaroğlunun aday olmasını istemiyorum bu kadar koz varken inadına gidip akp ye karşı koz vermesi tam çıldırmalık siyaset biraz karma karışık politikacılardan kısacası nefret ediyorum

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Herkes diyerek bahsetmek istediğim: ülkeler, medya ve örgütler.
Onu anladım da benim demek istediğimin sizin mesajınızla pek alakası yok gerçi 😂. Sosyal medyada, orda burda çoğunluk AKP karşıtı. AKP'yi destekleyen kişi sayısı karşı olan kişi sayısından daha az.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ülkenin kaderi değişecek

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,092
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bu ne demek oluyor hocam? Yani gelişememizdeki sıkıntı toplum mu yoksa iyi yönetebilecek kimsenin gelme ihtimali olmaması mı?
İyi yönetebilecek kimsenin olmaması diyebiliriz. Çünkü artık iş işten geçti. İyi bir yonetici gelse bile toparlanmamiz 10 yılı bulur gibi.

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Biliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.

Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
Vergi.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Bence yine AKP kazanıcak.Benim düşünceme göre bütün partilerin hepsi birbirinden kötü.İnşallah halk ve devletimiz için en iyi kişi gelir.

asdkle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
asdk
Gönlüm Mansur Yavaş'tan yana. Ankara'da yaptığı tasarruflar bile oy vermek için bir sebep. AKP seçilirse olay çıkabileceğini düşünüyorum çünkü seçilirlerse adil şekilde seçilmiş olmayacaklar muhtemelen.

Top Bottom