ouztunga
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
- Bütçe
- 20000
Selamlar,
Şu an kullandığım ekran kartını satıp sistemime yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizden bu konuda iki farklı öneri rica ediyorum:
Bütçem: Maksimum 20.000 TL.
(Mevcut ekran kartımı satacağım için bu bütçe, yükseltme için yeterli olacak diye düşünüyorum.)
Sistem Özelliklerim:
Sorum:
MicroATX anakart kullandığım için büyük boyutlu ekran kartlarıyla ilgili fiziksel uyumsuzluk yaşar mıyım?
Şu an kullandığım ekran kartını satıp sistemime yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizden bu konuda iki farklı öneri rica ediyorum:
- Darboğaz olmadan, sistemimin kaldırabileceği maksimum seviye ekran kartı önerisi.
- Ufak çaplı darboğaz olsa da fiyat/performans açısından mantıklı bir ekran kartı önerisi.
Bütçem: Maksimum 20.000 TL.
(Mevcut ekran kartımı satacağım için bu bütçe, yükseltme için yeterli olacak diye düşünüyorum.)
Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (Turbo 5.0GHz), 6 Çekirdek / 12 İzlek, 38MB Cache, AM5
- Anakart: Asus Prime B650M-K (microATX, AM5, DDR5)
- RAM: 32GB (2x16GB) GOODRAM IRDM DDR5 6000MHz CL30
- Ekran Kartı: Intel ARC B580 12GB GDDR6 192Bit Limited Edition (satmayı düşünüyorum)
- Depolama: Kingston NV3 1TB M.2 NVMe PCIe 4.0
- İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 EVO ARGB
- Güç Kaynağı: MSI MPG A650BN 650W, 80 Plus Bronze
- Kasa: Antec NX360 Mid Tower (4 fanlı, iyi hava akışı var)
Sorum:
MicroATX anakart kullandığım için büyük boyutlu ekran kartlarıyla ilgili fiziksel uyumsuzluk yaşar mıyım?