IOS 2025'te iPhone 12 almak, hala mantıklı mı?

sarlo

80+
Reaksiyon skoru
49
Merhabalar. Dün YouTube kanalımda, 2025'te hala iPhone 12 alınır mı? sorusunu cevapladım. Cihaz ile 2 yıllık deneyime sahip olan birisi olarak, videoyu buradan da paylaşmak istedim. Belki aramızda yakın bir zamanda iPhone 12 almayı planlayan birisi varsa, kendisine yardımcı olur. Konu başlıkları da şu şekilde:
  • Tasarım
  • Teknik Özellikler
  • Kamera Özellikleri
  • Kamera Testi
  • Batarya Performansı
  • Ek Detaylar
  • Fiyat & Değer mi?
  • iOS 26 Desteği
  • 2 Yıllık Kullanıcı Deneyimi
  • Oyun oynanır mı?
  • Sonuç & Tavsiyeler
Videoda bahsettiğim gibi, cihaz artık çok eskidi. Aşağı yukarı 2 sene sonra güncelleme almayı bırakacak. Bu yüzden satın alacaklar için şu anda bu cihaz fazlasıyla mantıksız. Ancak elinizde varsa, gidebildiği kadar kullanmanızı tavsiye ederim. Bu model yerine, iPhone 14'e yönelebilirsiniz. Ya da, benzer fiyatlara çok daha güçlü Android telefon alabilirsiniz.

Sizlerin de sormak istediği soru varsa, cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Önceden iphone 11 kullanıyordum sonra ip13 aldım gayet memnunum ama iphone 12 de en sevdiğim özellik elde tutuş hissiyatı yani tasarımı, bazıları için garip gelebilir ama elde tutması cidden harika hissettiriyor bunun sebebinin de kalınlığı olduğunu fark ettim ip13 ile arasında sadece 0,25mm fark var ama çok daha güzel hissettiriyor sırf bunun için bile uzun süre kullanacağım bir telefon olurdu. Normal telefon kullanıcısı (eğer kullandığı uygulamalara ios dan kaynaklı bir kısıtlama gelmediği sürece) 2 yıldan daha fazla kullanılabilecek bir telefon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ama bana kalırsa sıfırı alınıp o kadar para verilmez, o parayı bana kalırsa kesinlikle hak etmiyor belki güvenilir bir yerden yenilenmiş veya ikinci el olarak alınabilir. Sadece ip12 hakkındaki görüşlerimi iletmek istedim. Videoya biraz göz gezdirdim bilgilendirici bir içerik olmuş ellerinize sağlık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

araştırmama rağmen iphone 12 inceliğine ve boyutuna sahip bir telefon bulamadım sizin bildiğiniz güncel bir model var mı?

uyguna bulunduktan sonra alınabilir ama 0 olarak s24fe öyle bir fiyattaki bence ip 15 dahil tercih etmek yerine s24fe tercih edilmeli ha ben s24 fe alırmıyım hayır mi 14ultra alır server kayıt yapar kullanırım yada kayıtsız s24ultra (2.el)

Merhabalar. Dün YouTube kanalımda, 2025'te hala iPhone 12 alınır mı? sorusunu cevapladım. Cihaz ile 2 yıllık deneyime sahip olan birisi olarak, videoyu buradan da paylaşmak istedim. Belki aramızda yakın bir zamanda iPhone 12 almayı planlayan birisi varsa, kendisine yardımcı olur. Konu başlıkları da şu şekilde:
  • Tasarım
  • Teknik Özellikler
  • Kamera Özellikleri
  • Kamera Testi
  • Batarya Performansı
  • Ek Detaylar
  • Fiyat & Değer mi?
  • iOS 26 Desteği
  • 2 Yıllık Kullanıcı Deneyimi
  • Oyun oynanır mı?
  • Sonuç & Tavsiyeler
Videoda bahsettiğim gibi, cihaz artık çok eskidi. Aşağı yukarı 2 sene sonra güncelleme almayı bırakacak. Bu yüzden satın alacaklar için şu anda bu cihaz fazlasıyla mantıksız. Ancak elinizde varsa, gidebildiği kadar kullanmanızı tavsiye ederim. Bu model yerine, iPhone 14'e yönelebilirsiniz. Ya da, benzer fiyatlara çok daha güçlü Android telefon alabilirsiniz.

Sizlerin de sormak istediği soru varsa, cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Alınmaz hocam bu dönemde o fiyata asla değmez. Android tarafında s24fe vs. var. Yurt dışı derseniz çok daha üst telefonlar geliyor zaten. 2 sene güncelleme kalmış zaten, s24fe 7 sene alcak.

uyguna bulunduktan sonra alınabilir ama 0 olarak s24fe öyle bir fiyattaki bence ip 15 dahil tercih etmek yerine s24fe tercih edilmeli ha ben s24 fe alırmıyım hayır mi 14ultra alır server kayıt yapar kullanırım yada kayıtsız s24ultra (2.el)
Mi 14 ultra parasına değer mi hocam? Bende 14 ultra almayı düşünüyorum yurt dışı olarak.

Alınmaz hocam bu dönemde o fiyata asla değmez. Android tarafında s24fe vs. var. Yurt dışı derseniz çok daha üst telefonlar geliyor zaten. 2 sene güncelleme kalmış zaten, s24fe 7 sene alcak.

Mi 14 ultra parasına değer mi hocam? Bende 14 ultra almayı düşünüyorum yurt dışı olarak.
değer bende almayı düşünüyordum ama işte benim için 4 ay sorun olmadığı için samsung yada ios cihaz almayı düşünüyorum. kamera olarak zaten muazzam ötesi eğer senin için illa kayıt lazım değilse s24 ultraya bi bak

değer bende almayı düşünüyordum ama işte benim için 4 ay sorun olmadığı için samsung yada ios cihaz almayı düşünüyorum. kamera olarak zaten muazzam ötesi eğer senin için illa kayıt lazım değilse s24 ultraya bi bak
Kayıt lazım hocam ya. Kayıtlar açıkken ikisi arasında çok kalmıştım ama şimdi 14 ultra olacak gibi. Sadece kamera yazılımı konusunda biraz düşüncelerim var. Çektiği fotoğraflar, videolar muazzam ama gece lens geçişleri kasabiliyor ya da sabit video, sinematik kayıt gibi seçeneklerde maksimum 1080p 30 fps çekebiliyor. Video çekerken diyafram ayarlanmıyor. (önemli bir sorun değil ama ayarlanamaması saçma geldi) Onların dışında çok süper bir kamerası var bende kamerası için istiyorum hocam zaten. Kayıt olsa x200 pro alcaktım ama kaydı yok. Eğer 25-30k arasına alınabilcek ve kayıt olabilen en mantıklı telefonsa almayı düşünüyorum. ( kayıt dediğim an bi xiaomi kalıyor zaten :) )

4 ay sizin için nasıl sorun olmuyor merak ettim belki düşünce şekliniz bana da uyar

4 ay sizin için nasıl sorun olmuyor merak ettim belki düşünce şekliniz bana da uyar
Yazları babamın yanına gidiyorum bütün gün wifi var akşamları da yaylada babam iş için taşınabilir almayı düşünüyor . Annemle ve babam araması dışında hiç arama yapmıyorum

Yazları babamın yanına gidiyorum bütün gün wifi var akşamları da yaylada babam iş için taşınabilir almayı düşünüyor . Annemle ve babam araması dışında hiç arama yapmıyorum
o zaman mantıklıymış hepsi internet üzerinden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,350
Üyeler
183,102
Son üye
anonimkm
Geri