Neler Yeni

Çözüldü✓ 240hz 1080p mi 170hz 2k mı

Farway

80+ Silver
Herkes işlemci diyip durmuşta 2k performansını işlemci ile mi alacaksınız ekran kartıyla mı? Yanlış anlaşılmasın sisteminiz 2k'ya uyumlu, ekran kartınız RX7800XT sadece "İşlemcin şu" diyip 2k tavsiye edilmesi yanlış çünkü FPS oyunlarında 1080P görüntü ile yüksek fps alıp, en hızlı şekilde davranmak daha önemli, fps oyunları çoklu çekirdek gücüyle çalışır ama 2k gereksiz kalır. Ama bu size de kalmış, ben E-Sporcuyum bana akıcılık, düşük İnput lag önemli diyorsan 240HZ monitör öneririm, bunun için 1080P daha ideal olur. Yüksek FPS input lagı da düşürüyor bir miktar. Ama dersen ki ben ayrıca AAA oyunlar oynayacağım, oyunlarda grafik kalitesi daha iyi olsun, daha net, keskin görüntün olsun istiyorsan 2K 170HZ tercih edip yine çok güzel şekilde FPS'te oynayabilirsin.
Panel olarak İPS panel hem renk hem akıcılık olarakta VA panelden daha iyi, bence İPS tercih et.

MUSA54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
MUSA
Merhaba sistemimim bu yeni topladım
Alıntıyı görüntüle
Sormak istediğim şey 2k 170 180 hz bir monitör mü almalyım sistemim yeterli mi yoksa 240 hz 1080 p mi .
Rekabetçi oyunlar oynaycagım lol cs valornat gibi fakat hikayeli oyunlar da oynayacagım özellikle cok fazla dizi film izlerim 27 inç almayı düşünüyorum 1500 curved veya değil emin değilim şuan fiyatları baya uygun buldum monitorlerin sizce 240 hz i mi yoksa 2k yı mı tercih etmeliyim 170 ile 240 arasında büyük fark var gibi geliyor hiç 2k kullanmadım 1080 den ne kadar farklı bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen .
butceni biraz aşıyor lakin world kartın varsa hepsiburada worlde basvurursun peşin fiyatına 12 ay taksitle alırsın ayda sigara parası gibi para ödersin ödediğini bile anlamazsın hem 2k hem 240hz hem 10 bit hemde marka yani LG kim ne derse desin çoğu monitör paneli LG zaten, ben kullanıyorum memnunum daha 2 gün oldu, sen belki memnun kalmazsın o zaman da iade edersin bakarsın başka

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ulaş bektaş
2k al geç 7800x3D Gibi Bir İşlemciyi 1080p De Kullanmana Değmez Ki 1080p De 240Hz'i Ne Yapıcaksın 2K'da Hayatı Yaşa Fps Ve Hikaye Oyunları İçin Fazlasıyla Yeter Ve Demeden Duramayacağım Sistem Leş Bi Sistem Yani Gözüm Kapalı Rastgele Seçim Yapsam Bu Kadar Leş Bi Sistem.Uyduramam.Sıvı.soğutma psu kasa yetersiz anakart o sistemi stabil.bir şekilde besleyemez ramlar leş sistem.başlı başına dengesiz ve uyumsuz
psu ilerde degistirecegim sivi sogutmayi da stok fan kullanmayim die indirimde oldugu iccin aldim ramlar hakkinda fazla bilgim yok cl32 ve 6400 mhz oldugu icin aldim ekleme yaipip ilerde 32 gb yapacagim ana kartta bi sikinti yasayacagimi disinmiyorum neden boyle dusundugunuzu merak ettim
Mesaj otomatik birleştirildi:

butceni biraz aşıyor lakin world kartın varsa hepsiburada worlde basvurursun peşin fiyatına 12 ay taksitle alırsın ayda sigara parası gibi para ödersin ödediğini bile anlamazsın hem 2k hem 240hz hem 10 bit hemde marka yani LG kim ne derse desin çoğu monitör paneli LG zaten, ben kullanıyorum memnunum daha 2 gün oldu, sen belki memnun kalmazsın o zaman da iade edersin bakarsın başka
tesekkur ederim

Herkes işlemci diyip durmuşta 2k performansını işlemci ile mi alacaksınız ekran kartıyla mı? Yanlış anlaşılmasın sisteminiz 2k'ya uyumlu, ekran kartınız RX7800XT sadece "İşlemcin şu" diyip 2k tavsiye edilmesi yanlış çünkü FPS oyunlarında 1080P görüntü ile yüksek fps alıp, en hızlı şekilde davranmak daha önemli, fps oyunları çoklu çekirdek gücüyle çalışır ama 2k gereksiz kalır. Ama bu size de kalmış, ben E-Sporcuyum bana akıcılık, düşük İnput lag önemli diyorsan 240HZ monitör öneririm, bunun için 1080P daha ideal olur. Yüksek FPS input lagı da düşürüyor bir miktar. Ama dersen ki ben ayrıca AAA oyunlar oynayacağım, oyunlarda grafik kalitesi daha iyi olsun, daha net, keskin görüntün olsun istiyorsan 2K 170HZ tercih edip yine çok güzel şekilde FPS'te oynayabilirsin.
Panel olarak İPS panel hem renk hem akıcılık olarakta VA panelden daha iyi, bence İPS tercih et.
sanirim oyle yapacagim aman aman rekabetci sekilde oynamam fps almisken en azindan 2k olsun yanina ilerde 1080 p 240 alabilirim arkadasin kasa ile ilgili dengsiz olmus yorumuna ne diyorsunuz icime bit yenidigi dustu kargolanmadan iptal mi etsem hepsini 46 ya aldim uygun gibi geldi anakarti da kotu degildi arasitrdigim kadari ile psu ya katiliyorum sinirda calisir gibi idarelik kasa ile birlikte geldigi icin degistiremedim

Güç kaynağı ve soğutucu olmamış o sisteme pek umarım güç kaynağı üzmez sizi. Klavye de ayrı para israfı zaten. Ne kadara aldınız burayı hocam ? 2k 170hz öneririm.
klavye yok sistemde 46 hatta 47 tuttu hocam

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Bora
Alıntıyı görüntüle
Sormak istediğim şey 2k 170 180 hz bir monitör mü almalyım sistemim yeterli mi yoksa 240 hz 1080 p mi .
Rekabetçi oyunlar oynaycagım lol cs valornat gibi fakat hikayeli oyunlar da oynayacagım özellikle cok fazla dizi film izlerim 27 inç almayı düşünüyorum 1500 curved veya değil emin değilim şuan fiyatları baya uygun buldum monitorlerin sizce 240 hz i mi yoksa 2k yı mı tercih etmeliyim 170 ile 240 arasında büyük fark var gibi geliyor hiç 2k kullanmadım 1080 den ne kadar farklı bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen .
Şöyle bir sisteme gamepower sıvı soğutucu takmak çok zekice bir hareket tebrik ederim.

O ekran kartına 2K monitör daha iyi gider tabii ki.

Farway

80+ Silver
psu ilerde degistirecegim sivi sogutmayi da stok fan kullanmayim die indirimde oldugu iccin aldim ramlar hakkinda fazla bilgim yok cl32 ve 6400 mhz oldugu icin aldim ekleme yaipip ilerde 32 gb yapacagim ana kartta bi sikinti yasayacagimi disinmiyorum neden boyle dusundugunuzu merak ettim

tesekkur ederim

sanirim oyle yapacagim aman aman rekabetci sekilde oynamam fps almisken en azindan 2k olsun yanina ilerde 1080 p 240 alabilirim arkadasin kasa ile ilgili dengsiz olmus yorumuna ne diyorsunuz icime bit yenidigi dustu kargolanmadan iptal mi etsem hepsini 46 ya aldim uygun gibi geldi anakarti da kotu degildi arasitrdigim kadari ile psu ya katiliyorum sinirda calisir gibi idarelik kasa ile birlikte geldigi icin degistiremedim

Arkadaş "leş, kötü" falan yazmış anakart ram için de Apacher ram de kullandım hiç sorunsuz, Asrock anakartta. Sistemi fiyat olarak değil parça olarak baktığımda Gamepower PSU ve sıvı soğutma risk sadece, o da çok kullanan var artık sorun yaşamıyorlar ben yine de tavsiye etmiyorum. Ramlerin güzel, CL32 ve 6400MHZ çok güzel günümüz ddr5 leri için olağan, marka da iyi markadır hazır sistemlerde çok kullanılır. Anakart iyi ama o fiyatlara mesela msi b650 gaming pro wifi falan da tercih edilebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdullah toprak
Alıntıyı görüntüle

Ekler

• Screenshot_2024-06-19-04-22-55-572_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_2024-06-19-04-22-55-572_com.dmall.mfandroid.jpg
    654.8 KB · Hit: 37

capscaps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Can can
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Sıvı soğutucu ve power supply kaliteli değil. Kilit bileşen bunlar güvenilir bir şey seçmen önemli. Ram markası çok önemli değil kolay kolay bozulmazlar. Alacağın ssd'ye işletim sistemi kuracaksan dram önemli.

Bu arada 1080p'de 7800x3d'ye yazık edersin diyenler ne yaşıyor anlamadım. 7800x3d gibi bir işlemcinin farkının ortaya çıkacağı asıl kulvar 1080p'dir. 2k'da da fps farkı oluşur ama 2k'da fps farkı görmek için 7800x3d tercih etmek önceliğin olmaz. Hatta şöyle diyim am5 platformu giriş işlemcisi 7500f ile 7800x3d 4k'da hemen hemen aynı fpsleri verir. Çözünürlük arttıkça işlemcinin önemi azalır ekran kartının artar.

Monitörler tercihinde de 34inç alsan daha iyi olur bence. 27 ve 24 incler monitörler 16:9 formatında. Çoğu film 21:9 formatında çekildiği için aslında 27 içten daha büyük ekranda izlemiş olacaksın. Alttan üstten siyah daralmalar olmayacak çünkü. Oynadığın oyunlarda daha geniş alanı göreceksin. Lol'de ciddi avantaj sağlıyor bu. 165hz bence yeterli. Bütçe dezavantajı olmasaydı, 2k 165hz 34 inç ips bir ürün arardım.
Arkadaş "leş, kötü" falan yazmış anakart ram için de Apacher ram de kullandım hiç sorunsuz, Asrock anakartta. Sistemi fiyat olarak değil parça olarak baktığımda Gamepower PSU ve sıvı soğutma risk sadece, o da çok kullanan var artık sorun yaşamıyorlar ben yine de tavsiye etmiyorum. Ramlerin güzel, CL32 ve 6400MHZ çok güzel günümüz ddr5 leri için olağan, marka da iyi markadır hazır sistemlerde çok kullanılır. Anakart iyi ama o fiyatlara mesela msi b650 gaming pro wifi falan da tercih edilebilir.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Arda doğan

tesekkur ederim

O sisteme 46-47k vermek çok ama çok büyük bir hata anakart işlemciyi besleyemez apacer ram alınmaz gamepower psu hiç alınmaz iyi geçirmişler bu sistem ile iade imkanın varsa iade et masraflarla sonradan rahat 55k'yı bulur o parayada zaten 4070ti süper veya 4080'li sistem sığdırabilirain bu sistem gereksiz masraf

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mehmet Efe Metin
7800x3d gibi bir işlemciyi 1080p de heba etmek o işlemciye hakaret olurdu 2k 170 hz yeterlidir piksel yoğunluğu artıyor 1080p adı üstünde 1080 piksel 2k ise 1440 piksel ki profesyonel oyuncu yada içerik üreticisi değilsen 240 hz gibi bir ihtiyacın yok benden söylemesi. Al 2k 170 hz hem oyna valo'nu cs'ni hemde mis gibi izle dizini
Hocam, ben de öyle düşünüyorum ama her şey 2k destekliyor mu? Ben o yüzden f/p bir 1080p monitör de almayı düşünüyordum. Ryzen 7 7700 veya 7800x3d işlemciyle. 7800xt veya 7900 gre ile.

purona

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit Eren Çakmakcı
Alıntıyı görüntüle
Oyun oynıyacaksan 170 hz yeterli bide 2k çözünürlüğü var mükemmel

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Hakkı Şengülücü
Instagram
Ahmetoyunbros
Steam
Ahmetoyunbros
Facebook
Ahmetoyunbros
Discord
Ahmetoyunbros
7800x3d gibi bir işlemciyi 1080p de heba etmek o işlemciye hakaret olurdu 2k 170 hz yeterlidir piksel yoğunluğu artıyor 1080p adı üstünde 1080 piksel 2k ise 1440 piksel ki profesyonel oyuncu yada içerik üreticisi değilsen 240 hz gibi bir ihtiyacın yok benden söylemesi. Al 2k 170 hz hem oyna valo'nu cs'ni hemde mis gibi izle dizini
Kesinlikle 2K. O ekran kartı ile en az 2K oynanmalı. Zaten çoğu oyun 240 fps vermek için tasarlanmıyor bazı fps eşikleri çok zor aşılıyor. Tamamen rekabetçi oyun oynamayacaksanız 2K çok daha güzel bir deneyim sunacaktır.

yusakaraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yuşa Kara
Instagram
creepersia
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198301028968/
Discord
yusakaraa
Alıntıyı görüntüle
Elbette 2k. 2k kullanmaya başlayalı 3 4 ay oldu artık herhangi bir 1080p 15-16 inç üzeri ekrandaki pikselleri sayabiliyorum ve rahatsız edici bir görüntü algılıyorum. 2k tam olarak kaliteli bir görüntü için başlangıç değeriymiş onu öğrenmiş oldum.

Top Bottom