Neler Yeni

27" Curved Monitor Önerisi

Engin16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Arıcı
Masası küçük olduğu için monitöre yakın oturmak zorunda olanlar ve gözleri hassan olan bazı kişiler pixelleşmeden şikayetçi oluyorlar genelde. Sizde böyle bir sorun yoksa sorun da yok 27" alabilirsiniz.
Hangisi hoşunuza gittiyse onu alın kişisel tercih meselesi ama bu kadar para verip de ben VA panel ürün almam.
Masam küçük değil ama genelde monitöre yakın oturuyorum. Yani yakın derken aramda el hesabıyla 3 4 karış mesafe var :D
Fakat dostum. Yıllardan beri çok eski Casper'in bir monitörünü kullanıyorum şimdiye kadar hiç değiştirmedim. 1080p bile değil. 1360 x 768 60 Hz.. 20" falan sanırım ondan pek emin değilim. Yani şimdi bu yılların yadigar monitörüyle bile piksel sıkıntısı vs. yaşamadıysam. 27" Curved VA monitör alırsam eğer olumlu yönde çok büyük fark göreceğimden eminim. Aynısı önerdiklerin ve 24" olan monitörler içinde geçerli. Ben pek VA & IPS falan anlamıyorum. Gecikme süresine ve Hz değerine bakıyorum genelde. O yüzden kararsız kaldım.
Ama dersen ki VA alınmaz bence önerdiklerimden al. 24" olsun kaliteli olsun diye. Seni dinlemeyi düşünürüm.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dediğim gibi eğer acelen yoksa attığım dört monitörde indirim kovala sonra da fiyatı en düşük hangisiyse onu al. Bekleyemem dersen 2800'e Asus alınır ama yarın bir gün içlerinden birinin fiyatı 2500-2600'e düşünce "ah keşke bekleseydim" deme.
Bu bütçede Va kesinlikle alınmaz diyorum ben. Hareketli oyunlarda ghosting/smearing sorunu var, beyaz zemin üzerinde yazıları aşağı kaydırırken renklerde solma ve sararma sorunu var. vs. Hele ki yükseklik ayarı bile olmayan monitörler. Bana göre VA monitörler sadece IPS panellerden 500 TL civarı daha ucuzsa alınır ama gidip de aynı fiyata IPS almak varken hem de yükseklik ayarları giriş seviyesi Va almanın hiç bir mantığı yok.
Senin eski Casper'a bir şey diyemiyorum 720P çözünürlüğü ama boyutu da küçük 20" o yüzden sorun yaşamaman normal. 1920x1080 tane pixeli 24" yerine 27" ekrana yayınca pixeller arasındaki mesafe daha çok oluyor bu da bazılarını rahatsız edebiliyor. Olay bundan ibaret. 4-5 karış baya uzak sayılır aslında ben oyun oynarken 2 karışa kadar düşebiliyorum :D.

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
berat
Yanlış Bilgilendirme
Bana göre tam tersi masan büyükse ve çok seçici birisi değilsen 1080P 27" sorun olmayabilir ama IPS ve VA arasında dağlar kadar fark var gecikme süresi, ghosting, smearing ya da bir kaç farklı konuda.
Diyorsanız ki ben hiç hareketli oyunlar oynamıyorum sadece dizi film izliyorum o zaman bir fark görülmeyebilir ama Cs/go valorant vs gibi oyunlar oynayacaksanız kesinlikle VA almamalısınız.
Bahsettiğiniz her şeyi yapıyorum hiçbir şikayetim yok. Daha önce samsung kullanıcısı kuzenim de görüp satın aldı. VA vs. bunlar pazarlamanın şeyleri. Keza internette yazanlar gibi ghosting falan da hiç görmedim rastlamadım. Philips monitörler sağlamlık konusunda ayrı bir dünyadır. 10-15 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bahsettiğiniz her şeyi yapıyorum hiçbir şikayetim yok. Daha önce samsung kullanıcısı kuzenim de görüp satın aldı. VA vs. bunlar pazarlamanın şeyleri. Keza internette yazanlar gibi ghosting falan da hiç görmedim rastlamadım. Philips monitörler sağlamlık konusunda ayrı bir dünyadır. 10-15 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum.
VA IPS TN bunlar pazarlama şeyleri* değil. Bunlar panel teknolojileri ve aralarında belli başlı farklar var. Philips monitörler sağlamlık konusunda ayrı bir dünyadır diye bir genelleme yapmak yanlış. Her markanın giriş orta ve üst segment ürünü olur.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
VA tarzı ifadeler pazarlama taktiği değildir. Çok yanlış bir açıdan bakıyorsunuz.
Panaller üçe ayrılır IPS-VA-TN. IPS en canlı renk canlılığına sahip olan aynı zamanda genelde tepkime süresi en yüksek olan paneldir.
VA panel ıps ve tn panelin ortasında bir renk canlılığına sahiptir.
TN panel ise düşük renk canlılığına sahip olup bu paneller arasında "genellikle" en düşük tepkime süresine sahip olan paneldir.

Hatta profesyonel oyuncular tepkime süresinin düşük olduğunu bilerek genelde TN panel tercih ederler.

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
berat
VA tarzı ifadeler pazarlama taktiği değildir. Çok yanlış bir açıdan bakıyorsunuz.
Panaller üçe ayrılır IPS-VA-TN. IPS en canlı renk canlılığına sahip olan aynı zamanda genelde tepkime süresi en yüksek olan paneldir.
VA panel ıps ve tn panelin ortasında bir renk canlılığına sahiptir.
TN panel ise düşük renk canlılığına sahip olup bu paneller arasında "genellikle" en düşük tepkime süresine sahip olan paneldir.

Hatta profesyonel oyuncular tepkime süresinin düşük olduğunu bilerek genelde TN panel tercih ederler.
En kral pazarlama taktiği bilgisayar parçalarında döner. Ben server geliştiricisi ve arada bir oyun oynayan birisiyim. Bahsettiğiniz bütün monitörlerden kullandım. Özellikle detaylara dikkat eden birisiyim. 144 ve 165hz olayları dışında adamlar neler yapmış gibi bir tepki oluşturmadı. Keza renk konusunda da, matbaacı bir arkadaş ile beraber monitör aldık yine zamanında. Renk seçimi önemli olduğu için, benden çok fazla bir miktar vererek modelini hatırlamadığım bir monitör aldı. Sözde izlediği videolarda siyahın tonları falan çok belirgin oluyormuş. Size yemin ederim gözle seçilebilir hiçbir fark göremedik. Tepkime süresinden bahsediyorsunuz, 4ms ve 1ms monitörün arasındaki milisaniye farkını input lag olmadığı sürece bir insan gözünün algılaması zaten imkansızdır. Bu bir satış taktiğidir. Tomshardware gibi forumlarda insanlar 1ms TN panel yerine 4ms VA/IPS panel tercih ediyolar. Monitörlerde bulunan panellerin, telefondaki amloed vs. ekranlarla bir alakası yok. Emin olun, özellikle üzerine uğraşmadığınız sürece farkı anlamanız imkansız. Böyle bir detay için, gidip 1000₺, 2000₺ fazla vermek biraz gereksizliğe giriyor. Siz yine bildiğinizi yapıp, insanları bildiğiniz gibi yönlendirin. Eğer illaki bana bunu kanıtla derseniz ve sonucunda yanlış bilgilendirme uyarımı silerseniz, veya yanlış işlemden dolayı kendinize ceza uygulanmasını isteyecekseniz elektronik olarakta açıklayabilirim bunu. IPS tercih ederken, PLS mi, AHVA mı, eIPS mi hangisini tercih ediyorsunuz veya kullanıcılara hangisini öneriyorsunuz? Dediğinize göre bunlar bir pazarlama yöntemi değil ve hepsinin işlevi farklı? Ama bunların da kendi içinde türleri var. İnsanları direk IPS alacaksın diyerek mi yönlendiriyorsunuz? OLED dışında VA, TN, IPS çok paralar harcamaya değmez arkadaşlar.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
En kral pazarlama taktiği bilgisayar parçalarında döner. Ben server geliştiricisi ve arada bir oyun oynayan birisiyim. Bahsettiğiniz bütün monitörlerden kullandım. Özellikle detaylara dikkat eden birisiyim. 144 ve 165hz olayları dışında adamlar neler yapmış gibi bir tepki oluşturmadı. Keza renk konusunda da, matbaacı bir arkadaş ile beraber monitör aldık yine zamanında. Renk seçimi önemli olduğu için, benden çok fazla bir miktar vererek modelini hatırlamadığım bir monitör aldı. Sözde izlediği videolarda siyahın tonları falan çok belirgin oluyormuş. Size yemin ederim gözle seçilebilir hiçbir fark göremedik. Tepkime süresinden bahsediyorsunuz, 4ms ve 1ms monitörün arasındaki milisaniye farkını input lag olmadığı sürece bir insan gözünün algılaması zaten imkansızdır. Bu bir satış taktiğidir. Tomshardware gibi forumlarda insanlar 1ms TN panel yerine 4ms VA/IPS panel tercih ediyolar. Monitörlerde bulunan panellerin, telefondaki amloed vs. ekranlarla bir alakası yok. Emin olun, özellikle üzerine uğraşmadığınız sürece farkı anlamanız imkansız. Böyle bir detay için, gidip 1000₺, 2000₺ fazla vermek biraz gereksizliğe giriyor. Siz yine bildiğinizi yapıp, insanları bildiğiniz gibi yönlendirin. Eğer illaki bana bunu kanıtla derseniz ve sonucunda yanlış bilgilendirme uyarımı silerseniz, veya yanlış işlemden dolayı kendinize ceza uygulanmasını isteyecekseniz elektronik olarakta açıklayabilirim bunu. IPS tercih ederken, PLS mi, AHVA mı, eIPS mi hangisini tercih ediyorsunuz veya kullanıcılara hangisini öneriyorsunuz? Dediğinize göre bunlar bir pazarlama yöntemi değil ve hepsinin işlevi farklı? Ama bunların da kendi içinde türleri var. İnsanları direk IPS alacaksın diyerek mi yönlendiriyorsunuz? OLED dışında VA, TN, IPS çok paralar harcamaya değmez arkadaşlar.
Paneller kullanım amacına göre değişir.
Tekrar üstüne basarak söylüyorum ki panel çeşitleri bir pazarlama taktiği değildir. Tepkime süresine gelirsek, profesyonel oyuncu olmadığınız sürece aradaki farkları anlamaniz çok zordur. Zaten 1ms diye gördüğünüz çoğu monitör gerçekte yani gpt değerinde 3 4 ms'dir. Bununla ilgili bir rehberim de var.

Koskoca dünyanın kabullendiği panel çeşitlerini satış taktiği olarak görmek biraz komik geldi açıkçası. Bir kaç monitör test etmişsiniz ve satış taktiği diyorsunuz.
Paneller arasındaki tek fark siyah renkler değildir.
Normalde Ips Tn panele göre daha canli renklere sahip, ama öyle tn paneller var ki ips panelden bile daha canlı renklere sahip.
Uyarın silinmeyecek, koskoca dünyanın bin bir türlü testlerde kabullendiği panellere satış taktiği dediğiniz sürece. Daha da " paneller bir isey yaramaz" gibi yanlış bilgi içeren cümleler kullanamaya devam edersiniz tekrar uyarı alırsınız.

1000 2000tl fark da olmuyor aralarında. Kimse 2000tl farkı ips panele vermez. 144hz monitörler zaten 3k.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,073
Üyeler
166,480
Son üye
crazy mango
Top Bottom