RevDeisDou
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 18
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 49,284
- İsim
- Rev D
- İlgilendiği Kategoriler
- Hepsi ;)
Çok daha iyi bir curve optimizer ile 5.7 falan görür bu bence veya manuel oc de yapılabilirReis bios şuan fabrika ayarında sadece XMP1 ve PBO 75 derece açtım. Tüm oyunlar 70 derece altında 5.5 Ghz'de 0 performans kaybıyla oynatıyor. BF2042 gibi oyunlarda sadece 75leri görüyorum oyundan dolayı. Konu kilit bile olabilir . Nasıl oluyor bilmiyorum ama tek bir ayarla R5 5600 kullanır gibi kullanıyorum işlemciyi.
ML240L V2 sahibi olanların yapması gereken 2 şey var
1- MSI B650 anakarta sahip olup PBO'yu 75 dereceye çekmek
2- ML240L V2 fanlarını Air Blazer 120R ile değiştirmek
Mesaj otomatik birleştirildi:
Overwatch 2'de 4K Epic ayarda 69 derece 5.5 Ghz sabit ve FPS kaybı yok hatta stabil . Yaklaşık 20 derece düşüş gözlemledim. Düşmanın olduğu bölgede çekmeye çalıştım ki boş arazide 140 fps alıyorum zaten
Alıntıyı görüntüle
Özet : Artık sorunum kökten çözülmüştür . Bu konu da umarım ML240L V2 + Ryzen 7 7700x alanlara denk gelir. Üstte saydığım 2 madde ile çok rahat yattığınız yerden yan gelip yatarak AM5 soketin keyfini çıkarırsınız. Hiçbir oyunda performans düşüşü yok , stabilite artışı var ve ciddi sıcaklık düşüşü var.
Tabii bu yorumumu yeni görenlere bir kere daha hatırlatayım. Kasam dünyanın en küçük sıvı soğutma sığan kasalarından biri veya tek bir tanesi olabilir. İçeri hava alan herhangi bir fan yok. 3 yanı mesh ve ekran kartı kendi kendini soğutuyor. Kasada sadece sıvı soğutmanın 2 egzoz şeklinde konumlanmış fanları mevcut. Kısacası kasamda bir sirkülasyon yok. Zaten kasamın da amacı sıvı soğutmaya emanet ettiğin dünyanın en mini SFF kasalarından birini tasarlamaktı. Lian Li Dan A4-H2O kullanıyorum 10 Litre civarı hacmi var. Siz benim değerlerimden 5 derece daha düşük alabilirsiniz dert etmeyin.
Eğer paranız varsa 360mm veya 420mm alın . Eğer alamıyorsanız ML240L V2 alınca DERT ETMEYİN. ML240L V2 malzeme kalitesi ve sızdırmalık bakımından çok iyi sadece fanları daha iyi olmalıydı onu da Air Blazer 120R ile halledersiniz sonra da PBO 75 derece çekip ayağınızı uzatarak dilediğiniz oyunu oynar geçersiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi: