Max imre
80+ Bronze
Evet. Ayrı gösterilmiş HDP.42 mi?
Son düzenleme:
Evet. Ayrı gösterilmiş HDP.42 mi?
geri dönüşü çok zor yaparlar buradan çoğu kişi güvenlerini kaybetti bence daha beter hale getirip buradan ayrılacaklar ne olacağını kestirmek zor eskidende hep güvenlerini kaybettiler durumlar değişebilir vs deniyordu seçimlerde gene aynı halt olduBiliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.
Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
Onu anladım da benim demek istediğimin sizin mesajınızla pek alakası yok gerçi . Sosyal medyada, orda burda çoğunluk AKP karşıtı. AKP'yi destekleyen kişi sayısı karşı olan kişi sayısından daha az.Herkes diyerek bahsetmek istediğim: ülkeler, medya ve örgütler.
İyi yönetebilecek kimsenin olmaması diyebiliriz. Çünkü artık iş işten geçti. İyi bir yonetici gelse bile toparlanmamiz 10 yılı bulur gibi.Bu ne demek oluyor hocam? Yani gelişememizdeki sıkıntı toplum mu yoksa iyi yönetebilecek kimsenin gelme ihtimali olmaması mı?
HDP kilit nokta şuan. Önemli bir parti.HDP
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada HDP millet ittifakına girerse bence İP çıkar
Vergi.Biliyorsunuz ki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve çok fazla iddia var. 2018 seçimlerinden sonra patlak veren döviz ve borç krizi ve her geçen sene daha da artan bir mülteci krizi var. Hükümet hakkında fazlasıyla yolsuzluk iddiası var. Son cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AKP'nin fazlasıyla seçmen kaybettiğini düşünüyorum. Ayrıca 2023'te 2005 yılına kadar doğmuş seçmenler de oy verebilecek. Yeni nesil seçmenlerin büyük çoğunluğu da AKP'yi istemiyor. AKP'den bölünen yeni partiler de var (Memleket Partisi ve DEVA Partisi). Bu partilere yönelecek AKP seçmenleri de olacaktır. Anketlerde DEVA Partisi küçümsenemeyecek oranlara sahip. Millet İttifakının adayı henüz belli değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları var. Kemal Kılıçdaroğlu istemeyen büyük bir CHP kitlesi var. Aday olacağını da hiç sanmıyorum. Sadece iddia olarak kalacak.
Kısacası çok fazla alternatif var ve AKP hala daha halkın çoğunluğu tarafından destek görüyor gibi görünse de eskisi kadar destek yok. 2023'e daha 2 yıl var ve nelerle karşı karşıya kalacağımız belli değil. 2 yıl içinde daha da fazla seçmen kaybedebilir böyle giderse. Bence bu seçim siyaset tarihi için bir dönüm noktası olabilir. 2023'te bizi nasıl bir sonuç bekliyor sizce.
terör örgütü*HDP kilit nokta şuan. Önemli bir parti.
Terör partisi olması kilit noktada olduğunu değiştirmiyor yalnız.terör örgütü*
MaleseffTerör partisi olması kilit noktada olduğunu değiştirmiyor yalnız.