isimsizüye
80+ Gold
turkiyede pahalı asıl yurtdışında ucuz.Bence Intel in tek eksisi pahalı olması.
turkiyede pahalı asıl yurtdışında ucuz.Bence Intel in tek eksisi pahalı olması.
sebeb ? intel toparladı gidipde hemen abdullahın videosuna bakıp konuşuyorsunuz bilip bilmeden
Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi?sebeb ? intel toparladı gidipde hemen abdullahın videosuna bakıp konuşuyorsunuz bilip bilmeden
Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi?O adam AMD'yi savunmaktan vazgeçmedi. Üzüyor beni. Hala kabullenmedi Inteli
Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi?Intel 10.nesilde duzelttiler her şeyi
Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi?allahım ya intel boşamı çekirdekleri yükselti ? ulan intel 10 nesilde toparladı anlayın şunu i9 10900k da renderda yaparsın herşeyi gidiyorsunuz abdullahın videosuna bakıyorsunuz anca
Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi? Ha birde K serisi dışında OC yapılmıyorSayın bakalım neymiş artıları, biz de öğrenelim.
Ben Intel'in artılarını sayayım.
Z serisi anakrtlarla müthiş derecede overclock edilebilirken Ryzen işlemcilerin silikon kalitesinin düşük olması sebebiyle X serisi anakartlarla bile çok yüksek frekanslar görememesi
Stabil bir çipset
Düşük RAM gecikmesi
Overclock sayesinde eski nesil olsa bile yeni nesil işlemcilerle farkı kapatması, mesela 4790K bugün bile müthiş bir işlemci.
Evet ne yazacak bakalım bekliyoruz.
anca nanometreye bakıyorsunuz Stok fanı övüyorsunuz insanları niye soğutucuya yönlendirdiniz Amd işlemcileri güç tüketiyor inteldede açarsın bal gibi yayın render mhz de açarsın ulan ya intelde ileriye dönük 10 nesilleri anlayın şunu amd de aşırı ısınıyor şuan r5 2600 kullanıyorum 127 derece ne ?Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Intel'in tek artısı oyun, AMD'nin artıları düşük nanometre, geleceğe çok daha yönelik yani anakart olarak ileriye dönük, ayrı bir soğutucu istemiyor, daha az ısınma, daha fazla ram MHz desteği, daha ucuz, render için daha iyi, yayın için daha iyi, çekirdek eve iş parçacığı olarak daha iyi bunlar yeter mi?
Son derece cahil bir yorum, nanometre ısınmayı azaltıyor, fiyat düşürüyor, gücü çoğaltıyor, güç tüketimini azaltıyor stok fan olarak Intel gibi kaç zibiryon yıldır aynı fanı kullanmıyorlar, yayın için de AMD çok daha mantıklı render ile MHz'nin ne alakası var?anca nanometreye bakıyorsunuz Stok fanı övüyorsunuz insanları niye soğutucuya yönlendirdiniz Amd işlemcileri güç tüketiyor inteldede açarsın bal gibi yayın render mhz de açarsın
ula anca amd yi översiniz. stok fan ısınıyordu 3600 de 3600x de milleti niye yönlendirdiniz soğutucu almaya ? ula 10 nesilde ileriye dönük anca abdullahın videosuna bakarsınız intel lake gelirse amd cpu ları görürüz.Son derece cahil bir yorum, nanometre ısınmayı azaltıyor, fiyat düşürüyor, gücü çoğaltıyor, güç tüketimini azaltıyor stok fan olarak Intel gibi kaç zibiryon yıldır aynı fanı kullanmıyorlar, yayın için de AMD çok daha mantıklı render ile MHz'nin ne alakası var?
O zaman Abdullah abi hangi konu hatırlamıyorum ama neden dünyanın en güçlü işlemcisi 10900k dedi?Son derece cahil bir yorum, nanometre ısınmayı azaltıyor, fiyat düşürüyor, gücü çoğaltıyor, güç tüketimini azaltıyor stok fan olarak Intel gibi kaç zibiryon yıldır aynı fanı kullanmıyorlar, yayın için de AMD çok daha mantıklı render ile MHz'nin ne alakası var?
INTEL'in soğutucusunu tak 3600'e işlemci boşta bile 60 derece olur, ayrıca 3700x, 3800x, 3900x ve 3950x'de gönderdiği soğutucuyu bak ve aynı fiyatta INTEL'in gönderdiği soğutucuya bak veya bakama çünkü bazı işlemcilerde soğutucu göndermiyorula anca amd yi översiniz. stok fan ısınıyordu 3600 de 3600x de milleti niye yönlendirdiniz soğutucu almaya ?
Güç tüketimi farkı dev gibi. Aynı işlemci bende var 4.2 GHz de o sıcaklığı görmüyorum sorunu kendinde ara. 9900K OC yap 200W görürsün rahatçaanca nanometreye bakıyorsunuz Stok fanı övüyorsunuz insanları niye soğutucuya yönlendirdiniz Amd işlemcileri güç tüketiyor inteldede açarsın bal gibi yayın render mhz de açarsın ulan ya intelde ileriye dönük 10 nesilleri anlayın şunu amd de aşırı ısınıyor şuan r5 2600 kullanıyorum 127 derece ne ?
3900x niye ısınıyor stok fanda ? renderda 95 derece ne ?INTEL'in soğutucusunu tak 3600'e işlemci boşta bile 60 derece olur, ayrıca 3700x, 3800x, 3900x ve 3950x'de gönderdiği soğutucuyu bak ve aynı fiyatta INTEL'in gönderdiği soğutucuya bak veya bakama çünkü bazı işlemcilerde soğutucu göndermiyor
12 çekirdek. Rakibi 9900K da soğutucu yok ve renderde ezip geçiyor3900x niye ısınıyor stok fanda ? renderda 95 derece ne ?
10700K 2080S al.AMD kullanmayı düşünmüyorum. Sadece oyun oynayacağım çünkü
Ben dünyanın en güçlü işlemcisi AMD felan demedim ki zaten, tamam en güçlü ama anakart olarak her 1 veya 2 nesilde bir değişiyor soket ve AMD'nin artılarını istersen birdaha sayiyimO zaman Abdullah abi hangi konu hatırlamıyorum ama neden dünyanın en güçlü işlemcisi 10900k dedi?